سرهنگ مهدی دانشپور روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه بیشتر مرتکبین جرائم مالی در خارج از استان به سر میبرند و تنها قربانیان آنها در کردستان حضور دارند اظهار داشت: در حوزه مالی بیشترین مشکل برداشتهای غیرمجاز بوده که در سال گذشته ۳۷ درصد بوده اما امسال به ۶۶ درصد افزایش یافته است.
وی گفت: توانایی بالای این افراد در فراگیری و آشنایی با تکنولوژی روز از جمله دلایلی بوده که میانگین سنی مجرمان را در این حوزه پایین آورده است.
سرهنگ دانشپور اضافه کرد: درصد فراوانی جرائم فضای مجازی کردستان در سال گذشته ۴۰ درصد بوده که امسال به ۲۶ درصد کاهش یافته و تعداد دستگیریها در سال گذشته نیز ۱۶۶ نفر شامل ۱۳۵ مرد و ۳۱ زن بود که این تعداد امسال به ۲۱۶ نفر شامل ۱۵۶ مرد و ۶۰ زن افزایش یافته است.
رئیس پلیس فتا فرماندهی انتظامی کردستان افزود: در نیمه اول امسال ۸۹ درصد کل جرائم رخ داده در فضای مجازی و همچنین ۹۳ درصد جرائم روی داده در زمینه اخلاقی و ۸۸ درصد جرائم حوزه مالی را کشف کرده است.
وی با اشاره به اینکه اسکیمر دستگاهی است که کار کپیبرداری از کارتهای بانکی را انجام میدهد و در کنار دستگاه پوز قرار میگیرد گفت: مردم همیشه دقت کنند که دستگاه دیگری در کنار دستگاه پوز قرار نداشته باشد.
سرهنگ دانشپور توصیه کرد: شهروندان کارتهای بانکی خاصی برای خریدها در نظر بگیرند، میزان مشخصی پول در آن قرار دهند و همزمان پیامکهای بانکی خود را فعال کنند تا از برداشتهای غیرمجاز تا حد زیادی جلوگیری شود.
وی افزود: چهار نفر فروشنده و خریدار اسکیمر که ۱۸ تا ۲۵ ساله بودند را دستگیر کردیم که یک نفر خریدار این پرونده دستگاهها را از طریق کشور عراق وارد کرده بود.
سرهنگ دانشپور اضافه کرد: یکی از خریداران اسکیمر راننده تاکسی برون شهری بود که با نصب دستگاه پوز و ترغیب مسافران به استفاده از آن به دنبال کپی اطلاعات کارتی آنها بوده است.
۶۱۰۸ / ۳۰۳۴