تهران- ایرنا- منابع خبری گزارش دادند که رژیم صهیونیستی روزانه صدها تن زباله سمی را در کرانه باختری رها می کند.

به نوشته سه شنبه شب ایندیپندنت عربی، در زمان حاضر روزانه ۷۰۰ تن زباله سمی صنعتی وارد استان الخلیل در کرانه باختری می شود.

بر اساس این گزارش، فلسطینی ها معتقدند که مقام های صهیونیستی بر ورود زباله های الکترونیکی خطرناک به روستاها و شهرک های کرانه باختری نظارت دارند.

این گزارش می افزاید: برخی روستاهای نزدیک به دیوار حائل از جمله روستاهای واقع در بخش جنوب غربی الخلیل، شمال غربی رام الله و غرب سلفیت در کرانه باختری به مناطقی برای قاچاق و امحای این زباله های خطرناک تبدیل شده است.

با این حال، مقام های فلسطینی می گویند که با تشکیل مرکزی زیر عنوان پلیس حفاظت محیط زیست موفق شدند که تا از ورود ۷۰ درصد زباله های سمی به مناطق فلسطینی جلوگیری کنند؛ اما همچنان روزانه صدها تن زباله به کرانه باختری قاچاق می شود.

بنابر این گزارش، امحای این زباله ها هزینه های سنگینی برای صهیونیست ها دارد و همین مسأله باعث شده تا این زباله ها به کرانه باختری قاچاق شود.

بر اساس کنوانسیون زیست محیطی بازل سوئیس، کاهش انتقال ضایعات زیانبار به بیرون از مرزهای کشور تولیدکننده، به حداقل رساندن تولید این ضایعات و ممانعت از حمل آنها به کشورهایی که توان و امکان دفع این‌ گونه پسماندها را به شیوه‌های سازگار با محیط زیست ندارند به عنوان اهداف اصلی در نظر گرفته شده است.

این کنوانسیون در سال ۱۹۸۹ در زمینه کنترل حمل و نقل برون‌مرزی پسماندهای زیانبار در شهر بازل سوئیس به امضا رسید که کنوانسیون بازل نام گرفت. این معاهده از ماه می سال ۱۹۹۲ لازم‌الاجرا شد و تاکنون حدود ۱۵۰ کشور به عضویت آن درآمده‌اند.