میلاد، محمدرضا ، یاسین، آمنه، جمشید، علی، محسن، معصومه، زهرا و ...... روشندلانی از میان هزاران نابینا در جامعه هستند که توانسته اند با همت، تلاش و اعتماد به نفس در رشته های مختلف هنری، ورزشی و فرهنگی بدرخشند و عناوین برتر را از آن خود کنند.
به مناسبت فرارسیدن ۱۵ اکتبر (مصادف با ۲۳ مهر) روز جهانی نابینایان مراسم باشکوهی صبح امروز دوشنبه از سوی بهزیستی گیلان با حضور نابینایان و کم بینایان در گروه های سنی مختلف در سالن اجتماعات بانک صادرات استان در رشت برگزار شد، قاری برنامه و اجرای موسیقی و چندین برنامه فرهنگی و هنری دیگر توسط نابینایان موفق انجام گرفت.
مجری برنامه با اشعاری در وصف نابینایان با عنوان (گل هایت زیبا و خوشایندست اما من فقط عطر آنها را می بویم، می گویند خورشید مثل دایره نورانی و طلایی است اما من تنها گرمی اش را حس کرده ام، آدم ها آسمان و ستارگانت، دریا و دشت هایت را دیده اند، میوه های درختانت را چیده اند و .... اما من تاریکی را می بینم و چشمانم عاجز از تمام این زیبایی هاست) آغاز کرد.
سخنرانی های مسئولان و برنامه های مختلف فرهنگی و هنری توسط گروه های نابینایان و کم بینایان یکی پس از دیگری برگزار می شود، سالن مملو از شادی و نشاط کسانی است که برایشان جشن گرفته شده، روشندلانی که زرق و برق ظاهری را نمی بینند اما دلشان پر از شادمانی است.
در حین اجرای برنامه ها، سرزندگی تعدادی از روشندلان نظرم را جلب کرد، تصمیم گرفتم تا در جمع شان ورود کنم، بالاخره با رابطی از سوی بهزیستی به جمع آنها پیوستم و با آنها هم صحبت شدم.
یکی از نابینایان اشعاری که خودش سروده بود برای جمع قرائت کرد: (تو این دنیا را چه رنگی می بینی، آره خوب پر از قشنگی می بینی ولی من فقط سیاهی می بینم و تنگ قلبم را بی ماهی می بینم، دل من یک عمری حسرت کشیده، آخه این قشنگی ها را ندیده، کاش می شد منو می فهمیدی جای این که به کارام می خندیدی، من دیگه از تو گلایه ندارم، سرمو رو شونه شب میذارم).
افسانه اصغرپور یکی از کم بینایان موفق گیلان است، می گوید مشکل کم بینایی اش مادرزادی است، به روش شنیداری درس خوانده و تا مقطع کارشناسی پیش رفته، به مربیگری در رشته فوتسال بانوان مشغول است، شاعرست و کتاب شعر در دست چاپ دارد، در دو میدانی و پرتاب نیزه نیز دارای موفقیت است، در چندین دوره موفق به کسب عناوین مختلف در این رشته شد.
افسانه به خبرنگار ایرنا، می گوید که با پشتکار و تکیه بر توانمندی هایش این موفقیت را کسب کرده و ادامه می دهد که افرادی مانند او بایستی روی پای خودشان بایستند، زیرا هیچ کس جز خودشان نمی تواند به آنها کمک کند.
یاسین متولد ۸۳ است، بر اساس گفته مادرش، بنا به تحقیقات پزشکان او حدود پنج تا هفت دقیقه قبل از به دنیا آمدن به دلیل آسیب شبکیه، نابینا می شود.
این نوجوان نابینا مشغول تحصیل در کنار دانش آموزان عادی در کلاس هشتم بوده و دانش آموز ممتاز کلاسش است، حافظ و قاری قرآن کریم است، علاقمند به کارهای هنری بوده و در موسیقی معلولان حائز مقام است.
عرفان برادر یاسین متولد ۸۰ دانشجوی رشته نقشه کشی معماری از نعمت بینایی برخوردارست، مادرش می گوید عرفان ابتدا به نقاشی علاقه داشت و در این هنر موفق بود اما به این دلیل که برادرش نقاشی هایش را نمی بیند با کمک مشاوران مدرسه به سمت رشته نقشه کشی معماری هدایت شد تا در آینده نقشی در مناسب سازی فضاهای عمومی برای معلولان از جمله نابینایان داشته باشد.
آمنه باقری و جمشید سلمان زاده دو نابینای موفق دیگر استان گیلان هستند که چهار سالی است زندگی مشترک تشکیل داده اند.
آمنه باقری به خبرنگار ایرنا، می گوید حدود ۱۵ سالگی به دلیل بیماری آرپی ، به تدریج بینایی خود را از دست داده، (آرپی) نام گروهی از بیماری های چشمی ارثی است که شبکیه را مبتلا می کند، کاهش دید در بیماری آرپی تدریجی اما پیشرونده است.
او لیسانس مددکاری اجتماعی دارد، در رشته ورزشی گلبال دارای مقام های برتر استانی است، حافظ سه جزء قرآن کریم بوده و در رشته های هنری شامل مروارید دوزی و گلیم بافی فعالیت دارد.
آمنه درباره زندگی مشترک با همسر نابینایش می گوید: خانواده ها ابتدا با این ازدواج مخالف بودند اما بعد از چند ماه سرانجام مجاب شدند و ما ازدواج کردیم . اکنون نیز مانند خانواده های دیگر اما با پشتکار و همت فزون تر زندگی می کنیم.
این ها تعدادی از نابینایانی هستند که باگشودن درهای توانمندی به موفقیت ها رسیدند، تلاش و امید به زندگی نابینایان و رشد و پیشرفت آنها در زمینه های مختلف علاوه بر این که موجب آرامش و استقلال آنها است می تواند درس بزرگی برای ما باشد.
مدیرکل بهزیستی استان گیلان نیز در مراسم روز جهانی نابینایان اظهار داشت: باید بگویم که کم توانسته ایم نیازمندی های این قشر را برآورده کنیم اما تمام تلاش مان را به کار می گیریم.
حسین نحوی نژاد خاطرنشان کرد: اگر ساعت ها درباره استعدادها و توانمندی های کم بینایان و نابینایان سخنرانی کنم ، باز هم کم است، اما با معرفی نمونه هایی موفق از قشر نابینا در استان گیلان سخنرانیم را به پایان می رسانم، نابینایانی که درهای توانمندی را گشودند و ثابت کردند که معلولیت بینایی، محدویتی برای کسب موفقیت ها نیست.
وی پهلوان جهانبخش عسکری را نمونه ای از نابینایان موفق در استان گیلان در رشته ورزشی نام برد و خاطر نشان کرد: این نابینا در رشته ورزشی پاورلیفتینگ عناوین قهرمان جهان را دارد و در هر دوره از این مسابقه ها موفق به کسب این عناوین شده است.
مدیرکل بهزیستی استان گیلان بیان داشت: احمد ممتازی یکی دیگر از نابینایان موفق در این استان است، این نابینا هم خودش کار کرده و هم اینکه کارفرماست و یکی از سمن های موفق را مدیریت می کند.
وی در ادامه سخنانش میلاد قربانی را یکی دیگر از نابینایان موفق نام برد، قربانی در زمینه موسیقی و خوانندگی فعال بود و موفقیت های خوبی در این زمینه دارد.
چهار هزار و ۵۰۰ نابینا و کم بینا تحت پوشش بهزیستی استان گیلان هستند.
۲۰۰ دانش آموز و ۱۷۰ دانشجوی نابینا و کم بینا در مقاطع مختلف تحصیلی از جمله هفت نفر در دوره دکتری، ۳۷ نفر کارشناسی ارشد، ۶۸ نفر کارشناسی و ۵۸ نفر کاردانی تحت پوشش بهزیستی بوده و از خدمات لازم بهره می برند.
۱۵ اکتبر مصاف با ۲۳ مهر ماه روز جهانی نابینایان (عصای سفید) نام گرفته است.
۷۲۸۶