به گزارش تارنمای خبری «روسیا الیوم»، وزیران خارجه برخی از کشوهای عربی عضو اتحادیه عرب در نشست امروز این اتحادیه در قاهره درباره سوریه، بار دیگر بر لغو تعلیق عضویت این کشور در اتحادیه تاکید کردند.
"محمد علی الحکیم" وزیر خارجه عراق با تاکید بر بازگشت سوریه به اتحادیه عرب، گفت: شمار زیادی از کشورهای عربی تمایل دارند سوریه بار دیگر به اتحادیه بازگردد.
وی از اتحادیه عرب خواست که نقش خود را در این زمینه ایفا کند و در کنار جمهوری عربی سوریه بایستد.
الحکیم از اتحادیه عرب خواست که عضویت سوریه را در این اتحادیه فعال کند.
وزیر خارجه عراق همچنین از جامعه جهانی خواست که به مسئولیت خود درباره حمله ترکیه به خاک سوریه عمل کند و برای توقف عملیات نظامی و ایجاد راه حل سیاسی جهت پایان دادن به مشکلات مردم سوریه وارد عمل شود.
"جبران باسیل" وزیر خارجه لبنان نیز ضمن تشکر از جمهوری مصر به دلیل برپایی نشست فوق العاده در حمایت از سوریه بار دیگر بر بازگشت این کشور به اتحادیه عرب تاکید کرد.
وی در ادامه گفت: امروز علیه ترکیه جمع نشده ایم، بلکه برای سوریه و به خاطر نبود سوریه در اتحادیه عرب گردهم آمده ایم.
باسیل در ادامه این سوال را مطرح کرد: آیا زمان بازگشت سوریه به آغوش اتحادیه عرب فرا نرسیده است؟ آیا وقت آن نشده که حمام خون و تروریسم و موج مهاجرت و پناهندگی متوقف شود؟ آیا وقت آن نرسیده است که آشتی عربی-عربی تحقق یابد؟
وزیر خارجه لبنان خطاب به وزیران خارجه سایر کشورها گفت: از شما می خواهم از درخواستی که بیش از یک سال پیش از همین بلندگو مبنی بر بازگشت سوریه به کرسی ای که از هشت سال پیش خالی ماند است، مطرح کردم، حمایت کنید.
"صبر بوکادم" وزیر خارجه الجزایر نیز ضمن همبستگی با دولت سوریه، خواستار بازگشت این کشور به اتحادیه عرب شد.
وی در نشست اتحادیه عرب، بر حمایت از سوریه تاکید و اعلام کرد که ما از تلاش های بین المللی "گیر پیترسون" نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه برای دست یابی به راه حل سیاسی در سوریه حمایت می کنیم.
بوکادم همچنین با هرگونه مداخله خارجی در سوریه را به شدت مخالفت کرد.
عضویت سوریه در اتحادیه عرب از نوامبر سال ۲۰۱۱ و با آغاز درگیری های داخلی این کشور به حالت تعلیق در آمد و کشورهای عربی سفرای خود را از دمشق خارج کردند.
این در حالی است که "حسام زکی" معاون دبیرکل اتحادیه عرب فروردین ماه سال جاری اعلام کرده بود که بازگشت مجدد سوریه به این اتحادیه مشروط بر این است که کشورهای عضو اتحادیه درباره موضع دمشق درخصوص حل و فصل سیاسی بحران خود به توافق برسند.
به عقیده کارشناسان تحولات سیاسی جاری در سوریه و منطقه، احتمال بازگشت این کشور به اتحادیه عرب را قوت بخشیده است.