علی کاظمی روز جمعه در حاشیه دیدار کارگزاران با مردم در مصلای نماز جمعه زنجان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار داشت: قانون جامع خدمات ایثارگری شامل بیش از ۳۵۰ نوع خدمت به ایثارگران است.
وی، عمده درخواست مراجعهکنندگان در دیدار امروز را اشتغال و بهداشت و درمان خواند و خاطرنشان کرد: بیکاری، یک معضل کلی است که گریبانگیر تمام جامعه از جمله ایثارگران با آن گریبانگیر هستند.
کاظمی افزود: تدابیری اتخاذ شده که تمام کارجویان در قالب شرکت در آزمون استخدامی و استفاده از سهمیه ایثارگری، جذب دستگاهها شوند.
وی با اشاره به برگزاری آزمون استخدامی در آینده نزدیک، تصریح کرد: جامعه ایثارگری میتوانند با استفاده از سهمیه استخدامی و با مطالعه مواد آزمون در بین خود، رقابت کنند.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان زنجان در خصوص وضعیت بهداشت و درمان خانوادههای ایثارگر، گفت: اغلب ایثارگران و والدین شهدا در سنین سالمندی قرار دارند و بهداشت و درمان در اولویت برنامههای بنیاد شهید است.
وی اظهار داشت: بیمه دی، متولی بیمه تکمیلی و پایه برای پوشش ۱۰۰ درصد هزینههای درمانی جامعه تحت پوشش برای ایثارگران شاغل و غیرشاغل است.
کاظمی با بیان اینکه قرارداد بیمه تکمیلی ایثارگران در آبان به اتمام میرسد، خاطرنشان کرد: فرآیند مناقصه برای عقد قرارداد جدید به صورت کشوری انجام شده اما تا زمان مشخص شدن نتیجه مناقصه، قرارداد بنیاد شهید با بیمه دی به مدت یک ماه نیز تمدید شده تا مسائل درمانی جامعه هدف را پوشش دهد.
وی با اشاره به معوقات بنیاد شهید به مراکز درمانی، ابراز کرد: بیشترین معوقات به مراکز طرف قرارداد دولتی است که از سال گذشته نیز مطالباتی از بنیاد دارند اما معوقات مراکز غیردولتی فقط مربوط به سال جاری است که قدردان سعه صدر و تحمل مراکز دولتی و هم غیردولتی هستیم که شان و منزلت ایثارگران را حفظ میکنند.
این مسئول ادامه داد: مراکز طرف قرارداد دولتی در صف اول ارائه خدمات بوده و ۸۰ درصد مراجعات به این مراکز است.
وی گفت: بیمه دی در صورت نیاز و در موارد حاد و اورژانسی، هزینههای مراجعه ایثارگران به مراکز غیردولتی را نیز پوشش میدهد و مقرر شده تا مبلغی برای جبران معوقات مراکز دولتی و غیردولتی تزریق شود.
کاظمی تصریح کرد: با توجه به نامناسب بودن شرایط اعتباری کشور و مشکل نقدینگی، توصیه میشود ایثارگران تا حد امکان از مراجعه به مراکز درمانی غیرقرارداد پرهیز کنند زیرا در این صورت باید هزینه را پرداخت کرده و سپس از بنیاد شهید دریافت کنند که این موضوع، زمانبر خواهد بود.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان زنجان در خصوص تحصیل فرزندان جامعه ایثارگری، گفت: طبق ماده ۶۶ قانون خدمات جامع ایثارگری، فرزندان شهدا و جانبازان بالای ۲۵ درصد از پرداخت شهریه در مراکز آموزش عالی معاف هستند.
وی اظهار داشت: مراکز آموزشی اجازه ندارند در قبال مطالبات خود تقاضای مبلغ یا چک برای ارائه مدرک تحصیلی فارغالتحصیلان کنند هر چند معوقاتی در این زمینه داشته و نیازمند تامین اعتبار هستیم.
کاظمی خاطرنشان کرد: بهرغم داشتن مطالبات از مراکز آموزشی انتظار میرود مدارک فارغالتحصیلان را ارائه دهند تا آنها از حق طبیعی خود نسبت به ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر و شرکت در آزمونهای استخدامی محروم نشوند.
وی یادآور شد: هماکنون ۷۵۰ نفر از خانوادههای شهدا و جانبازان بالای ۵۰ درصد، حق پرستاری دریافت میکنند و ۲۵۰ نفر نیز در نوبت تایید کمیسیون مربوطه برای برقرار حق پرستاری هستند.
۹۵۵۶/۶۰۸۵