تهران- ایران- سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به پیشرفت‌های بسیار خوب ایران در حوزه بیماری‌های ریه، گفت: ایران به دلیل غنای علمی بالایی که در زمینه بیماری‌های ریوی دارد، جزو ۵۰ کشوری است که در الگوی جهانی بیماری زجر تنفسی مشارکت کرده است.

دکتر علیرضا زالی در حاشیه کنگره بین‌المللی بیماری‌های ریوی، مراقبت‌های ویژه و سل در جمع خبرنگاران اظهار داشت: بیماری زجر تنفسی یکی از بیماری‌های جدی در مراکز مراقبت‌های ویژه است و معمولا درمان سختی را به خود اختصاص می‌دهد که برای اولین بار در دنیا همه‌گیرشناسی بزرگ این بیماری دارد اتفاق می‌افتد.
وی ادامه داد: نتیجه این کار پژوهشی بزرگ این خواهد بود که ما در دنیا تجارب خودمان را در این زمینه در بیماری زجر تنفسی به اشتراک می‌گذاریم و از طرف دیگر می‌توانیم جزو مراجع و مکاتبی باشیم که از ما در زمینه این بیماری اقتباس کنند.
زالی به شیوع بیماری آسم در کشور اشاره کرد و گفت: ۱۲ تا ۱۵ درصد کودکان در معرض ابتلا به آسم هستند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: این موضوع سبب افزایش بروز آسم در آینده خواهد شد.

کنگره بین‌المللی بیماری‌های ریوی، مراقبت‌های ویژه و سل هر دوسال یکبار توسط مرکز آموزشی، پژوهشی، درمانی سل و بیماری‌های ریوی (بیمارستان دکتر مسیح دانشوری) با تائید و همکاری انجمن ریه اروپا (ERS)  و انجمن ریه ترکیه (TTS) و موسسه تحقیقات عروق ریوی (PVRI) فرانسه، در شهر تهران برگزار می‌شود. در این کنگره متخصصین برجسته و صاحب نام داخل کشور در زمینه بیماری‌های ریوی، مراقبت‌های ویژه و بیماری‌های عفونی مرتبط با ریه و همچنین مهمانان خارجی از قاره‌های مختلف آسیا، آمریکا، اروپا و آفریقا حضور می‌یابند و ضمن ارائه  و معرفی پیشرفت‌های نوین در زمینه موضوعات کنگره، مشکلات و معضلات موجود در زمینه بیماری‌های ریوی را مطرح کرده و پس از بحث و گفتگو در جلسات علمی، راهکارهای مناسب جهت رفع مشکلات را ارائه می‌نمایند.