تبریز - ایرنا - رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی آذربایجان شرقی از ارجاع ۲۳ پرونده به دلیل تقلب و مخلوط کردن گوشت مرغ و سنگدان مرغ به مراجع قانونی خبر داد.

 ناصر ابراهیمی صدر روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگاران در مورد گوشت مصرفی کبابی‌ها و غذا خوری‌ها، اظهار کرد: نمونه برداری از این واحد ها به صورت مرتب انجام و جهت تشخیص هویت گوشت‌های مصرفی، نمونه ها به آزمایشگاه تشخیص بافت سازمان دامپزشکی کشور ارسال می‌شود.

وی افزود:ممکن است گوشت مانده، تاریخ گذشته و فاسد حتی گوشت منجمد دیفریز شده (یخ زدایی) قاطی چرخ کرده فله‌ای شده باشد و یا ممکن است به جای گوشت گوسفند و گاو، گوشت‌های دیگر که هویتشان معلوم نیست و ارزش غذایی پائینی دارند (مانند سنگدان، گوشت کله گاوی) استفاده شده باشد، همچنین این احتمال هم وجود دارد که گوشت تک سمی ها و یا گوشت حیوانات دیگر با چربی گوسفندی ترکیب شده و چرخ شده باشد.

ابراهیمی صدر ادامه داد: در گوشت چرخ کرده فله‌ای به دلیل اینکه بافتش در اثر چرخ کردن از هم گسسته شده و همچنین خون آبه ایجاد می‌شود، امکان رشد باکتری‌های بیماری‌زا در آن افزایش یافته و سریع‌تر دچار فساد می‌شود.

رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی آذربایجان شرقی گفت: نظارت مستقیم بر کبابی‌ها و مراکز طبخ بر عهده مرکز بهداشت و معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی است و همراهی دامپزشکی اکثرا در قالب تفاهم نامه ها و بازدیدهای مشترک با دانشگاه علوم پزشکی (مرکز بهداشت) انجام می‌ شود.

ابراهیمی صدر،  خطر استفاده از افزودنی‌های غیرمجاز (نظیر ترکیبات نیتریت و یا خون) جهت افزایش عمر ماندگاری و پررنگ کردن مطلوب در گوشت چرخ کرده فله ای را محتمل دانست و از مردم خواست به هیچ وجه گوشت چرخ کرده فله‌ای نخرند و در صورت مشاهده هر گونه تخلف بهداشتی موارد را با شماره تلفن ۱۵۱۲ در میان بگذارند.

۶۱۳۲/۳۰۷۱