به گزارش ایرنا، فیروز باقرزاده روز جمعه در جشنواره سیب شهرستان مراغه اظهار داشت: ۱۵ درصد تولید محصولات باغی کشور را سیب تشکیل می دهد که این آمار در آذربایجان شرقی ۴۰ درصد محصولات است.
وی افزود: استان های آذربایجان شرقی و غربی، اصفهان و فارس عمده تولید کننده گان سیب در کشور هستند و در آذربایجان شرقی شهرستان های مراغه، میانه، مرند و اهر از جمله مهمترین تولید کنندگان سیب در استان هستند.
وی با اشاره به اینکه سالانه ۷۰۰ هزار تن سیب در استان تولید می شود، گفت: عراق، ترکمنستان، پاکستان، افغانستان و کشورهای حاشیه خلیج فارس از جمله کشورهای خریدار سیب استان هستند.
باقرزاده به وضعیت قیمت سیب امسال اشاره کرد و گفت: وزارت جهاد کشاورزی در نظر دارد با خرید حمایتی به صورت توافقی سیب را از تولیدکنندگان خریداری کند.
وی با تاکید بر اینکه از صادر کنندگان خوش نام حمایت می کنیم، ادامه داد: حوزه جنوب استان یکی از مستعدترین مناطق کشاورزی است و باید با تغییرات اساسی و ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی از خام فروشی محصولات کشاورزی جلوگیری کنیم.
وی به تشویق صادر کنندگان برای ورود به بازار سیب اشاره کرد و گفت: صادر کنندگان می توانند در ازای صادرات ۱.۵ کیلوگرم سیب، یک کیلوگرم موز با تعرفه ۵ درصد وارد کنند که این تعرفه در حالت عادی ۲۶ درصد است.
جای خالی فرآوری در محصولات کشاورزی مراغه
معاون استاندار و فرماندار ویژه مراغه نیز در این جشنواره افزود: یکی از مشکلات اساسی حوزه کشاورزی شهرستان فرآوری محصولات کشاورزی است و باید زمینه را فراهم سازیم تا به جای تولید و عرضه یک محصول چندین محصول را فرآوری کنیم.
حمید شکری اضافه کرد: شهرستان مراغه به عنوان باغ شهر در کشور مطرح است و نباید این عنوان را به راحتی از دست بدهیم و باید با برنامه ریزی در حوزه کشاورزی و توجه به پتانسیل های این بخش آن را تبدیل به ارزش افزوده بیشتر کنیم.
وی افزود: باید به زنجیره تولید محصولات کشاورزی در شهرستان توجه ویژه ای داشته باشیم و در این خصوص دولت و مجموعه مدیریت شهرستان از طرح ها و برنامه های علمی و عملی حمایت می کند.
وی خاطرنشان کرد: کنترل آسیب های طبیعی، توجه به تغییر و تحولات تکنولوژی، استفاده از روش های نوین کشاورزی، توجه به شاخص های کلان کشاورزی، یکپارچه سازی اراضی، برنامه ریزی برای کشت ارگانیک، توجه به صنایع تبدیلی و الگوهای کشت و بازاریابی از جمله مواردی است که باید در حوزه کشاورزی شهرستان لحاظ شود.
شکری گفت: جشنواره سیب فرصتی است مناسب برای تجلیل و تقدیر از زحمات کشاورزان شهستان مراغه که عمده محصول کشاورزی شهرستان را تولید می کنند.
۵۰۰ هکتار طرح اصلاح جایگزینی باغات در مراغه اجرا شده است
مدیرجهاد کشاورزی مراغه نیز در این جشنواره گفت: اصلاح و جایگزینی باغات درجه ۳ در اولویت برنامه های این سازمان است و تاکنون در ۵۰۰ هکتار از باغات شهرستان طرح اصلاح جایگزینی محصولات کشاورزی اجرا شده است.
اسماعیل کریمی اصل افزود: در حال حاضر توسعه باغات به دلیل قرار گرفتن شهرستان در حوزه دریاچه ارومیه ممنوع بوده و باید با برنامه ریزی های اساسی با مدیریت منابع آب باغات را به سیستم نوین آبیاری مجهز کنیم.
وی گفت: در این خصوص دولت با کمک های بلاعوض از کشاورزان حمایت می کند.
کریمی اصل ادامه داد: توسعه گل محمدی، زعفران، گیاهان دارویی و توسعه گلخانه ها از جمله برنامه های جهاد کشاورزی شهرستان است.
و ی اضافه کرد: هم اکنون حدود ۱۴۰ رقم سیب تابستانه و پاییزه در این شهرستان شناسایی شده و مراغه را به قطب تولید سیب در کشور تبدیل کرده است.
کریمی اصل افزود: در فصل برداشت سیب که از اوایل مهر و فصل پاییز در باغات این شهرستان آغاز می شود، اغلب محصول برداشت شده از نوع ارقام مرغوب و صادراتی بوده و هرساله بخش مهمی از آن روانه بازارهای خارجی و کشورهای همسایه می شود.
وی گفت: بررسی کارشناسی برند سیب مراغه، عرضه، فروش و بازاریابی داخلی و خارجی و نیز بازدید عمومی از غرفه های جشنواره از بخش های مختلف جشنواره سیب امسال است.
در این جشنواره از تولیدکنندگان برتر سیب شهرستان تجلیل شد.
به گزارش ایرنا، شهرستان مراغه با تولید سالانه حدود ۳۰۰ هزار تن سیب از قطب های تولید این محصول کشاورزی در کشور بوده و با جمعیت ۲۶۸ هزار نفری در ۱۲۷ کیلومتری تبریز، مرکز آذربایجان شرقی قرار دارد.
گزارش: سجاد عبدی
۳۰۷۷/۹۸۸۰