مصطفی باقرزاده روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: طبق پیشبینیهای انجام شده امسال از این میزان سطح زیر کشت حدود ۲۹۰ کیلوگرم زعفران در ملایر برداشت میشود.
وی متوسط برداشت زعفران از هر هکتار را در این شهرستان چهار کیلوگرم عنوان و بیان کرد: پیشبینی میشود تا پایان امسال سطح زیر کشت زعفران در ملایر به حدود ۹۰ تا یکصد هکتار برسد.
مسئول باغبانی اداره جهاد کشاورزی ملایر با بیان اینکه سال گذشته از ۵۸ هکتار سطح زیر کشت زعفران بارور حدود ۲۳۰ کیلوگرم زعفران در این شهرستان برداشت شد ادامه داد: با کشت ۱۵ هکتار زعفران در سال گذشته، سطح زیر کشت زعفران بارور امسال به ۷۳ هکتار رسید.
باقرزاده سطح زیر کشت زعفران در این شهرستان را تا پایان سال ۹۶ به میزان ۵۸ هکتار عنوان کرد و افزود: ملایر در حال حاضر از نظر سطح زیر کشت زعفران رتبه نخست استان همدان را به خود اختصاص داده است.
وی با اشاره به آغاز برداشت زعفران از نیمه دوم آبان گفت: در حال حاضر در تمامی نقاط شهرستان به جز اراضی به شدت شور و آهکی، شرایط کشت زعفران وجود دارد و طی سالهای اخیر شاهد استقبال خوب کشاورزان در کشت این محصول بودهایم.
مسئول باغبانی اداره جهاد کشاورزی ملایر با بیان اینکه زعفران از نظر اینکه محصولی کم آببر و مقاوم به خشکی است، برای کشت مناسب است ادامه داد: توسعه کشت گیاهان دارویی همچون زعفران و گل محمدی از اولویتهای جهاد کشاورزی است.
باقرزاده بیان کرد: پیشبینی ما این است که طبق برنامهریزیهای انجام شده و بر اساس سند راهبردی توسعه این شهرستان، تا سال ۱۴۰۰ سطح زیر کشت زعفران در ملایر به حدود ۲۰۰ هکتار برسد.
در حال حاضر حدود ۱۶۱ هکتار از اراضی استان همدان زیر کشت زعفران است که از این میزان ۷۳ هکتار مربوط به شهرستان ملایر است.
۷۵۲۸/۲۰۹۰