این روزنامه نگار مصری در مطلب خود نوشت: آقای ظریف وزیری باتجربه و قدرتمند در حوزه های دیپلماسی و فرهنگی است.
کامل افزود: ظریف دارای نگاهی روشن در خصوص مشکلات منطقه است و بی آنکه گرفتار بی تحرکی شود، حرف جدید برای گفتن دارد. او در یک کلام کارخانه تولید افکار مترقی است.
سردبیر "الفیتو" تاکید کرد که هر کشوری دارای منافع مخصوص به خود است که باید با تمام ابزارهای موجود از آن دفاع کند و ایران هم از این قاعده جدا نیست.
تحلیلگر مسائل منطقه مهم ترین موضوع مقاله ظریف در الرای کویت را "فقر گفت و گوهای منطقه ای" و پیشنهاد ایران برای تشکیل "مجمع گفت و گوی منطقه ای" دانست که منجر به اعتمادسازی میان طرف های درگیر در منطقه خواهد شد.
عصام کامل دومین موضوع مهم مطرح شده در مقاله ظریف را بحث "صلح" و نقش گفت و گو و اعتمادسازی برای دستیابی به صلح دانست و افزود: ظریف همواره دستیابی به صلح را از راه امضای قراردادهای تسلیحاتی و انبار کردن مهمات غیرممکن دانسته و معتقد است که دخالت آمریکا در منطقه در خدمت اهداف و منافع صهیونیسم جهانی است و "سلاح صلح را هرگز به همراه نمی آورد".
روزنامه نگار مصری به پیشنهاد ایران به کشورهای منطقه موسوم به "طرح عدم تجاوز" هم اشاره کرد و گفت: این طرح در نگاه ظریف به معنای گفت و گو میان کشورهای منطقه و مساوی بودن مسئولیت همگان برای دفاع از ثبات تنگه هرمز است که بدون گفت و گو میان نهادهای جامعه مدنی در کشورهای حوزه خلیج فارس و عدم دیدارهای فرهنگی میان مفکران و سیاستمداران ممکن نخواهد بود.
وی خاطرنشان کرد که کشورهای عربی خلیج فارس باید درخصوص گفت و گو با همسایه خود ایران فکری جدی کنند، زیرا نفی توانمندی های ایران و یا به حاشیه راندن آن حتی در تصور هم ممکن نیست.
عصام کامل در پایان این سوال را مطرح کرد که برخی از کشورهای عربی که با رژیم جنایتکار اسرائیل رابطه برقرار کرده اند چگونه حاضرند به گفتگوی عربی-ایرانی که نتیجه آن چیزی جز جایگزینی صلح با جنگ و ویرانی در منطقه است، تن ندهند!؟