بجنورد- ایرنا - چغندرکاران خراسان شمالی، علیرغم توصیه کارشناسان کشاورزی، امسال به کشت پاییزه چغندر قند روی خوش نشان ندادند.

کارشناس مسئول چغندرقند سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی، چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا علت این بی‌رغبتی را سرمازدگی محصول در سال های گذشته عنوان و اظهار کرد: کشت پاییزه چغندر قند با هدف صرفه جویی در مصرف آب در سالیان اخیر در بین کشاورزان ترویج می شود و در سال جاری تنها سطح محدودی از کشتزارهای شهرستان مانه و سملقان به صورت آزمایشی زیر کشت پاییزه این محصول خواهد رفت.

به گزارش ایرنا در چند سال گذشته محصول حدود ۴۰۰ هکتار از کشتزارهای چغندر استان به علت سرمازدگی از بین رفت و بعضا کشاورزان نه تنها نتوانستند مطالبات خود از بیمه را دریافت کنند بلکه حتی بابت نهاده ها و بذر خود به کارخانه قند بدهکار شدند.

کارشناس مسئول چغندرقند سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی اظهار داشت: برنامه ریزی وزارت جهاد کشاورزی بر توسعه کشت پاییزه چغندر قند با هدف کاهش مصرف آب مبتنی است اما کشاورزان از این امر استقبال چندانی ندارند.

فاطمه ستایش‌مهر افزود: میزان مصرف آب چغندرقند در کشت پاییزه نسبت به کشت بهاره ۶۰ درصد کاهش می یابد که این روش در سطح کشور ترویج داده شده است. 

به گزارش ایرنا کشت پاییزه چغندرقند از چند سال پیش توسط مسئولان و کارشناسان جهاد کشاورزی به کشاورزان توصیه می‌شود که در برخی مناطق با استقبال کشاورزان مواجه شده بود.
در استان خراسان شمالی نیز ابتدا از این طرح استقبال شد اما با سرمای ناگهانی آذرماه سال ۹۵ و پارسال که تمامی کشت چغندرقند را از بین برد، کشاورزان برای این شیوه کشت، بی انگیزه شدند. 

ستایش‌مهر افزود: طبق برنامه باید ۵۰۰ هکتار از کشتزار های این استان زیر کشت پاییزه چغندرقند برود.

بهار امسال ۲ هزار و ۲۳۹ هکتار از کشتزارهای خراسان شمالی زیر کشت چغندر قند قرار گرفت که پیش بینی می شود افزون بر ۸۴ هزار تن محصول از آن برداشت شود.

استان خراسان شمالی از نظر سطح زیر کشت چغندر قند رتبه ۹ و از نظر میزان تولید رتبه دهم کشور را دارد که با داشتن ۲.۱۳ درصد کشت چغندرقند کشور، ۱.۵۱ درصد محصول را تولید می کند.
کارخانه قند شیروان یکی از قدیمی ترین واحدهای تبدیلی در خطه شمال شرق کشور است که ظرفیت اسمی آن تبدیل چهار هزار تن چغندر قند در شبانه روز است.
خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد. 

۳۰۰۷/۵۱۳۲