محمد بدری روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در فصل سرما و با کاهش فعالیت های کارگری و کشاورزی، میزان مصرف نان در استان کاهش می یابد از این رو پیشنهاد شده است که ۵ درصد از سهم آرد نانواها در ماه های آبان، آذر، دی و بهمن ماه امسال ذخیره شود تا در بهار و تابستان سال آتی به مصرف برسد.
وی با اشاره به افزایش میزان مصرف نان در فصل بهار و تابستان در استان افزود: با توجه به اینکه مصرف آرد در این فصول به دلیل حضور مسافران، کارهای کشاورزی و کارگری، افزایش می یابد، باید میزان توزیع آرد در فصول مختلف مدیریت شود.
وی گفت: با توجه به مشکلات پیش آمده در تامین آرد نانوایی های استان در تابستان امسال، مقرر شد تا سرانه مصرف آرد در شهرها، روستاها و نیز عشایر استان مشخص شود تا برای ساماندهی این کالای مصرفی برنامه ریزی شود.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان شمالی با بیان اینکه اکنون سرانه برای مصرف آرد در بخش های مختلف مشخص شده است از بیان آن خودداری کرد.
بدری گفت: در پنج ماهه امسال، سرانه مصرف آرد این استان ۹ کیلو و ۴۰۰ گرم ثبت شده است که این رقم در عشایر ۱۲ کیلوگرم، روستایی هشت کیلو و ۴۲۰ گرم و شهری هفت کیلو و ۳۶۰ گرم بوده است
وی اظهار داشت: سرانه مصرف آرد و نان در خراسان شمالی بالاتر از میانگین کشوری است و این استان در جایگاه ششم استانهای پرمصرف این فرآورده غذایی قرار گرفته است.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان شمالی گفت: یکی از موارد تاثیرگذار در میزان مصرف نان، وضعیت اقتصادی مردم است و البته امسال متاثر از گرانی و افزایش قیمت برخی ارزاق مانند برنج و ماکارونی، مصرف نان بیشتر شده است.
اکنون ۶ کارخانه آرد، هزار و ۱۱۲ واحد نانوایی یارانه پز و حدود ۳۰۰ واحد آزادپز در خراسان شمالی دایر است که ماهانه بطور میانگین هفت هزار تن آرد بین واحدهای نانوایی یارانه ای استان توزیع می شود.
استان خراسان شمالی بیش از ۸۶۳ هزار نفر جمعیت دارد.