به گزارش ایرنا مسعود تجریشی روز سهشنبه در نشست سالانه ستاد احیای دریاچه ارومیه به میزبانی آذربایجانغربی با بیان اینکه مصرف آب کشاورزی در مناطقی همچون «حسنلو» در نقده بیش از ۶۵ درصد کاهش را نشان میدهد، افزود: عملکرد ستاد احیای دریاچه ارومیه برای صرفهجویی در مصرف آب کشاورزی در حوضه آبریز دریاچه هیچگونه تبعات منفی اجتماعی نداشته است.
وی ادامه داد: وقتی در اوایل از برنامه ستاد احیا برای کاهش ۴۰ درصدی مصرف آب کشاورزی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه سخن گفتیم، بسیاری از آقایان با تردید به این موضوع پرداختند که خوشبختانه با تلاشهای شبانهروزی این مهم در حال تحقق است.
وی دانشگاه ارومیه را یکی از بازوان ستاد احیا در احیای نگین آبی آذربایجان دانست و اظهار داشت: مدیریت مصرف آب و رساندن دریاچه ارومیه به تراز اکولوژیک یک همافزایی همهجانبه میطبلد.
فاز سوم احیای دریاچه ارومیه آغاز شده است
مدیر دفتر برنامهریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه با اشاره به موفقیت در تثبیت تراز دریاچه ارومیه، گفت: فاز دوم احیای دریاچه ارومیه نیز با موفقیت طی شده و هماکنون فاز سوم که همان رسیدن به تراز اکولوژیک تا سال ۱۴۰۶ میباشد، آغاز شده است.
وی با اعلام اینکه دریاچه ارومیه در سال ۱۳۹۴ کمترین تراز را در ۳۰ سال گذشته تجربه کرده، بیان کرد: تراز کنونی دریاچه ارومیه تقریبا همان ترازی میباشد که اواخر دهه ۱۳۸۰ به ثبت رسیده بود.
مدیر دفتر برنامهریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه همچنین اعلام کرد که با وجود مشکلات مالی، دولت مصمم به تخصیص اعتبار برای اتمام طرحهای ستاد احیای دریاچه ارومیه است.
تراز اکولوژیک دریاچه ارومیه یکهزار و ۲۷۴ متر است که با تراز فعلی دریاچه ارومیه کمتر از سه متر فاصله دارد.
نشستهای سالانه ستاد احیای دریاچه ارومیه برای بررسی عملکرد این ستاد در فرآیند احیا طی روزهای ۲۳ و۲۴ مهر ماه در دانشگاه ارومیه برگزار میشود.
دریاچه ارومیه در قالب طرحهای ستاد احیا قرار است ظرف مدت ۱۰ سال /از ۱۳۹۴/ به تراز اکولوژیک خود برسد؛ این دریاچه از اواسط دهه ۱۳۸۰ شروع به خشک شدن کرد و بنا بر آمار بینالمللی تا سال ۲۰۱۵ میلادی حدود ۸۰ درصد از مساحت آن خشک شد.
همه کارشناسان داخلی و خارجی بر این عقیده هستند که مشارکت جوامع محلی در کنار اجرای طرحهای مختلف، نقش مهمی در احیای نگین آبی آذربایجان دارد.
۳۲۱۴/۳۰۷۲