به گزارش خبرنگار ایرنا، حسینعلی امیری روز سه شنبه در مراسم گرامی داشت سالگرد آیت الله اشرفی اصفهانی که در دانشکده علوم قرآنی کرمانشاه برگزار شد، اظهار داشت: آیت الله اشرفی اصفهانی پس از انقلاب با حضور در کرمانشاه تاثیرات بسیاری در این استان گذاشت.
وی با بیان اینکه این شهید بزرگوار شعله انقلاب را در کرمانشاه شعله ور کرد، گفت: این مرد بزرگ در ایجاد اتحاد و به نمایش در آوردن ولایت مداری مردم استان نقش بسیاری موثری داشت.
معاون پارلمانی رییس جمهوری، آیت الله اشرفی اصفهانی را نماد یک انسان کامل دانست و گفت: این انسان بزرگوار در محضر آموزه های اسلامی پرورش داده شده بود و به خوبی در راستای ترویج آموزه های الهی و دینی گام برداشت.
امیری اضافه کرد: باید انسان هایی همچون آیت الله اشرفی اصفهانی را سرلوحه کار خود قرار دهیم و پیرو راه این انسان بزرگوار باشیم.
وی، صفای باطن، اطمینان قلب، ترک نفس و جامعیت علم مفید را از ویژگی های بارز آیت الله اشرفی اصفهانی برشمرد و گفت: این انسان بزرگوار آموزه های بسیاری بین ما به جا گذاشت که تا مدت ها در جامعه ایرانی زنده است.
در این مراسم آیت الله مصطفی علما نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه، آیت الله عراقی نماینده کرمانشاه در مجلس خبرگان رهبری، هوشنگ بازوند استاندار کرمانشاه، الهی تبار معاون سیاسی و امنیتی استاندار، رنجبر فرماندار کرمانشاه و جمعی از مدیران استان و اقشار مختلف مردم حضور داشتند.
شهید آیت الله اشرفی اصفهانی امام جمعه اسبق کرمانشاه ظهر روز جمعه ۲۳ مهر سال ۱۳۶۱ و در سن ۸۰ سالگی در محراب نماز جمعه توسط یک فرد منافق به شهادت رسید.
عطاالله اشرفی اصفهانی در سال ۱۲۸۱ هجری شمسی در شهرستان خمینیشهر استان اصفهان در خانوادهای روحانی متولد شد. تحصیلات ابتدایی مقدماتی را در خمینیشهر گذراند و در ۱۲ سالگی برای ادامه تحصیل راهی اصفهان شد و طی حدود ۱۰ سال از کلاس درس چهرههایی چون آیتالله سیدمهدی درچهای، آیتالله سیدمحمد نجفآبادی، مرحوم فشارکی و مرحوم مدرس استفاده کرد.
آیتالله اشرفی در سال ۱۳۳۵ شمسی بنا به دستور مرحوم آیتالله بروجردی مرجع بزرگ وقت به منظور تبلیغ و نشر معارف و احکام دین رهسپار کرمانشاه شد. با اوجگیری انقلاب به رهبری امام خمینی، ایشان نیز مبارزات خود را در کرمانشاه آغاز کرد. نقطه عطف فعالیتهای وی مجلس بزرگداشت شهادت آیتالله حاج سید مصطفی خمینی بود، مراسمی که به دعوت و اطلاعیه وی در مسجد آیتالله بروجردی این شهر برگزار شد و طی آن سخنرانیهای پرهیجان و انقلابی ایراد شد. ساواک تلاش کرد سخنرانان مراسم را بازداشت کند اما با تدبیر برگزارکنندگان مراسم ناکام ماند و سخنرانان به طور مخفیانه از شهر خارج شدند.
در اوایل پیروزی انقلاب، علمای کرمانشاه با نوشتن طوماری، از رهبر کبیر انقلاب، امام خمینی (ره)، خواستند که آیت اللّه اشرفی را به امامت جمعه این شهر تعیین کنند. امام خمینی (ره) نیز در ۱۴ مهر ۱۳۵۸، طی حکمی آیت الله عطاء الله اشرفی اصفهانی را به سمت امام جمعه کرمانشاه منصوب کردند.
در حکم امام خمینی (ره) خطاب به آیت الله اشرفی اصفهانی این طور آمده بود: «طوماری به امضای آقایان محترم علمای اعلام کرمانشاه واصل گردید که درخواست نموده بودند جنابعالی فریضه نماز جمعه را در آن شهر اقامه فرمایید؛ و با توجه به وضع زمان و احتیاج مسلمانان به اینگونه اجتماعات مذهبی، مناسب است دعوت آقایان محترم را بپذیرید.»
۸۰۶۶/۹۶۱۲
تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۸ - ۱۲:۳۳
کرمانشاه- ایرنا- معاون پارلمانی رییس جمهوری گفت: آیتالله اشرفی اصفهانی نقش بسیار مهمی در پیروزی انقلاب اسلامی داشت و اتحاد مردم کرمانشاه را تقویت کرد.