فرهاد سرخوش روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این نشست ۲ روزه با عنوان «بررسی عملکرد کاهش ۴۰ درصدی مصرف آب کشاورزی برای احیای دریاچه ارومیه» در پردیس شهر و سالن مطالعات دریاچه ارومیه برگزار میشود و مسعود تجریشی مدیر دفتر برنامهریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه و عباس کشاورز معاون وزیر جهاد کشاورزی از سخنرانهای کلیدی آن هستند.
وی با تاکید بر اینکه در این نشست تخصصی راهکارهای کاهش مصرف آب در حوزه کشاورزی مورد بررسی قرار میگیرد، اظهار داشت: بررسی طرحهای حفاظت از تالابهای دریاچه ارومیه از دیگر محورهای این نشست خواهد بود و در بخش دیگری نیز اقدامات سازمان خواربار ملل متحد (FAO)، وزارت جهاد کشاورزی و وزارت نیرو برای احیای دریاچه ارومیه بررسی میشود.
رییس دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجانغربی با اعلام اینکه مساحت دریاچه ارومیه در زمان حاضر حدود ۲ هزار و ۸۰۰ کیلومترمربع است، بیان کرد: وسعت این دریاچه نسبت به زمان مشابه سال گذشته یکهزار و ۱۰۲ کیلومترمربع افزایش را نشان میدهد.
وی بیان کرد: تراز دریاچه ارومیه نیز طبق آخرین پایش به یکهزار و ۲۷۱ متر و ۲۶ سانتیمتر رسیده است که در مقایسه با زمان مشابه سال گذشته ۱.۱ سانتیمتر افزایش دارد.
وی با اعلام اینکه دریاچه ارومیه یک حوضه آبی بسته است و تراز آن در فصل گرما کاهش مییابد، افزود: هرچند میزان تبخیر در دریاچه ارومیه به دلیل افزایش عمق و میزان ورودی آب نسبت به سال گذشته کم شده است ولی تراز دریاچه تا آغاز فصل بارشها به روند کاهشی خود ادامه خواهد داد.
رییس دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجانغربی با بیان اینکه قبل از تشکیل این ستاد تراز دریاچه ارومیه سالانه به طور متوسط ۴۰ سانتیمتر کاهش مییافت، بیان کرد: برنامهریزی، تخصیص اعتبار و تلاش دولت تدبیر و امید برای احیای این دریاچه، روند خشک شدن آن را متوقف کرد.
سرخوش با اعلام اینکه طرحهای مهم انتقال آب به دریاچه ارومیه تا پایان سال جاری به بهرهبرداری میرسد، افزود: در صورت بهرهبرداری از این طرحها، تراز دریاچه ارومیه سالانه نزدیک به یک متر افزایش مییابد.
دریاچه ارومیه در قالب طرحهای ستاد احیا قرار است ظرف مدت ۱۰ سال /از ۱۳۹۴/ به تراز اکولوژیک خود برسد؛ این دریاچه از اواسط دهه ۱۳۸۰ شروع به خشک شدن کرد و بنا بر آمار بینالمللی تا سال ۲۰۱۵ میلادی حدود ۸۰ درصد از مساحت آن خشک شد.
همه کارشناسان داخلی و خارجی بر این عقیده هستند که مشارکت جوامع محلی در کنار اجرای طرحهای مختلف، نقش مهمی در احیای نگین آبی آذربایجان دارد.
۳۲۱۴/۳۰۷۲