تهران- ایرنا- معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای، علمی کاربردی و تا حدی پیام نور در سه سال گذشته با وجود فشارهای زیاد و تمام مشکلات طرح ساماندهی را انجام دادند.

«علی خاکی صدیق» روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا درمورد ساماندهی دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای، جامع علمی کاربردی و پیام نور اظهار داشت: ساماندهی مراکز آموزش عالی یک بحث ملی و ضرورت کشور محسوب می شود و معاونت آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری درمورد اجرای ساماندهی اقدامات تخصصی و حرفه ای انجام داده و هم اکنون اسناد آن تکمیل شده است.
وی افزود: در بحث ساماندهی دانشگاه ها مباحث نظری به اتمام رسیده و در حال حاضر باید وارد فاز اجرایی شویم اما برای اجرای طرح ساماندهی، یک سری پیش نیازها لازم است که باید فراهم شود تا ساماندهی با کمترین تبعات اجتماعی، ‌سیاسی و ‌فرهنگی صورت گیرد.
معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری درباره این پیش نیازها مثالی زد و خاطرنشان کرد: فرض کنید در یک منطقه، سه موسسه آموزش عالی و یک دانشگاه جامع داریم. این سه موسسه هر کدام اقداماتی مشابه دانشگاه جامع انجام می دهند، ساختمان خودشان را دارند و افرادی که مجوز راه اندازی موسسات را در منطقه خود دریافت کرده اند آن را افتخاری برای خود می پندارند.
خاکی صدیق همچنین گفت: آنها بر این باور هستند با ساماندهی، موسسه های آموزش عالی کوچک تر و کم کیفیت ادغام شده و از بین می روند، در حالی که با ادغام موردی از بین نمی رود چرا که اصلاً بحث از بین بردن مرکز آموزش عالی مطرح نیست بلکه هم افزایی مطرح است و بهتر می توان از تجمیع منابع استفاده کرد.
وی تاکید کرد: وقتی بحث تجمیع مطرح می شود بلافاصله عده ای با آن مخالفت می کنند چون بر این باور هستند که منطقه آنها محروم می شود.

معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درمورد ساماندهی دانشگاه های فنی و حرفه ای، جامع علمی کاربردی و پیام نور در دو سال اخیر گفت: دانشگاه های فنی و حرفه ای، علمی کاربردی و تا حدی پیام نور در طول دو سه سال گذشته با وجود فشارهای زیاد و تمام مشکلات ساماندهی، واقعاً این کار را انجام دادند.
استاد دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی اظهار داشت: دانشگاه جامع علمی کاربردی با کیفیت و استاندارد کار می کند و بسیاری از واحدهای این دانشگاه که از کف استاندارد برخوردار نبودند با وجود تمام مخالفت ها و تلاش هایی که علیه این پروژه بود دو سال خیلی سخت اما موفق را گذراندند.
وی ادامه داد: اگر بدنه کشور با این دانشگاه ها همکاری می کرد چه بسا دستاوردهای بهتر از این هم داشتند ولی با کاستی های کم تا همین مرحله هم در ساماندهی موفق عمل کرده اند.
خاکی صدیق گفت: در دانشگاه پیام نور بحث محدودیت مطرح بود که البته پروژه ساماندهی را تا حدی انجام دادند، هر چند هنوز تا ایده آل ها فاصله دارند اما همه این پیشرفت ها در ساماندهی را با سال های ۹۳ و ۹۴ مقایسه می کنیم.
معاون آموزشی وزیر علوم اظهار داشت: ساماندهی ناظر به دانشگاه های دولتی است اما هنوز در این بخش اجرایی نشده است چرا که حساسیت ها بیشتر و بحث مردم مطرح است و فکر می کنند اگر دانشگاهی در شهری از استان به شهری دیگر در همان استان منتقل شود امتیازی است که از مردمان آن شهر گرفته شده و به شهر دیگر می دهیم در حالی که چنین مسئله ای مطرح نیست.
وی گفت: برنامه های مقدماتی ساماندهی به اتمام رسیده و آماده اجرا است ولی اجرای آن نیازمند همان پیش نیازها است و اجرایی شدن آن باید با تبعات اجتماعی کمتری روبرو شود.
به گفته خاکی صدیق، در طرح ساماندهی تعداد دانشگاه ها باید به زیر دو هزار موسسه برسد.