«علی محمدی» روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش افزود: برخی از این دانشجو معلمان به صورت سازمان یافته و خودجوش به همراه خانواده به این سفر معنوی و زیارتی می روند.
وی با بیان اینکه دانشگاه فرهنگیان پیش بینی می کند با توجه به شرایطی که رقم خورده است، استقبال دانشجو معلمان از این سفر زیارتی بسیار مناسب باشد، اظهار داشت: اما با این وجود تعداد یک هزار و ۵۰۰ نفر از دانشجویانی که بضاعت و توان مالی خوبی ندارند با حمایت مستقیم این دانشگاه به مراسم پیاده روی اربعین خواهند رفت.
وی تصریح کرد: به همین منظور برای دانشجویان متقاضی، تسهیلات یک میلیون تومانی در نظر گرفته شده است اما برای دانشجویانی که تاکنون به کربلا نرفته اند، همه هزینه های رفت و آمد آنها توسط دانشگاه فرهنگیان پرداخت می شود.
محمدی با بیان اینکه تمامی این اقدامات با همکاری بسیج دانشجویی و دفتر نهاد رهبری در دانشگاه و استان ها صورت گرفته است، گفت: دانشگاه فرهنگیان این نوع حمایت ها را از دانشجو معلمان انجام داده است چون نقش دانشگاه تسهیل گری و حمایت است ومعتقدیم راهپیمایی دانشجویی باید خودجوش، مردمی و دانشجو محور باشد اما دانشگاه کارهای پشتیبانی و حمایتی در راستای حمایت از دانشجویان انجام می دهد.
معاون فرهنگی دانشگاه فرهنگیان ادامه داد: ما در استان ها شیوه حمایت از دانشجویان داوطلب را مشخص کرده ایم تعدادی از دانشجویان بی بضاعت و زیارت اولی و دانشجویان سال آخری را مورد حمایت مستقیم در ایاب و ذهاب قرار داده ایم و مبلغی برای آنها در نظر گرفته شده است.
وی در ادامه به اجرای چند طرح ویژه در راهپیمایی اربعین هم اشاره کرد و افزود: چون معتقدیم دانشجویان باید بهره کامل از این سفر معنوی را ببرند به همین منظور چندین طرح برای این مراسم معنوی در نظر گرفته شده است.
محمدی اجرای طرح خبرنگاران افتخاری با عنوان «چشم ها می گویند»، را یکی از این طرح ها عنوان کرد و گفت: این طرح با هماهنگی رادیو ایران انجام می شود و به همین منظور دانشجویان می توانند ارتباطاتی با این رادیو داشته باشند و حال و هوای راهپیمایی اربعین را برای ما گزارش کنند.
وی اجرای طرح سوگواره مسیر عشق ویژه اربعین را دیگر طرح دانشگاه فرهنگیان عنوان کرد و اظهار داشت: دانشجویان می توانند آثار و لحظات را در قالب عکس، فیلم، دلنوشته و خاطره آماده و این آثار را برای دانشگاه فرهنگیان ارسال کنند تا ارزیابی و داوری شود و در پایان مراسم اربعین کنگره ای به همین عنوان ویژه دانشجو معلمان برگزار و نفرات برتر معرفی خواهند شد.
معاون فرهنگی دانشگاه فرهنگیان ادامه داد: کار دیگر دانشگاه فرهنگیان طرحی با عنوان ۱۲۰۰ دانشجومعلم نائب الزیاره ۱۲۰۰ دانشجو معلم شهید هستند هر کدام از این دانشجویان کارت، مشخصات، زندگینامه، وصیت نامه، دست نوشته، دلنوشته یک شهید را در طول مسیر اربعین با خود به همراه دارند تا از این طریق یاد و نام شهدا را گرامی بدارند.
محمدی اضافه کرد: طرح دیگری با عنوان جاماندگان اربعین داریم که در روز اربعین در ۱۰۰ مرکز تربیت معلم کشور دسته های عزاداری تشکیل می شود و دانشجو معلمان به صورت میدانی دسته عزاداری برپا می کنند و به اماکن مقدس می روند.
معاون فرهنگی دانشگاه فرهنگیان گفت: موکب دانشگاه فرهنگیان به منظور ارائه خدمات به دانشجو معلمان حاضر در راهپیمایی اربعین حسینی روز جمعه در کربلا راه اندازی شد که موکب دانشگاه در کربلا متفاوت از دیگر موکب ها است به همین منظور نشست ها، جلسات دانشجویی در قالب نشست های تخصصی، مناظرات و سخنرانی های علمی و تحلیلی پیش بینی شده است.
وی تصریح کرد: دانشگاه فرهنگیان همچنین در پایانه های مرزی کرمانشاه، خوزستان و ایلام موکب هایی را برپا کرده است و در شلمچه و چذابه نیز 2 موکب راه اندازی شده است. در این موکب ها، نذورات خیرین میان عزاداران حسینی در راهپیمایی اربعین توزیع می شود.
محمدی ادامه داد: همچنین اقلام فرهنگی مخصوص دانشجو معلمان در قالب کتاب، شعر، دفترچه های یادداشت و خاطرات رزمندگان دوران جنگ و دیگر محصولات فرهنگی در این موکب ها وجود دارد و به همین منظور بسته های فرهنگی در پایانه های مرزی به دانشجو معلمان اهدا می شود.
تاریخ انتشار: ۲۱ مهر ۱۳۹۸ - ۰۹:۱۵
تهران- ایرنا- معاون فرهنگی دانشگاه فرهنگیان گفت: حدود ۷ هزار نفر از دانشجو معلمان دانشگاه فرهنگیان امسال در مراسم راهپیمایی اربعین حسینی شرکت میکنند و اکنون بسیاری از این افراد راهی کربلا شده اند.