ساری - ایرنا - مدیرکل تعاون ، کار و رفاه اجتماعی مازندران گفت که ۱۰ درصد از تعاونی‌های فعال در این استان مربوط به زنان است که پنج هزار عضو و به همین تعداد هم شاغل دارد.

کامران اصغری روز شنبه در نشست تخصصی بانوان فعال و فرهیخته مازندران با حضور معاون امور زنان و خانواده رییس جمهوری در ساری ، تعداد تعاونی های مربوط به زنان در مازندران را ۶۲۳ تعاونی اعلام کرد و افزود : سال گذشته توانستیم یکهزار تعاونی در استان تشکیل دهیم چرا که تاکید دولت بر ایجاد تعاونی کیفی است نه کمی.

وی یکی از مشکلات تعاونی ها در مازندران را نبود حلقه اتصال تولید این واحدها با بازار برشمرد و گفت : به همین دلیل تعاونی‌ها در فروش محصولات خود با مشکل مواجه هستند.

این مسئول با اعلام این که بر اساس مصوبه سال ۸۹ باید در شهرها بازارچه دائمی عرضه محصولات وجود داشته باشد، افزود: متاسفانه به غیر از شهرستان بابلسر ، چنین مکانی در هیچ یک از ۲۲ شهرستان استان وجود ندارد.

اصغری از فاصله گرفتن تعاونی‌ها از آموزش گله کرد و خواستار نگاه جدی و از سر گرفتن آموزش در این مجموعه ها شد.

وی مشکل دیگر تعاونی ها را مربوط به مالیات دانست و توضیح داد: در حالی که بسیاری از تعاونی‌ها بر اساس قانون از پرداخت مالیات معاف هستند، اما این قانون اجرایی نمی‌شود.

۵۸ زن مازندرانی عضو کانون زبانان بازرگان 

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری مازندران هم در این نشست از رشد تصدی پست های مدیریتی و سیاسی توسط زنان مازندران خبر داد و گفت : هم اکنون ۱۹ بانو در مازندران عضو شورای شهر هستند.

سمیه قاسمی طوسی افزود: ۲۳۲ نفر از زنان مازندرانی هم عضو شورای روستا، ۱۲۵ نفر دهیار،  چهار نفر بخشدار و ۵۸ نفر هم عضو کانون زنان بازرگان هستند.

وی از شناسایی سه هراز بافنده زن در استان خبر داد و گفت: سال گذشته پنج صدم درصد از اعتبارات هزینه‌ای استان به حوزه زنان اختصاص یافت که با این اعتبارات چهار طرح در این زمینه اجرا شد.

قاسمی طوسی از پیگیری صندوق خرد روستایی از طریق کانون زنان بازرگان خبر داد و افزود: یکی از اهداف اداره کل بانوان این است که با کار تسهیل گری را برای بانوان در دستگاههای اجرایی دیگر انجام دهد.

وی با اشاره به  اجرای طرح حذف پلاستیک و حفظ محیط زیست در مازندران با نگاه ویژه به ظرفیت بانوان ، گفت : آموزش مهارت‌های زندگی ایرانی و اسلامی و ارتقای مهارت‌های شغلی زنان متناسب با نیاز جامعه و آموزش تسهیلگران بخش کشاورزی هم از دیگر طرح هایی است که اجرایی شده است.

مدیرکل امور بانوان استانداری مازندران با اشاره به اجرای طرح الگوی مشاغل خانگی در مازندران، افزود: در این طرح افراد بر اساس مهارت‌ها مورد سنجش قرار گرفته و آموزش‌های لازم در ادامه مسیر ارائه می‌شود.

معاون امور زنان و خانواده رییس جمهوری صبح امروز سفر یک روزه اش را به مازندران شروع کرد و نشست با زنان کارآفرین و فرهیخته یکی از برنامه های این سفر بود.

   ۹۹۲۷/۱۶۵۴