به گزارش پایگاه خبری ساینس دیلی، هدف از انجام این تحقیقات بررسی نتایج تحقیقات محلی مربوط به زیستگاه، تولید مثل، رفتار مهاجرت، توده بدن و ارتباطات صوتی پرندگان با نتایج حاصل از بررسیهای انجام گرفته در مناطق گسترده جغرافیایی بود.
آلودگی صوتی ناشی از فعالیت انسان، یکی از پدیدههای تهاجمی است که سیستمهای طبیعی را در سطح جهانی تحت تاثیر قرار میدهد. این در حالی است که اغلب تحقیقات در این زمینه به صورت محلی و در رابطه با چند گونه محدود از موجودات زنده انجام گرفته است.
محققان برای هریک از گونههای مورد بررسی در این تحقیق، ارتباط بین شروع فصل تولید مثل و میزان آلودگی صوتی ناشی از فعالیت انسان را از سال ۲۰۰۴ تا سال ۲۰۱۱ میلادی مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. بر اساس نتایج این تحقیقات، گونههایی که در زیستگاههای دستکاری شده توسط انسان اقدام به تولید مثل میکنند، دو برابر سایر گونهها در معرض آلودگی صوتی ناشی از فعالیت انسان قرار دارند. در این رابطه بین گونههای ساکن منطقه و گونههای مهاجر هیچ تفاوتی یافت نشد. همچنین مشخص شد آواهای پرندگانی که در جنگل اقدام به تولید مثل میکنند، نسبتا ساده است؛ اما با افزایش میزان آلودگی صوتی ناشی از فعالیت انسان، این آواها نیز پیچیدهتر میشوند.
بر اساس این تحقیقات، نتایج حاصل از مطالعات محلی لزوما با نتایج به دست آمده از تحقیقاتی که در اقلیمهای مختلف انجام میپذیرند، سازگار نیست. با وجود این میتوان نتیجه گرفت ویژگیهای صوتی پرندگان، مانند پیچیدگی آواز آنها برای درک نحوه اثرگذاری آلودگی صوتی ناشی از فعالیت انسان بر زندگی پرندگان معیار کارآمدی است.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Global Ecology and Biogeography منتشر شده است.
تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۸ - ۱۳:۴۷
تهران- ایرنا- محققان دانشگاه کرنل واقع در آمریکا آثار آلودگی صوتی ناشی از فعالیت انسان را بر ۳۲۲ گونه از پرندگان، در فصل تولید مثل آنها در قاره آمریکا مورد بررسی قرار داده و اعلام کردند با افزایش میزان آلودگی صوتی، آوای پرندگان پیچیدهتر میشود.