ترکیه هفته گذشته با آغاز عملیات نظامی با عنوان "چشمه صلح" به مناطق شمال شرقی سوریه حمله کرد تا به گفته خود "تروریست های" حاضر در این منطقه را از بین ببرد. حملات آنکارا در خاک سوریه تا جایی پیشرفت که رجب طیب اردوغان رییس جمهوری ترکیه پیشروی نیروهای نظامی این کشور و ایجاد "منطقه امن" را به طول ۴۴۰ کیلومتر و عمق ۳۲ کیلومتر در شمال سوریه اعلام کرد.
واکنش نیروهای دموکراتیک سوریه و کردهای مسلح در شمال این کشور به حمله ترکیه، در برخی موارد مقابله با تهاجم نظامیان ترک بود، در حالیکه از نظر نظامی توان کردهای شمال سوریه به رغم در اختیار داشتن سلاح های آمریکایی هرگز قابل مقایسه با توان ارتش ترکیه نبود و نیست و به همین دلیل کردها در برخی موارد تعدادی از شهرهای مرزی ترکیه از جمله شهر نصیبین را هدف آتش خمپاره ای خود قرار دادند.
حال و پس از حمله ترکیه به شمال سوریه و بروز یک بحران دیگر در این کشور، به نظر می رسد بار دیگر شرایط ناامن در بخش هایی از خاک سوریه ایجاد شده که این وضعیت زمینه را برای اسرائیل جهت شیطنت و دامن زدن به بحران فراهم کرده است. تردیدی نیست که اسرائیل به عنوان یک رژیم بحران زی همواره به دنبال ایجاد تفرقه میان اقوام و حتی دولت هاست تا از این راه بتواند ادامه حیات خود را تضمین کند. بنابراین شرایط کنونی در شمال سوریه به ویژه دل بستن کردهای این منطقه به کمک های آمریکا و دور شدن از دولت مرکزی کشورشان شرایطی را فراهم آورد تا رژیم صهیونیستی هم با سوء استفاده از این شرایط، بکوشد تا آتش جنگ در این منطقه همچنان شعله ور باقی بماند.
در همین راستا دکتر علی اصغر زرگر استاد روابط بین الملل در گفت وگوی با ایرنا ضمن ایید این مطلب گفت که، رژیم صهیونیستی به دنبال نگه داشتن استخوان لای زخم در سوریه و ایجاد اختلاف در میان اقوام است و نمی خواهد دمشق هیچ وقت رنگ آرامش را به خود ببیند.رژیم صهیونیستی به دنبال نگه داشتن استخوان لای زخم در سوریه و ایجاد اختلاف در میان اقوام است و نمی خواهد دمشق هیچ وقت رنگ آرامش را به خود ببیند.
این کارشناس مسائل خاورمیانه با تاکید بر اینکه صهیونیست ها در تمام طول مدت پس از شکست داعش، یکپارچگی در تمامیت ارضی در سوریه را خطری برای موجودیت خود می دانستند، با اشاره به نگرانی صهیونیست ها از شکل گیری حکومت یکپارچه سوریه گفت که رژیم صهیونیستی خواهان ایجاد "دولت فراگیر و قدرتمند در سوریه" نیست، زیرا آن را مانعی برای طمع ورزی سرزمینی و تجاوزات خود می داند.
به همین علت رژیم صهیونیستی با سوء استفاده از درگیری ها در شمال سوریه، حمایت خود را از اکراد این منطقه اعلام کرده است و همین موضوع نشان می دهد که اسرائیل تا چه میزان نگران برقراری آرامش در سوریه است.
روز پنجشنبه بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی مدعی شد که اسرائیل آماده کمک رسانی به کردهای سوریه است. نمایندگان پارلمان این رژیم نیز بیانیه هایی را در حمایت از نیروهای کُرد سوریه اعلام کردند. صهیونیست ها پیشتر نیز سابقه حمایت از کردها را داشته و حتی در سال ۲۰۱۴ نتانیاهو از استقلال آنها حمایت کرد.
زرگر کارشناس مسائل خاورمیانه، تحولات شمال سوریه را ابزار دست صهیونیست ها و خنجری در پهلوی دمشق دانست و با اشاره به حمایت صهیونیست ها از خودمختاری کردها، تاکید کرد که این مساله "راههای نفوذ قدرت ها به خصوص رژیم صهیونیستی را در منطقه باز می کند."
هرچند رژیم صهیونیستی در ظاهر مخالف حمله ترکیه به شمال سوریه است، اما این بحران اهرمی برای دخالت و حمایت از کردها در سوریه خواهد شد. همچنین امکان این وجود دارد که صهیونیست ها از فرار عناصر وابسته به گروهک تروریستی داعش برای ناامن نگه داشتن نقاط مختلف سوریه استفاده کند.