شیراز-ایرنا- مدیر مرکز حافظ شناسی گفت: براساس گزارش مرکز اسناد و کتابخانه ملی و خانه کتاب در ۲۲۵ کتاب در سال ۱۳۹۷ در مورد حافظ منتشر شده است.

کاووس حسنلی، شنبه در نشست علمی بیست و سومین یادروز حافظ که در مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان فارس برگزار شد، افزود: براساس گزارشی که سازمان اسناد و کتابخانه ملی و خانه کتاب ایران ارائه کردند در سال ۱۳۹۷ در مجموع ۱۰۰ هزار عنوان کتاب چاپ شده که از این تعداد ۱۲هزار عنوان درباره ادبیات است.
وی ادامه داد: سال گذشته تیراژ کل  کتاب های چاپ شده ۱۹۲ هزار تیراژ بوده  که متوسط شمارگان کتاب ۸۵۰ نسخه بوده است.
مدیر مرکز حافظ شناسی گفت: یکی از دلایل کاهش تیراژ، انتشار کتاب های صوتی و اینترنتی است.
حسنلی افزود: رشد تحقیقی تالیفی در حوزه حافظ شناسی بهتر از کتاب های دیگر است.
دبیر علمی بیست و سومین یادروز حافظ همچنین با بیان اینکه نشست علمی یادروز حافظ تحت عنوان "حافظ و انسان دیروز و امروز" برگزارمی شود، گفت: انتخاب این موضوع به دلیل آن است که حافظ یک انسان اندیشمند است.
حسنلی افزود: در این نشست این موضوع بررسی می شود که تفاوت نگاه حافظ با اندیشمندان چیست؟ انسان متعالی یا متعادل از زاویه نگاه حافظ چگونه است؟ انسان آرمانی در نگاه حافظ چه ویژگی هایی دارد؟ 
در بخش نخست نشست علمی یادروز حافظ، محمدعلی نعمت اللهی استاد دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم مطالبی پیرامون انسان در نگاه حافظ و ملاصدرا، علی رجایی استاد دانشگاه اراک مطالبی پیرامون تاریخ خلقت، مفهوم انسان و انسان بودن نزد حافظ و گوته و امیرحسین ماحوزی استاد دانشگاه پیام نور مطالبی پیرامون حافظ و روانشناسی ترس ارائه کردند.
در بخش دوم این نشست علمی، اصغر دادبه استاد دانشگاه علامه طباطبایی مطالبی پیرامون حافظ و انسان امروز، نصرالله امامی استاد دانشگاه اهواز مطالبی پیرامون حافظ و جامعه انسانی پیرامونش، علیرضا نیکویی استاد دانشگاه گیلان مطالبی پیرامون نقد ره یافت  فلسفی به شعر حافظ و کرده بهبهانی پژوهشگر مطالبی پیرامون حافظ، دیگری و اثرپذیری بیان کردند.

بیستم مهرماه در تقویم ملی به عنوان گرامیداشت حافظ ثبت شده است.
۹۲۵۴ /۱۸۷۶