بهگزارش خبرنگار میراثآریا، پویا محمودیان معاون صنایعدستی در پنجمین کمیسیون تخصصی شورای عالی میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، گفت: با پراکندگی تولید صنایعدستی در استانها روبهرو هستیم؛ بیش از ۷۵درصد صنایعدستی توسط زنان توانمند کشور که بیشتر آنها سرپرست خانوار هستند، تولید میشود.
محمودیان افزود: با توجه به این پراکندگیها، مشکل فروش صنایعدستی و مبادی عرضه وجود دارد. مرکز فروش صنایعدستی بهشکل تخصصی تنها در خیابان ویلا تهران و میدان نقش جهان اصفهان وجود دارد. باید بتوانیم با تمام ظرفیت، بسترهای لازم برای فروش صنایعدستی کشورمان را فراهم کنیم.
وی تصریح کرد: به استناد بند پ و تبصره ۱ ماده ۳ قانون حمایت از هنرمندان، استادکاران و فعالان صنایعدستی، مجلس شورای اسلامی در بیستوششم دی ۱۳۹۶ و ابلاغیه شماره ۱۵۳۱۷۵ در دوم اسفند ۱۳۹۶ رئیسجمهوری مبنی بر واگذاری اختیار صدور مجوز فروشگاههای انحصاری هنرهای سنتی و صنایعدستی ایران به سازمان میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی وقت، از آنجا که در متن قانون نوع فروشگاه شامل (حقیقی یا مجازی) بهشکل عام ذکر شده است به همین دلیل مطابق قانون و بهمنظور اعمال نظارتهای تخصصی و ساماندهی مناسب، بحث اعطای مجوز فعالیت فروشگاههای الکترونیک صنایعدستی نیز بر اساس تبصره یا الحاقیه به وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی واگذار شود.
معاون صنایعدستی افزود: تلاش میکنیم تا سایتهای تجارت الکترونیک داخل کشور به سایتهای تجارت الکترونیک خارجی متصل شود، اگر قرار باشد مجوز سایت تجارت الکترونیک توسط دستگاه دیگری بهجز وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی اعطا شود، دوگانگی و موازیکاری ایجاد میشود.
محمودیان اظهار کرد: یکی از پیشنهادهای معاونت صنایع دستی ایجاد پایگاهها در شهرها و روستاهای ملی و جهانی صنایعدستی است با توجه به اینکه در اجرای بند ب ماده ۹۸ قانون برنامه ششم توسعه و مصوبه ۲۳ خرداد ۹۶ شورای عالی میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی موضوع برنامهریزی برای توسعه شهرهای جهانی صنایعدستی، دولت باید با هدف ارتقای وضعیت اقتصادی و معیشتی ذینفعان و فعالان صنایعدستی و هنرهای سنتی، نسبت به ایجاد و تجهیز پایگاهها در شهرها و روستاهای ملی و جهانی صنایع دستی کشور اقدام کند.
در پنجمین کمیسیون تخصصی شورای عالی میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با حضور پویا محمودیان معاون صنایعدستی، رضا معصومی راد رئیس دبیرخانه شورای عالی میراثفرهنگی و نمایندگانی از وزارت کشور، امور خارجه، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، مسکن و شهرسازی و آموزش و پرورش برگزار شد.
پنج پیشنهاد معاونت صنایعدستی شامل اختصاص ردیف اعتبار مستقل برای وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی بهمنظور پوشش بیمهای شاغلان جدید صنایعدستی، تأمین زیرساختها و امکانات لازم برای ایجاد پایگاههای شهرها و روستاهای ملی و جهانی صنایعدستی، اصلاح کد تعرفه عوارض صدور پروانه ساختمانی از تجاری به فرهنگی و عوارض کسب و پیشه، همکاری وزارت کشور در تأمین زمین و زیرساختهای مورد نیاز بهشکل قطعی به ادارات کل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری برای ایجاد بازارهای دائمی صنایعدستی و صدور مجوز تجارت الکترونیک در حوزه صنایعدستی از سوی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی برای طرح در شورای عالی میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در پنجمین کمیسیون تخصصی این شورا با رأی تمامی اعضای کمیسیون تصویب شد.