به گزارش ایرنا، مجید سعیدی روز یکشنبه در نشست شورای مدیریت بحران استانداری کرمان افزود: ۴۵ مورد حادثه سیل، طوفان و صاعقه طی نیمه نخست امسال در استان داشتیم که از این میزان ۱۷ حادثه سیل در شهرستانها خسارت بسیاری وارد کرد اما مدیریت شد.
وی اظهار داشت: صاعقه جان هفت نفر را طی ۶ ماه نخست امسال در استان کرمان گرفته در حالی که تلفات سیل تنها یک نفر بوده است و این امر نشان میدهد که مردم هشدارها در صاعقه را جدی نگرفتهاند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمان گفت: تعداد ۹ شهرستان کرمان درگیر ملخ صحرایی شدند و ۱۶۲ هزار هکتار از اراضی و مراتع توسط سازمان جهاد کشاورزی شمال و جنوب استان با همکاری فرمانداری، بخشداری و دهیاریها سمپاشی و این آفت را کنترل کردند.
وی ادامه داد: بیش از ۶۰ هزار لیتر سم در استان کرمان برای مقابله با ملخ صحرایی مصرف شد و با مبارزه زمینی و هوایی به صورت شبانهروزی آن را مهار کردیم، این درحالی است که مبارزه با ملخ ها در استان های همجوار رها شده بود.
سعیدی افزود:۵۲۵ واحد زلزله از یک تا پنج ریشتر، ۶ زلزله بیش از چهار ریشتر و ۵۰ مورد بین سه تا چهار رخ داده و ۵۲ منطقه استان کرمان طی ۶ ماه نخست امسال شاهد زمینلرزه بودند.
وی عنوان کرد: بیشترین میزان زلزله در هجدک با ۱۲۰ مورد، سیرچ با ۶۳، یزدانشهر ۳۱، گلباف ۲۹، فاریاب ۲۱ بار طی نیمه نخست امسال لرزیده است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمان گفت: در سال ۹۶ سه زلزله بزرگتر از ۶ ریشتر در هجدک، یک زمین لرزه بیش از ۵ ریشتر در کوهبنان داشتیم که امکان دارد وقوع این حوادث ادامه یابد.
وی بیان کرد: سیستم گسلی استان کرمان از لرزه خیزترین مناطق حاشیه دشت لوت محسوب میشود و وقوع زمینلرزه در این استان قابل پیش بینی و تعداد زلزلهها در منطقه یزدانشهر به علت فعالیتهای معدنی افزایش یافته است.
سعیدی افزود: استان کرمان ۲۵ سامانه گسلی دارد و همواره باید آمادگی در مقابله و پاسخ در بحرانها و ارزیابی لازم از اقدامات را داشته باشیم.
وی تاکید کرد: شهر کرمان طی ۶ ماه نخست امسال ۱۵ روز هوای پاک، ۱۱۵ روز قابل قبول، ۴ روز ناسالم و یک روز خطرناک داشته است.
سعیدی افزود: ۲ شهرستان درگیر پدیده ریزگردها از جمله ریگان ۴۱ روز هوای خیلی خطرناک، ۱۲ روز خطرناک، ۱۴ بسیار ناسالم و فهرج ۵۸ روز خطرناک و ۵۰ روز بسیار ناسالم طی مدت یاد شده داشته است.
وی تصریح کرد: دستگاه های سنجش آلایندگی هوای استان کرمان بسیار اندک و یا فرسوده هستند که اطلاعات دقیقی از وضعیت هوای استان نمیتوان داشت و باید از اعتبارات برای نوسازی این دستگاهها استفاده شود.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمان اضافه کرد: بر اساس گزارش منابع طبیعی و محیط زیست در ۱۲ شهرستان شمالی و ۶۳ منطقه شاهد آتش سوزی بودیم که افزون بر ۵۳۰ هکتار از مراتع این استان طی ۶ ماه نخست امسال طعمه آتش قرار گرفت.
وی افزود: ۳۰۷ هکتار از اراضی جنگلی و گیاهان ارزشمند دچار حریق شدند و ۲۹۰ ساعت انرژی صرف خاموش سازی مراتع شده است.
سعیدی ادامه داد: شهرستان بافت همیشه درگیر آتش سوزی است و سازمان جنگلها در این منطقه حضور ندارند لذا اطلاع رسانی و مراقبت به خوبی انجام نمیشود و نامه ای از استانداری کرمان به دستگاه های متولی برای مراقبت از مراتع ابلاغ شده است.
وی عنوان کرد: حوادث (غیر زلزله) طی ۶ ماه نخست امسال بیش از یکهزار و ۸۰۰ میلیارد تومان از جمله ۳۲۲ میلیارد تومان به زیربناها و یکهزار و ۴۹۰ میلیارد تومان در کشاورزی به استان کرمان خسارت زده است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمان گفت: توانستیم ۲۴ میلیارد تومان اعتبار دولتی را برای بازسازی معابر و تجهیز ماشین آلات در شهرداری ها و دهیاری بگیریم و راهداری شمال و جنوب برای اصلاح و بازسازی و نوسازی محورها ۱۸ میلیارد تومان برای استان دریافت کردند.
وی با بیان اینکه خسارتها وارد سامانه دولت و اعتباراتی در این حوزه ها به استان کرمان تخصیص یافت افزود:۱۳۵ میلیارد تومان دولت تسهیلات ارزان قیمت برای بازسازی استان کرمان مصوب کرده است.
سعیدی گفت: همچنین۱۰۵ میلیارد تومان اعتبار و ۱۸۰ میلیارد تومان تسهیلات برای خسارت سیل طی فروردین ماه به استان کرمان اختصاص یافت.
وی تاکید کرد: امسال ۷۳ میلیارد تومان اعتبارات گردوغبار از محل صندوق توسعه ملی برای نخستین بار به استان کرمان اختصاص یافت که ادارات کل منابع طبیعی، حفاظت محیط زیست و زمین شناسی آن را دریافت میکنند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمان گفت: بیش از یکهزار نفر نیرو از ۳۰ دستگاه نظامی، اجرایی، قضایی و امدادی در مانور زلزله مشترک بین استان های یزد و کرمان در منطقه بیاض حضوری فعال داشتند.
وی بیان کرد: ۹۰ درصد برنامه های دستگاه های اجرایی در این مانور انجام شد و نارسایی ها و کمبودهایی وجود داشت که در نشستی بررسی شده و دستاوردها به دستگاههای متولی ابلاغ می شود که در مرحله تدوین است.
سعیدی تصریح کرد: جمعیت هلال احمر و بهزیستی در بخش آموزش به خانوادهها به خوبی ورود و آموزش های لازم را ارائه کردند.
وی افزود: چهار سامانه گسلی خطرناک در مرز استان های کرمان و یزد و شهرستان های رفسنجان و شهربابک وجود دارد که نگرانی ما از غیرفعال بودن این گسل ها است زیرا گسلهای فعال انرژی خود را تخلیه میکنند.
محور جایگزین جاده شهداد - نهبندان احداث میشود
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان کرمان هم گفت: ۲مترو نیم متر آب مربوط به سیل فروردین ماه امسال تاکنون روی جاده شهداد - نهبندان را فراگرفته و خسارت های بسیار سیل به این محور نشان میدهد قابل بازسازی نیست.
سیدعلی حاج سیدعلیخانی در این نشست افزود: وزارت راه و شهرسازی احداث جادهای جایگزین را در نظر گرفته است.
۷۴۲۰ / ۵۰۵۴