قم-ایرنا- رییس سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: درحال حاضر ۷۰ درصدد علوفه و سایر نهاده‌های دامی مورد نیاز واحدهای دامی قم از خارج از این استان و کشورهای دیگر تامین و وارد می شود.

عباس پورمیدانی روز یکشنبه در جلسه الگوی کشت در سالن جلسات سازمان جهاد کشاورزی قم بیان داشت: هم اینک قم توانایی تامین و تولید ۳۰درصد علوفه برای واحدهای دامی استان را دارد.

وی اهمیت تولید علوفه را مورد توجه قرار داد و تصریح کرد: با توجه به ظرفیت بزرگ قم در تولید دام، نیاز به تامین علوفه در این استان بسیار حساس است.
وی گفت: برای تامین نهاده‌های دامی در ۲ دشت ساوه و شریف آباد، گونه های زارعی، باغی و علوفه ای از سال زارعی گذشته با رویکرد الگوی کشت مورد بهره برداری قرار گرفته است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی قم خاطرنشان کرد: در بخش علوفه، در این ۲ دشت بیش از ۱۰۰ هکتار در رابطه با تامین نهاده های دامی زیر کشت رفته است.
وی گفت:‌ افزایش بهره وری آب، حفظ اشتغال، حفظ تولید و کاهش نهاده ها از جمله اهداف استان در تغییر الگوی کشت زراعی است.
پورمیدانی اظهار داشت:‌ برای تامین نیاز واحدهای تولیدی در بخش دام و طیور و حفظ سطح سبز برای پایداری محیط زیست و جلوگیری از روند توسعه ریزگردها کشت زراعی با رویکرد تغییر الگوی کشت در ۲ دشت ساوه و شریف آباد ادامه دارد.
وی ادامه داد: رویکرد استان در رابطه با تغییر الگوی کشت دراین دو دشت، تامین نیاز دام وطیور استان و کشت گیاهان علوفه ای کم آب بر  است.
وی جایگاه قم را در تبادل دام مورد اشاره قرار داد و عنوان کرد: قم یکی از مهمترین باراندازهای تبادل دام سبک سنگین در سطح کشور است.
پورمیدانی گفت: منطقه دامشهر قم با دارا بودن بیش از ۱۳۰۰ واحد بزرگترین محل تبادل دام در سطح کشور است، قم در تولید گوشت قرمز همواره در رتبه های برتر کشور قرار دارد.
منطقه دامشهر به مساحت ۷۵۰ هکتار در ۱۴ کیلومتری قم احداث شده و در آن ۱۴۵۰ واحد دامپروری، تجاری و خدماتی مستقر می باشد که شامل تعداد ۵۷۲ واحد گوساله پروار، ۷۱۲ واحد پرورش گوسفند پروار و ۳۱ واحد تجاری و خدماتی است.
پورمیدانی در پایان بیان داشت: حجم تولید خاویار در قم در سال اخیر روند صعودی به خود گرفته است، خاویار قم دارای برند جهانی بوده و صادرات آن نیز به کشورهای دیگر در حال انجام است.
در بخش کشاورزی کل زمین‌های قابل‌کشت قم برابر ۱۰۵ هزار و ۷۳۰ هکتار است که این رقم ۴۶ صدم درصد کل اراضی قابل‌کشت کشور هست؛ مجموع کشت سبز استان شامل ۲۱ هزار هکتار باغ و ۴۴ هزار هکتار زراعت است.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی قم در سال برابر ۷۴۶ هزار تن شامل ۴۲۵ هزار تن محصولات زراعی و باغی، یک هزار و ۵۰۰ تن آبزیان و ۳۲۰ هزار تن محصولات دامی است.
بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل می‌دهند که طبق سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵، قم دارای ۱۲۷ روستا با جمعیت بالای ۲۰ خانوار است؛ جمعیت ساکن مناطق روستایی این استان بیش از ۵۵ هزار و ۸۶۵ تن است که در قالب ۱۷ هزار و ۳۸۵ خانوار زندگی می‌کنند.

۷۴۰۳/  ۶۱۳۳/