به گزارش سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور، فرهاد سرداری اعلام کرد: این اقدامات برای مقابله با بیابانزایی و در استانهای کرمان، خوزستان، هرمزگان، اصفهان، سیستان و بلوچستان و خراسانهای جنوبی و رضوی انجام میشود.
مدیرکل دفتر امور بیابان همچنین افزود: در سال جاری از محل صندوق توسعه ملی ۲۹۳ میلیارد تومان اعتبار جهت مقابله با آثار مخرب ریزگرد به سازمان جنگلها اختصاص داده شده است.
وی گفت: این میزان اعتبارات برای انجام ۲۴۳۳۳ هکتار عملیات نهالکاری، ۲۴۴۵۰ هکتار عملیات مدیریت روانآب، ۳۵۹۰۰ هکتار اقدامات آبیاری و مراقبت از نهالکاری، ۲۲۰۰ کیلومتر احداث بادشکن زنده، ۸۰ کیلومتر بادشکن غیر زنده، ۱۱۰ هزار هکتار مدیریت چرا، ۲۴۹ هزار هکتار قرق و ۱۶۰۰ کیلومتر تله رسوبگیر در استانهای بیابانی اجرایی میشود.
سرداری اضافه کرد: سازمان جنگلها خود را مکلف به انجام ابلاغیه دولت برای مقابله با گرد و غبار میداند و عملکرد دستگاههای اجرایی بر اساس اعتباری است که سازمان برنامه و بودجه برای آنان تعیین کرده است.
وی عملکرد سازمان جنگلها در حوزه بیابانزدایی را با توجه به میزان اعتبارات موجود، قابل توجه خواند و یادآور شد جمهوری اسلامی ایران تجربیات ارزشمندی در زمینه مقابله با پدیده بیابانزایی دارد.
امضا تفاهم نامه با کشور چین
فرهاد سرداری در ادامه با بیان اینکه علیرغم دارا بودن تجربیات در زمینه مقابله با بیابانزایی خود را بینیاز از تکنیک و دانش دیگر کشورها نمیدانیم، به تفاهم نامه همکاری مشترک با بخش تحقیقاتی گاتسو در کشور چین و بخش تحقیقاتی دانشگاه تهران اشاره کرد و افزود: در سال جاری از تجربیات کشور چین که در بخش بیابانزدایی موفقیت قابل توجهی کسب کرده است در راستای انجام پروژه مقابله با گرد و غبار و بیابانزدایی در ایران استفاده میشود.