سنندج - ایرنا - رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری از تخریب سالانه ۲۰۰ هزار هکتار از عرصه‌های منابع طبیعی کشور خبر داد و گفت: این تخریب و تجاوزها در قالب توسعه شهری، روستایی و یا صنعتی صورت می‌گیرد.

خلیل آقایی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا هر گونه واگذاری و تغییر کاربری جنگل، مراتع درجه یک و ایستگاه‌های تولید بذر را ممنوع اعلام کرد و اظهار داشت: با کسانی که منابع طبیعی را مورد تخریب قرار می‌دهند، بشدت برخورد می‌شود.

وی با بیان اینکه یگان محافظت این سازمان نسبت به قبل فعال‌تر شده است،  اضافه کرد: برای افراد متجاوز به مراتع و جنگل‌ها پرونده تشکیل داده شده و اعمال قانون به صورت جدی برای آنها صورت می‌گیرد.

رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور یادآور شد: طبق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، امسال بین ۸۰ تا ۱۰۰ هزار هکتار جنگلکاری در کشور از طریق کاشت بذر و نهال انجام می‌شود در حالیکه سال گذشته حدود ۳۰ هزار هکتار جنگلکاری در کشور انجام شد.

آقایی با بیان اینکه ظرفیت سالانه تولید نهال در کشور حدود ۱۵۰ تا ۱۶۰ میلیون اصله است، افزود: اکنون تولید نهال در کشور بسیار کم و ۱۰ تا ۱۵ درصد ظرفیت تولید را شامل می‌شود.

وی تاکید کرد: به دلیل کمبود اعتبارات در سال‌های گذشته از نهالستان‌ها به خوبی برای تولید نهال استفاده نشده اما امیدواریم امسال از ظرفیت کامل این مراکز استفاده بهینه صورت گیرد.

رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور از اختصاص ۱۵ هزار میلیارد ریال اعتبار از محل صندوق توسعه ملی برای اجرای طرح‌های آبخیزداری در سال جاری اشاره کرد و گفت: حدود پنج هزار میلیارد ریال از ردیف‌های اعتباری نیز برای اجرای این طرح‌ها در نظر گرفته شده است.

آقایی با بیان اینکه بخشی از این طرح‌ها افتتاح و برخی دیگر تا دهه فجر به بهره‌برداری می‌رسد، یادآور شد: در حوزه کارهای آبخیزداری، بیولوژیکی، مکانیکی و بیومکانیکی بیش از ۲۰ هزار میلیارد ریال در حال هزینه کرد است.

وی در ادامه به جدیت برای اجرای طرح کاداستر در مناطق مختلف کشور اشاره کرد و افزود: از عرصه ۱۳۵ میلیون هکتاری منابع طبیعی، ۶۰ میلیون هکتار آن کاداستر و سند تک برگ صادر شده که امیدواریم تا پایان امسال این رقم از مرز ۷۰ میلیون هکتار عبور کند.

رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور با بیان اینکه انجام کارهای آبخیرداری بر کاهش خسارات سیل بسیار تاثیرگذار است، اضافه کرد: در مناطقی که طرح‌های آبخیزداری انجام شده خسارت مربوط به سیل امسال تا ۷۰ درصد کمتر بود.

آقایی فعالیت‌های مربوط به طرح ‌های آبخیزداری و کاشت نهال را در کردستان قابل تقدیر دانست و اظهار داشت: اگر چه تحول زیادی در این حوزه‌ها صورت گرفته اما تا شرایط مناسب فاصله وجود دارد.

وی به اختصاص ۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای اجرای طرح بوم سازگان زاگرس در ۱۱ استان زاگرس نشین کشور اشاره کرد و گفت: این طرح شامل کارهای آبخیزداری، آبخوانداری، ذخیره رطوبت، توسعه جنگل، غنی سازی، عملیات بهداشتی پرورشی، بذرگیری، گشت و مراقبت و طرح کاداستر است.

استان کردستان به دلیل داشتن بیش از یک میلیون و ۱۱۰ هزار هکتار زمین قابل کشت مرغوب و مستعد یکی از قطب های تولید محصولات کشاورزی بویژه گندم در غرب کشور به شمار می رود و جایگاه دوم کشوری در تولید این محصول را به خود اختصاص داده است.

۷۳۵۵/۹۱۰۲