تهران- ایرنا- مدیر عامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی گفت: شرکت این نوع فیلم‌ها در جشنواره‌ها کافی نیست؛ بلکه باید در بازار پخش جهانی فعال‌تر باشیم.

محمد حمیدی‌مقدم در نخستین نشست رسانه ای مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی با تاکید بر اهمیت حضور در بازار پخش جهانی نسبت به جشنواره‌ها اظهار داشت: وضعیت فیلم های مستند و انیمیشین ها در جشنواره ها بسیار خوب است؛ اما باید از چرخه بسته جشنواره‌ها خارج شویم تا بهبود مالی و برگشت بودجه برای این فیلم ها رخ دهد.

وی با بیان اینکه نیاز به پخش کننده باانگیزه و قوی داریم تصریح کرد: در حوزه فیلم های داستانی پخش کننده های خوبی داریم اما آنها در زمینه مستند و انیمیشن فعالیت نمی کنند. از اهداف آینده مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی ارتباط با پخش کننده ای است که تنها در بخش مستند یا کودک و انیمیشن فعال باشد.

به گفته حمیدی مقدم این مرکز بخش بیشتری از فروش را در اختیار پخش‌کننده قرار می دهد که نه فقط به صورت خبری بلکه به صورت فعال در بازار جهانی همراه سینمای مستند و تجربی باشد.

مدیر عامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی با اشاره به مناسب نبودن وضعیت پخش و فروش در بازار جهانی خاطرنشان کرد: در حال حاضر برگشت مالی نداریم با وجود پتانسیل خوبی که در این زمینه وجود دارد اما این نوع فیلم ها همانند حلقه مفقوده سینما محسوب می شود؛ باید با حمایت این فضا را فعال و فراگیر کنیم.

به گفته وی، یکی از راه های گسترش سینمای مستند و انیمیشن ورود به حوزه تلویزیون های کشور های مختلف جهان است که تنها با پخش کننده فعال میسر می شود.

مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی نقش تبیین‌کننده نگاه سینمایی را دارد

حمیدی مقدم تاکید کرد: با توجه به وضعیت مالی امروز سینمای ایران مرکز گسترش نقش تعیین کننده ای در این عرصه ندارد اما تبیین نگاه سینمایی و زیبا شناسانه را برعهده دارد.

وی با اشاره به تحولات سریع جامعه و فناوری اطلاعات خاطرنشان کرد: در این شرایط اشتراک گذاشتن در فضای مجازی اهمیت مستند را در جهان امروز نشان می دهد.

وی با نام بردن از پنج حوزه تاثیرگذار مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی خاطرنشان کرد: مستند حوزه نخست تاثیرگذاری این مرکز است که امروز به لحاظ حضور در جشنواره های بین المللی پایگاه اصلی است و با نگاه جدید و تنوع سبک‌ها افق رو به آینده مرکز است. همچنین مستندهای علمی و ورزشی نیز اهمیت ویژه دارند.

وی حوزه دوم تاثیر گذاری مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی را انیمیشن عنوان کرد و افزود: با توجه به اهمیت و هنرصنعت بودن، یکی از موضوعات مهم محسوب می شود که با حمایت در کانون توجه جشنواره های جهانی قرار می گیرد و هر ماه خبر موفقیت آنها را در فستیوال های مختلف می شنویم.

هدف مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی ورود به بازار جهانی است و در این زمینه آماده تولید مشترک با جهان می شویم.

مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی فیلم تجربی را سومین حوزه تاثیرگذار معرفی کرد و گفت:  این بخش از سینما در دوره های مختلف با فراز و فرود مواجه بود که همین وضعیت این حوزه را دچار نقصان کرد اما امسال فیلم تجربی به این مرکز برگردانده شد تا کسانی که در مرحله عبور از فیلم کوتاه به بلند هستند و هنوز نتوانستند جذب سینمای بدنه شوند بدون حمایت نمانند و این مرکز بتواند خلاء این بین را با نگاه جدید از میان بردارد.

وی چهارمین حوزه تاثیرگذاری مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی را شهرستان ها دانست و تصریح کرد: با تفکر «تهران مرکز نیست» توجه ویژه به شهرستان ها داشتیم و با ایجاد خانه های مستند در شهرستان های مختلف قصد داریم تا اشتیاق هنرمندان خارج از تهران را برانگیزیم و آنها را جذب کنیم.

به گفته حمیدی مقدم، درگاه فیلم مستند جشنواره سینما حقیقت که از جهت پرداخت به موضوع مستقل عمل می کند و مهم ترین جشنواره مستند در خاورمیانه محسوب می شود به همین دلیل پنجمین حوزه تاثیرگذاری مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی محسوب می شود.

شیوه نامه حمایتی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی تدوین شد

مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی با اشاره به سیاست شفافیت در دولت دوازدهم اظهار داشت: بر این اساس شیوه نامه حمایتی این مرکز تدوین شده است و از امروز قابل دسترس است.

وی افزود: این شیوه نامه به صورت آنلاین است و هر فردی بعد از ارائه طرح خود می تواند دسترسی به مراحل داشته باشد اما این طرح کامل نیست و ما از هر پیشنهاد مناسبی استقبال کرده و آن را اعمال خواهیم کرد.

وی در خصوص پذیرش طرح ها بر اساس شیوه نامه خاطرنشان کرد: اولویت های موضوعی در پنج بند پیش بینی شده است و به ارزش های ایرانی اسلامی نگاه ویژه دارد اما در اولویت اصلی توجه به نگاه هنری در ساخت مستند قرار دارد.

حمیدی مقدم درباره اکران فیلم های مستند نیز گفت: مقرر شده تا با در اختیار گرفتن سال هایی در پردیس چارسو پاتوق مستند راه اندازی کنیم و آن را گسترش دهیم.

به گفته وی، تنها اکران کافی نیست بلکه باید به بخش سینمای خانگی نیز ورود کنیم که اتفاقی بزرگ است و مرکز گسترش فیلم های مستند و تجربی نگاه حمایتی به آن دارد.