خبرگزاری رویترز امروز (شنبه) از مبدا بروکسل و پاریس نوشت: اتحادیه اروپا خشمگین از ترکیه به خاطر حمله به مناطق شمالی سوریه، تهدید به تحریم آنکار کرده، تهدیدی که به شدت خشم «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهوری ترکیه را برانگیخته و به طرف اروپایی هشدار داده «دروازهها» را به روی سه میلیون و ۶۰۰ هزار پناهجوی سوری برای ورود به خاک اتحادیه اروپا خواهد گشود.
"دونالد توسک" رئیس شورای اتحادیه اروپا به تهدید اردوغان در این باره واکنش نشان داد و گفت: ما (اتحادیه اروپا) هرگز نخواهیم پذیرفت که از موضوع پناهجویان سوری به عنوان ابزاری جهت باج گیری سوءاستفاده شود.
«جوزپه کونته» (Giuseppe Conte) نخست وزیر ا یتالیا نیز اردوغان را درباره موضوع پناهجویان به گرفتن باج متهم کرد و خواستار خاتمه فوری عملیات نظامی ترکیه شد.
در همین حال فرانسه پیشنهاد تحریم اقتصادی ترکیه را داد در حالیکه پارلمان سوئد خواستار تحریم تسلیحاتی توسط اتحادیه اروپا علیه آنکارا شده است.
به گزارش رویترز، یک مقام اتحادیه اروپا گفته که این اتحادیه ۶ میلیارد یورو (شش میلیارد و ۶۳ میلیون دلار) جهت حضور پناهجویان سوری در خاک ترکیه هزینه پرداخته و استفاده از این موضوع به عنوان یک اهرم فشار علیه اتحادیه اروپا غیر قابل قبول است.
اتحادیه اروپا در برابر سیل پناهجویان سوری به خاک اروپا، به موجب توافق امضا شده در سال ۲۰۱۶ میلادی، از آنکارا خواسته مانع ورود پناهجویان از سمت آب های شرقی به این اتحادیه وارد شود، گذرگاهی که امکان ورود بیش از یک میلیون پناهجو را به خاک این اتحادیه دارد.
وزیر امور اتحادیه اروپا فرانسه اعلام کرده که پاریس خواهان بررسی دقیق موضوع تحریم ها بر سر تهاجم نظامی ترکیه در مناطق شمالی سوریه است.
بحث کشورهای عضو اتحادیه اروپا بر سر تحریم ترکیه، بیشتر بر حفاری های نفتی و گازی ترکیه در سواحل قبرس و همچنین برخی افراد و شرکت های ترکیه ای نیز متمرکز خواهد بود.
اما یک دیپلمات فرانسوی به رویترز گفته که مطرح نشدن و بحث نکردن درباره گزینه اعمال تحریم در ارتباط با تهاجم نظامی آنکار، اتحادیه اروپا را اتحادیه ای بسیار پوچ (به جهانیان) نشان خواهد داد.
این دیپلمات فرانسوی که رویترز اشاره ای به نام وی نکرده افزود که قرار است این مساله در نشست روز دوشنبه آتی وزرای خارجه اتحادیه اروپا که در لوگزامبرگ برگزار می شود، مطرح شود.
رویترز نوشت: هرگونه اتخاذ تحریم علیه ترکیه باید با اجماع رهبران اتحادیه اروپا صورت گیرد زیرا برخی آنها در قبال واکنش های بعدی اردوغان می توانند نسبت به موضوع تحریم های و اجرای آن محتاطانه برخورد کنند.
پیشتر مجارستان که مانع ورود پناهجویان سوری به خاک خود شده بود، مخالف تحریم ها علیه آنکارا بوده و چهارشنبه گذشته نیز مانع صدور بیانیه اتحادیه اروپا در انتقاد از اقدام ترکیه شد.
رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه شب گذشته(جمعه) در نخستین سخنرانی پس از آغاز عملیات "چشمه صلح" که از روز چهارشنبه گذشته (۱۷ مهرماه) در شمال سوریه آغاز شده، توقف عملیات علیه گروههایی که آنها را تروریست میخواند، رد کرد.
وی چهارشنبه گذشته اعلام کرد: عملیات موسوم به «چشمه صلح» نیروهای ارتش ترکیه به همراه ارتش آزاد سوریه علیه نیروهای «پ. ک. ک» و «ی. پ. گ» و داعش در شمال سوریه آغاز شده است.
عملیات نظامی تریکه با بمباران مناطقی که اعا کرد تروریستها در آن اسکان دارند در مناطق تل ابیض و رأس العین آغاز شد.
بمبارانهای هوایی توسط هواپیماهایی که از پایگاههای نظامی ترکیه در دیاربکر و اینجرلیک که در نزدیکی مناطق مرزی سوریه هستند، انجام می شود.
سوریه با محکوم کردن حمله ترکیه به مناطق کردنشین شمال کشورش گفت که ارتش دمشق برای مقابله با هرگونه چالشی آماده است.
در همین حال روز گذشته (جمعه) دهها عضو جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا اعلام کردند که در واکنش به حمله ترکیه به کردهای شمال شرق سوریه قصد دارند طرحی را برای تحریم آنکارا معرفی کنند.
پیشتر، ارتش ترکیه در دو عملیات «سپر فرات» (۳ شهریور ۹۵ تا ۹ فروردین ۹۶) و عملیات «شاخه زیتون» (۳۰ دیماه ۹۶ تا ۴ فروردین ۹۷) با همکاری گروههای مورد حمایت خود، چهار هزار کیلومتر از خاک سوریه از جمله شهرهای الباب، اعزاز، جرابلس و عفرین در شمال این کشور را تصرف کرده بود.
۱۰۷۱