این مراسم با حضور هنرمندانی چون سودابه فضائلی، سیروس پرهام، محمدرضا اصلانی، اکبر عالمی، مهرداد فراهانی و علیرضا ارواحی در خانه هنرمندان برگزار شد.
مدیر عامل خانه هنرمندان در این آئین ضمن خوش آمدگویی به حاضران، ابراز امیدواری کرد: سایه استاد منوچهر انور همواره بر سر هنر و مردم مستدام باشد.
مجید رجبی معمار ادامه داد: امروز در این مکان جمع شدیم تا بودن انور در کنارمان را جشن بگیریم.
محمدرضا اصلانی نیز در این مراسم گفت: انور با برگزاری این مراسم نکوداشت موفق نبود و من میدانم بعد از این مراسم او از من گله خواهد کرد. اما باید این اتفاق میافتاد.
سپس محمد غفاری متنی از پرهام را در این مراسم خواند که برگرفته از خاطرات پرهام با انور بود.
سودابه فضایلی نیز که دیگر سخنران این برنامه بود که درباره انور، گفت: در ابتدا میخواهم خواهش کنم من را به نام سودابه فضایلی بشناسید نه همسر محمد رضا اصلانی. سپس تولد انور را تبریک میگویم. امروز من اینجا هستم که به وجه ادبی و هنر شاعری و ویراستاری انور بپردازم.
وی در ادامه افزود: انور بنیانگذار ویراستاری در ایران است. کتاب خشم و هیاهو یکی از ویراستاری های او است که دو سال به طول کشید و در اصل کتاب بازنویسی شد. نثر این کتاب در آن دوره جنجالی به پا کرد. او موج نوعی در ادبیات به راه انداخت.
فضایلی، افزود: ولی امروزه ویراستاری راه اشتباهی می رود. متن ها به دست جوانان بی تجربه داده می شود و متن سلاخی می شود. چون به اصطلاح ویراستار پیشینه و آگاهی و اطلاعاتی که باید داشته باشد را ندارد.
در این مراسم آنونس های سینمایی که منوچهر انور متن آنها را نوشته و خوانده بود از جمله فیلم گاو، دلشدگان، دونده، شیر و باد، طالع نحس، مردی برای تمام فصول و ده ها آنونس دیگر پخش شد.
همچنین در پایان این مراسم، فیلم مستند چم ساخته این هنرمند نیز روی پرده رفت.
منوچهر انور (متولد ۱۳۰۷ در تهران) کارگردان، نویسنده، ویراستار، گوینده و مترجم؛ فارغالتحصیل آکادمی سلطنتی هنرهای دراماتیک انگلستان است. وی فعالیت هنری را در لندن سال ۱۳۳۲ به عنوان نویسنده، بازیگر و گوینده در رادیو فارسی بیبیسی آغاز کرد.
وی برای تحصیلات متوسطه خود وارد دبیرستان فیروزبهرام شد و در سال ۱۳۲۳ با کمک غلامحسین صالحیار، بخش تئاتر انجمن ادبی فیروز بهرام را تشکیل داد.او تحصیلاتش در دبیرستان را نیمه تمام رها کرد و به انگلستان رفت و در مرکز آموزش رویال آکادمی تئاتر به تحصیل پرداخت.
سال ۱۳۳۷ پس از بازگشت به ایران، وارد مؤسسهٔ انتشارات فرانکلین شد.
در آنجا حرفهٔ ویراستاری را پایهگذاری کرد و تا ۱۳۴۱ سرویراستار فرانکلین بود. انور پس از پیوستن به گروه هنر ملی و تدریس در دانشگاه بهطور عمده فعالیت گویندگی و نویسندگی متن آنونس فیلمها را شروع کرد.
مهمترین آثار هنری او فیلم مستند نیشدارو محصول سال ۱۳۴۳ و نسخهٔ سینمایی نمایشنامه مشهور بیژن مفید یعنی شهر قصه است که فیلمنامهٔ آن در سال ۱۳۵۲ توسط منوچهر انور و بیژن مفید نوشته شد و انور آن را کارگردانی کرد. نمایش شهر قصهیکی از محبوبترین آثار هنری در تاریخ معاصر ایران محسوب میشود.