رشت - ایرنا - بارش شدید باران که از غروب دیروز (شنبه) در گیلان آغاز شده؛ خسارت‌هایی به مناطقی از استان و به طور عمده به مناطق روستایی، وارد کرده و سبب قطع گاز و برق برخی خانوارها قطع شده ولی نیروهای امدادی از صبح امروز، در نواحی حادثه‌دیده حضور یافته‌اند و فعالیت‌های امدادی خود را آغاز کرده‌اند.

علی اوسط اکبری مقدم معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار گیلان ظهر یکشنبه به ایرنا گفت: بر اثر بارندگی هایی که از عصر دیروز از غرب استان آغاز شد، به ترتیب شهرستان های تالش ، املش و رودسر به دلیل شکستگی پل ، بیشترین خسارت را دیده اند.

وی ادامه داد: همچنین بیشترین میزان بارش در املش با ۲۳۷ میلیمتر ، رودسر با ۲۰۰ میلیمتر و در غرب استان نیز رضوانشهر ۱۲۷میلیمتر و تالش ۱۲۰ میلیمتر بوده که در مدت کمتر از ۲۴ ساعت اتفاق افتاده است.

اکبری مقدم با بیان اینکه شدت بارندگی ها به برخی جاده های روستایی در دیگر شهرستان ها نیز خساراتی وارد کرده، افزود: ۹ شهرستان رودسر، ماسال، املش، شفت، فومن، لنگرود، تالش، رضوانشهر و صومعه سرا دچار بارندگی شدید و آب گرفتگی شده اند.

وی با اشاره به اینکه راه ارتباطی هشت روستا در رودسر، شفت و صومعه سرا به دلیل طغیان مسدود شده بود، خاطرنشان کرد: هم اکنون نیروهای امدادی در روستاهای حادثه دیده حضور دارند و فعالیت امدادی خود را آغاز کرده اند.

به گفته معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار گیلان ، هنوز آمار دقیقی از میزان خسارت ها اعلام نشده و با کاهش بارش ها و بررسی های لازم از سوی ستاد مدیریت بحران استان میزان خسارت ها اعلام می شود.


دستور استاندار گیلان برای رسیدگی به وضعیت مردم مناطق خسارت‌دیده

ارسلان زارع استاندار گیلان به معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری، دستور داد با فوریت، به وضعیت مردم مناطق خسارت‌دیده ناشی از بارش شدید باران رسیدگی، از مناطق یادشده به‌صورت میدانی بازدید و اقدامات انجام‌گرفته را به وی گزارش کند.

وی صبح یکشنبه به دنبال بارندگی های به نسبت شدیدی که از شب گذشته آغاز شده و خسارت هایی به مناطقی از استان وارد آورده، به معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری دستور داد هرچه سریع تر پیگیری های لازم برای رفع مشکلات ناشی از تخریب پل ها و نیز برقراری شرایط عادی را انجام دهد و همچنین به صورت میدانی، از مناطق خسارت دیده همچون تالش، بازدید کند.

زارع از ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان گیلان نیز خواست مدیریت هماهنگی اقدامات بین دستگاه های اجرایی، هلال احمر و شهرداری ها را عهده دار شود و به فرمانداران و بخشداران نیز تاکید کرد از تمامی ظرفیت ها برای رفع مشکلات بوجود آمده، استفاده کنند.

امدادرسانی هلال‌احمر گیلان در هفت شهر به دلیل بارندگی

مدیرعامل جمعیت هلال احمر گیلان نیز گفت: در پی بارندگی های شدید، امدادرسانی امدادگران و نجاتگران این جمعیت از شب گذشته در هفت شهر، آغاز شده و در حال حاضر نیز ادامه دارد.

مهدی ولی پور در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از روز گذشته بر اساس هشدارهای هواشناسی، ۱۷ پایگاه جمعیت هلال احمر گیلان و ۱۶ شعبه این جمعیت در سطح استان آماده باش بودند که با توجه به بارندگی های شدید از شب گذشته برای انجام ماموریت وارد عمل شدند.

وی با اشاره به امدادرسانی جمعیت هلال احمر استان گیلان در هفت شهر و ۳۶ روستا بر اثر بارندگی های شدید از شب گذشته تاکنون خاطر نشان کرد:  امدادرسانی از شب گذشته در تالش آغاز شد و در شهرهای صومعه سرا، رودسر، املش و شلمان لنگرود ادامه یافت که در زمان حاضر در رودسر و صومعه سراست.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان گیلان عمده امدادرسانی ها را در موضوع آبگرفتگی منازل و معابر عنوان و اظهار کرد: امدادرسانی به ساکنان ۴۰ واحد مسکونی و انتقال آنها به مکان امن از جمله اقدامات این جمعیت است که در مجموع به حدود یکصد و ۵۰ نفر امدادرسانی شد.

وی درباره گرفتار شدن دو موتورسوار در ساعت چهار بامداد امروز در گوراب زرمیخ صومعه سرا به دلیل سیلاب تصریح کرد: امدادگران جمعیت هلال احمر گیلان یک نفر را زنده پیدا کردند اما، جسد یک نفر دیگر ساعتی پیش پیدا شد.

وی با بیان این که ۱۵ تیم امدادی جمعیت هلال احمر استان گیلان در این امدادرسانی ها حضور داشتند، اظهار کرد: ۸۰ امدادگر، همکار و ... در این امدادرسانی ها مشارکت کردند که در این رابطه سه فروند قایق و ۱۴ خودروی امدادی به کار گرفته شد ضمن این که ۸۰ خودروی امدادی و ۱۰ فروند قایق امدادی آماده باش بودند.

تخریب چند دستگاه پل در مناطقی از گیلان

رضا اسلامی مدیرکل بحران استانداری گیلان نیز ظهر یکشنبه به ایرنا گفت: براثر بارش باران پل روستای شبخوسلات املش تخریب شده و یک پل در حال ساخت نیز در تنیان صومعه سرا زیر آب رفته است .

به گفته مدیرکل ستاد مدیریت بحران استانداری گیلان، براساس گزارش هایی که تاکنون از استان دریافت شده در تاسکوه ماسال به سمت ییلاق اولسبلانگاه، آبگرفتگی داریم که موجب مسدود شدن راه شده است.

وی با اشاره به شدت بارش ها در شرق گیلان یادآور شد: در محور لنگرود - چمخاله و در حوزه شهری هم به مسافت یک و نیم کیلومتر ، آبگرفتگی داریم.

فرماندار تالش نیز گفت: به دنبال بارندگی های شب گذشته، در شهر چوبر تالش ۷۰ متر از خیابان شهید زردپور، دو نقطه از جاده روستای دهنه طولارود، یک نقطه از جاده روستای پی سرا و یک نقطه از جاده سراه گاه بخش مرکزی تخریب شد.

سید عیسی مهدوی افزود: براثر بارش شدید باران و تخریب قسمتی از جاده روستای دهنه طولارود، گاز ۱۰ خانوار این روستا و در خیابان شهید زردپور چوبر برق ۱۳۰ خانوار و گاز ۵۰ خانوار قطع شده و قسمتی از جاده انبوه مشایخ خطبه سرا رانش کرده ولی دستگاه های خدمات رسان از صبح مشغول وصل گاز و برق خانوارهای روستاهایی هستند و تا آخر وقت امروز، جریانات گاز و برق وصل خواهد شد.

بازگشایی یکی از محورهای فرعی شهرستان شفت

مدیرکل راهداری گیلان که صبح امروز به خبرنگار ایرنا گفته بود راه فرعی کپورچال - آبکنار در انزلی، ماسال - شاندرمن و چوبر - امام‌زاده ابراهیم شهرستان شفت بر اثر آبگرفتگی ناشی از باران شدید بسته شده، در آخرین گفت و گوی خود با ایرنا تصریح کرد که با تلاش عوامل راهداری، محور چوبر- امام زاده ابراهیم بازگشایی و تردد عادی و روان در آن برقرار شد.

محمدرضا نازک کار ادامه داد: براثر آبگرفتگی ناشی از باران شدید در چند صد متر از بزرگراه رودسر - کلاچای، تردد در این محور به کندی انجام می شود و راهداران در تلاشند تا هر چه سریعتر ، ترددی روان را برقرار سازند.

وی یادآور شد: طبق آخرین  گزارش های دریافت شده، علاوه بر بسته بودن دو راه  فرعی و یک مسیر روستایی، یک پل داخل شهر اسالم نیز نشست کرده است.

آمادگی نیروهای امدادرسان لاهیجان برای مقابله با مشکلات احتمالی

بارش ۶۳ میلیمتر باران در شهر لاهیجان ثبت و با آمادگی نیروهای امدادرسان، تاکنون خسارتی گزارش نشده است.

بنا به گزارش اداره هواشناسی از عصر روز گذشته (شنبه) تا ساعت ۹ امروز (یکشنبه) ۶۳میلیمتر بارندگی در لاهیجان ثبت شده و دمای این شهر نیز با هفت درجه کاهش طی شب گذشته، صبح امروز به ۱۷درجه سلسیوس رسید.

شهردار لاهیجان  اعلام کرد: ستاد بحران این شهرداری آماده و تدابیر لازم برای جلوگیری از آبگرفتگی و مسدود شدن کانال ها و آبراه های سطح شهر اندیشیده شده است.

مسعود کاظمی افزود: با توجه به هشدار هواشناسی و نقشه راه شهرداری ، قبل از بارش ها دریچه های خروجی آب های سطحی شهر لاهیجان  باز و از انباشت آب در خیابان ها جلوگیری می شود و  این شهرداری با جمع آوری برگ های خشک و خاشاک، از انباشت و جمع شدن آب پشت دریچه ها و  آبگرفتگی خیابان ها جلوگیری کرده است.

طبق اعلام اداره کل هواشناسی گیلان؛ نقشه های هواشناسی نشان دهنده تضعیف تدریجی سامانه بارشی در منطقه است بنابراین امروز بتدریج از سمت غرب استان، کاهش ناپایداری و ابر پیش بینی می شود و از فردا (دوشنبه) با استقرار جوی پایدار ، روند کاهش ابر و افزایش دما تا پایان هفته مورد انتظار است بر این اساس آسمان فردا در استان صاف تا نیمه ابری، افزایش دما، گاهی افزایش ابر و وزش باد، احتمال بارش پراکنده خواهد بود.

گیلان افزون بر ۱۱ هزار و ۱۵۰ کیلومتر راه دارد که از این میزان، حدود ۶۸ کیلومتر آزادراه اصلی، ۴۷۷ کیلومتر بزرگراه، نزدیک به ۳۰۸کیلومتر راه اصلی، افزون بر یک هزار و ۵۱ کیلومتر راه فرعی و بیش از ۹ هزار و ۲۴۶ کیلومتر راه روستایی دارد.

۷۲۹۶/۲۰۰۷/