نیویورک – ایرنا – یک تحلیلگر و  نویسنده آمریکایی گفت عملیات ترکیه در خاک سوریه به نزدیک شدن دیدگاه کردهای سوریه و دولت آن کشور کمک کرده است که می‌تواند به شکل‌گیری توافقی نهایی میان آنها برای پایان دادن به درگیری‌ها و تنش در شمال سوریه کمک کند.

"فیلیپ ویلایتو" روز دوشنبه در گفت‌وگوی اختصاص با ایرنا درباره عملیات ارتش ترکیه در شمال سوریه افزود: این عملیات زمینه ساز نزدیک شدن کردها و حکومت سوریه و شکل گیری مصالحه میان آنها را فراهم خواهد کرد. در واقع به باور من، این تنها راه حل برای خارج شدن از وضعیت دشوار کنونی است.

وی ادامه داد: اگر آنها بتوانند به تفاهمی با دولت سوریه برسند که به نوعی در برگیرنده خواسته‌های آنها برای اداره محلی باشد، راه حلی منطقی خواهد بود. البته من نمی گویم که لزوما به این سمت خواهیم رفت، اما به نظر من می‌تواند بهترین برنامه برای حل مساله باشد.

این تحلیلگر مسایل سیاسی از پیامدهای ادامه حملات ارتش ترکیه و نیروهای وفادار به آن به کردها ابراز نگرانی کرد و افزود: کردها در گذشته نقش مهمی در مبارزه با داعش داشتند و با توجه به اینکه باید از خود در برابر حملات ترکیه دفاع کنند، توان مقابله آنها با داعش کم خواهد شد. وضعیت در سوریه پیچیده است و این تحولات می‌تواند فرصتی برای فعال شدن بیشتر داعش ایجاد کند.

ترامپ در برابر جریان حاکم قرار دارد

ویلایتو که نویسنده کتاب "در دفاع از ایران" (In Defense of Iran)  است در پاسخ به انگیزه ترامپ برای خارج کردن سربازان آمریکایی از سوریه هم گفت: اساسا برای فهم اینکه چرا یک رئیس جمهوری در این کشور تصمیمی را می گیرد باید به دو موضوع نگاه کرد.

وی توضیح داد: یکی منافع شرکت‌ها و صاحبان سرمایه است که مد نظر دولت قرار دارد. نکته دوم، منافع شخصی رئیس جمهوری وقت است. در هر دوره‌ای، رئیس جمهوری پیوندهای اقتصادی ویژه‌ای با جناحی از سرمایه‌داران دارد. این جناح می‌تواند صنایع نظامی باشد.

این تحلیلگر مسایل سیاسی با اشاره به ثروت هنگفت رئیس جمهوری آمریکا اظهار کرد: ترامپ به شخصه پول‌دار است و به این معنا عضوی از طبقه حاکم در کشور نیست که وابسته به جناحی از این طبقه باشد. او ثروت و درآمد سرشار از ساخت و ساز خودش را دارد. این بر نگاه وی به توسعه طلبی در دیگر نقاط جهان و آنچه "جنگ‌های بی پایان" آمریکا نامیده، تاثیر داشته است. از نظر وی، این سیاست‌ها، بی ارزش هستند.

ویلایتو ادامه داد: ترامپ همچنین نگاه نژادپرستانه خود را دارد و برای کردها به عنوان نژاد غیر "سفید" ارزشی نمی‌بیند. برای همین هزینه کردن برای کردها را با چشم بدبینی می‌نگرد. او از این دریچه تنگ به حضور نظامی آمریکا در خاورمیانه و شمال آفریقا نگریسته و کاری ندارد که طبقه حاکم درباره این نظامی‌گری و منافع آن چه می‌خواهند.

وی خاطرنشان کرد: از این رو، شاهد اتحاد طبقه سیاسی حاکم علیه تصمیم ترامپ درباره خارج کردن نیروهای آمریکایی از سوریه هستیم. دیدگاه جناح حاکم همواره این بوده که هژمونی (برتری) ایالات متحده در جهان باید برقرار بماند و ترامپ باید آن را ادامه بدهد.

این تحلیلگر مسایل سیاسی یادآور شد: برای همین است که با وجود برخی اختلاف‌ها (میان دو حزب حاکم جمهوریخواه و دموکرات)، آنها درباره خاورمیانه یکصدا علیه ترامپ واکنش نشان می دهند؛ چرا که به باور آنها ترامپ تمام چارچوب‌های پذیرفته شده را زیر پا گذاشته است.

ویلایتو افزود: من فکر می‌کنم به همین خاطر است که مساله استیضاح ترامپ را با جدیت پیش می‌برند.

سیاست خارجی دموکرات‌ها تهاجمی و جنگ طلبانه است

این نویسنده آمریکایی درباره انتقاد شدید رهبران دموکرات و رسانه‌های آن همچون "نیویورک تایمز" و "سی ان ان" از خارج کردن نیروهای آمریکایی از سوریه گفت: ایدئولوژی "نئو لیبرالیسم" راهبر سیاست‌های دموکرات‌هاست که بر جهانی گرایی و به اصطلاح تجارت آزاد تاکید دارد و ظاهرا نگران حقوق بشر هستند.

ویلایتو با بیان اینکه از جنگ دوم جهانی تا کنون، دموکرات‌ها همواره جنگ طلبانه تر از جمهوریخواهان در عرصه حضور داشته‌اند، افزود: برای همین شگفت‌انگیز نیست که آنها خواستار مداخله بیشتر ایالات متحده در سوریه بوده‌اند. دموکرات‌ها خواستار ایجاد منطقه پرواز ممنوع بر فراز شمال سوریه بودند.

وی ادامه داد: دموکرات‌ها طرفدار مداخله در سیاست کشورهای دیگر هستند که ریشه در ایدئولوژی آنها دارد. هرچند آنها در موضوعات داخلی آمریکا، مترقی تر ظاهر می‌شوند اما در سیاست خارجی و بین‌المللی، تهاجمی و جنگ طلب هستند.

اسراییل هم برای آمریکا تاریخ مصرف دارد

این نویسنده آمریکایی در پاسخ به این پرسش که مخالفت رژیم صهیونیستی با خارج شدن نیروهای آمریکا از سوریه را چگونه می بیند، گفت: لابی اسراییلی (ایپک) بسیار قوی است و پول زیادی در واشنگتن خرج می‌کند اما این به معنای این نیست که سیاست ایالات متحده از سوی اسراییل تدوین و هدایت می شود.

ویلایتو خاطرنشان کرد: فراموش نکنید که آمریکا پول زیادی برای اسراییل هزینه می‌کند. یعنی ۳.۷ میلیارد دلار در سال به اسراییل پول داده می‌شود تا اسراییل وظیفه خود را در راستای منافع آمریکا انجام دهد. اسراییل کوچک نمی‌تواند برای سیاست خارجی آمریکا تعیین تکلیف کند.

وی تاکید کرد: اگر روزی کارکرد اسراییل پایان یابد، شک ندارم که ایالات متحده همین معامله‌ای که با کردها کرد با اسراییل خواهد داشت. منظورم این است که آن را به حال خود رها خواهد کرد.

این تحلیلگر مسایل سیاسی با اشاره به ناخرسندی رژیم صهیونیستی از خارج شدن سربازان آمریکایی از سوریه گفت: معلوم شد که نباید روی رفاقتش با دونالد ترامپ خیلی حساب کند. ترامپ به دوستی پایبند نیست، او فقط به منافع خود می‌اندیشد.