به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، پاسی تنو منین روز سهشنبه در سفر به ایران در دیدار مهدی محمودی مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور، بر حفظ روابط دیپلماتیک دو کشور در حوزه رسیدگی به امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور تاکید کرد.
وی با اشاره به اینکه قدردان زحمات جمهوری اسلامی ایران در حوزه رسیدگی به امور اتباع خارجی و کمکهای همه جانبه ایران به این افراد هستیم اضافه کرد: دیدار امروز ما با مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی کشور بیانگر رابطه خوب کشور فنلاند با کشور ایران است.
مدیرکل اداره کمکهای کنسولی فنلاند با بیان اینکه موضوع اتباع جزء موضوعات خیلی مهم است که همه جوامع به خصوص کشور ایران با آن مواجه است، اضافه کرد: دلیل کلی سفر ما به ایران موقعیت شهروندان افغانستانی و ملحق شدن این افراد به خانواده هایشان در کشور فنلاند است.
تنومنین اظهار کرد: ما خواستار همکاری بیشتر در حوزه اتباع خارجی با کشور ایران هستیم و از انتقال تجارب ایران در زمینه ارائه خدمات به اتباع خارجی استقبال میکنیم.
بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار تبعه افغانستانی در کشور ایران وجود دارد
مهدی محمودی مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور نیز در این دیدار گفت: با توجه به اینکه جمهوری اسلامی ایران در فعالیتهای بشردوستانه در سطح بینالمللی همیشه پیش قدم بوده است، این اداره کل تشکیل و درجهت شناسایی اتباع و ارائه خدمات به آنها فعالیتهای خود را آغاز کرد.
وی اظهار داشت: در جمهوری اسلامی ایران دستگاههای مختلفی در حال رسیدگی به امور اتباع خارجی هستند اما اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور به عنوان نهاد تصمیم گیرنده عمل میکند و مسئولیت هماهنگی بین دستگاههای مختلف در این امور را برعهده دارد.
اتباع خارجی در کشور ایران به صورت قانونی و غیرقانونی حضور دارند
مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور با بیان اینکه اتباع خارجی در کشور ایران به صورت قانونی و غیرقانونی حضور دارند و زندگی میکنند، اضافه کرد: ما با کشور افغانستان مرز بزرگی داریم و تعدادی از اتباع کشور افغانستان با توجه به خلاءهایی که در این میان وجود دارد به صورت غیرقانونی و توسط قاچاقچیان انسان وارد خاک کشورمان میشوند.
محمودی تشریح کرد: طبق آخرین آمار بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار تبعه افغانستانی در کشور ایران وجود دارد که از این تعداد حدود ۸۰۰ هزار نفر آنها مدارک اقامتی دریافت و به صورت کامل از خدمات درمانی، بیمه سلامت، آموزش، بهداشت و معیشت بهرهمند میشوند و مابقی دارای گذرنامههای خانواری و فردی دست نویس هستند که تاریخ اقامتشان منقضی شده اما تحت سرشماری قرار گرفتهاند و با توجه به اینکه جمهوری اسلامی ایران نگاه بشردوستانه ای دارد درحال امرار معاش و زندگی در کشورمان هستند.
بازگشت داوطلبانه اتباع خارجی به موطن خود اصلیترین هدف جمهوری اسلامی ایران است
وی با اشاره به اینکه بازگشت داوطلبانه اتباع خارجی به موطن خود اصلیترین هدف جمهوری اسلامی ایران است افزود: در ۴۰ سال گذشته کشور ایران یک تنه درحال تلاش و رسیدگی به امور اتباع افغانستانی است و این درحالی که کمکهای بین المللی توسط نهادها و سازمانهای حقوق بشری تنها سهم کوچکی در ارائه خدمات را ایفا می کنند. به طور مثال با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری درخصوص اینکه همه کودکان لازم التعلیم افغانستانی فارغ از اینکه مدارک اقامتی دارند یا خیر باید از نعمت سواد بهرهمند شوند، در این حوزه فقط ۶ درصد کمکهای بینالمللی را شاهد هستیم و ۹۴ درصد حمایتها توسط جمهوری اسلامی ایران است.
در کنار نگاه انسان دوستانه درخصوص اتباع افغانستانی، به رعایت قانون و مقررات کشورمان توسط اتباع نیز پافشاری داریم
مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور با بیان اینکه تحریمهای ظالمانه آمریکا علیه ایران باعث شده است نهادها و سازمانهای بینالملل در انتقال اعتبارات خود در حوزه کمک به اتباع خارجی دچار مشکل شوند، تصریح کرد: در کنار نگاه انسان دوستانه درخصوص اتباع افغانستانی، به رعایت قانون و مقررات کشورمان توسط اتباع نیز پافشاری داریم و در این رابطه طی جلسات متعددی به مقامات افغانستانی اعلام کردهایم تا برای تعیین و تکلیف اتباع غیرمجازی که در کشورمان حضور دارند اقدامات لازم را انجام داده و شرایط را درکشور خود به نحوی فراهم کنند که شاهد بازگشتهای داوطلبانه اتباع افغانستانی باشیم.