به گزارش روز شنبه گروه دانشگاه و آموزش، «غلامرضا غفاری» اظهار داشت: درست است که اگر رئیس دانشگاه رویکرد فرهنگی نداشته باشد حوزه فرهنگی چندان پررونق نخواهد بود، اما اگر بودجه فرهنگی را به عنوان یک ردیف مستقل تعریف و جدا می کردیم، رئیس دانشگاه و هر شخص دیگری نمیتوانست از آن کوتاهی کند.
وی با بیان اینکه هنوز نتوانسته ایم سرانه فرهنگی را مجزا و برای آن ردیف جداگانه درنظر بگیریم، یادآورشد: با وجود همه کمبودها، حجم کار در معاونت های فرهنگی بالا است.
معاون فرهنگی وزیر علوم درباره مشکلات و چالش ها در مسیر فرهنگی در برنامه تلویزیونی پرسشگر با تاکید بر اینکه کارنامه حوزه فرهنگی در دانشگاه ها با وجود امکانات محدود، درخشان است، تصریح کرد: امور فرهنگی و اجتماعی در کنار آموزش و پژوهش باید جایگاه خود را در دانشگاه پیدا کند. دانشگاه ها هیات امنایی اداره میشوند و باید بودجه های فرهنگی علامت دار شوند.
غفاری در ادامه با بیان اینکه ابتدا باید دید رسالت دانشگاه چیست؟ گفت: با بخش مهمی از جمعیت جوان کشور سروکار داریم. وقتی زندگی آنها را در قلمرو دانشگاه معنا می کنیم باید در این زندگی دانشجویی و دانشگاهی برای ۲ ساحت، اهمیت قائل باشیم. اول زندگی تحصیلی و حضور در کلاس و دانشگاه در قالب برنامه آموزشی و دوم زندگی فرهنگی و دانشجویی وی است.
وی اضافه کرد: صحن عمومی دانشگاه فراتر از صحن کلاس است و خوابگاه را نیز شامل میشود. انتظار می رود نگاه و بصیرت دانشجو در این فضا شکل بگیرد.
دبیر کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی نیز در ادامه گفت: برخی هزینه های جاری به علت شرایط اقتصادی کشور کم شده است و در این رابطه در کمیسیون تلفیق مجلس نیز به این موضوع اشاره شده و مورد بررسی قرار گرفته است.
حجت الاسلام احد آزادیخواه افزود: بودجه در لایحه بسته میشود و مجلس بررسی و تعدیل می کند. در بودجه سالانه اعتبارات برای بخش ها جدا نمی شود. هرچند از دولت و مجلس به علت کوچکترشدن بودجه فرهنگ گلایه داریم.
وی با بیان اینکه برون سپاری اقدامات، وقایع و عملیات فرهنگی به تشکل های دانشجویی بسیار کمک کننده است، اظهار داشت: اگر دانشجو دخیل و مطالبه گر باشد بخش قابل توجهی از مشکلات کم می شود و حتی رئیس دانشگاه هم وقتی مطالبات را مشاهده کند در صدد برمی آید بودجه بیشتری برای فعالیت های فرهنگی بگیرد.
وی با بیان اینکه دانشجو با انواعی از متغیرهای فکری مواجه و ذهنش درگیر میشود، افزود: باید دید با توجه به فرصت هایی که در اختیار دانشجو قرار دارد تا چه اندازه می تواند پاسخ پرسش های خود در حوزه فرهنگی را بیابد.
آزادیخواه درباره بودجه تخصیصی به حوزه فرهنگ نیز گفت: در مسیر طولانی و پرانتظاری قرار داریم و هر روز نیازمندی های جدید برای دانشجو به وجود می آید. از سوی دیگر کار فرهنگی دارای ابعاد بیشمار اما با بازدهی طولانی و زمانبر است و نمی توان گفت همه نیازمندی ها در حوزه عمل برآورده شده است.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه یک ضلع اقدام فرهنگی، نهادهای بالادستی و اسناد بالادستی است، یادآورشد: ضلع دیگر سیاست های دانشگاه و ضلع سوم مطالبات و نیازهای دانشجو است. برابری با متن نقشه جامع علمی، آزاد اندیشی و تضارب افکار و برپایی کرسی های آزاداندیشی از کارهایی است که باید در دانشگاه صورت بگیرد. اقدامات خوبی در این زمینه انجام شده اما هنوز نتوانسته دانشجو را راضی کرده و به سوالات وی پاسخ دهد.
آزادیخواه با بیان اینکه جایگاه و اختیارات معاونت فرهنگی کم نیست، گفت: شورای فرهنگی، حدود و اختیاراتی دارد و مصوباتش لازم الاجراست و ظرفیت کمی محسوب نمی شود. معاونت فرهنگی و دانشجویی در برخی دانشگاهها ادغام شد ولی به معنای اهمیت ندادن به فرهنگ نیست و خود نگاهی نو است./