قصرشیرین- ایرنا- رئیس اداره حفاظت از محیط زیست قصرشیرین، از پاکسازی مسیر تردد زائران اربعین حسینی (ع) از زباله با همکاری و مشارکت دادگستری این شهرستان خبرداد.

پژمان فتاح پور روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: باتوجه به بازگشایی مرز خسروی برای تردد زائران عتبات عالیات در ایام اربعین امسال، تمهیداتی از سوی دستگاه قضایی شهرستان و این اداره در جهت خدمت رسانی به زائران اتخاذ شد که متهمان به پاکسازی مسیر تردد زائرین عتبات عالیات محکوم شدند.

وی اظهارداشت: از این رو تعدادی از متهمان به جای تحمل حبس تحویل اداره حفاظت محیط زیست شهرستان شدند که با برنامه ریزی منسجم عملیات پاکسازی مسیرهای منتهی به مرز خسروی توسط افراد مذکور در دستور کار قرار گرفته است.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست قصرشیرین گفت: یکی از مشکلاتی که در این ایام احتمال دارد در سطح شهرستان به وجود آید آلودگی محیط زیست با زباله های تولیدی، بخصوص ظروف یکبار مصرف است و در این خصوص ضرورت دارد همه ارگان های دست اندرکار با مدیریت صحیح و اقدام های لازم و پیشگیرانه برای جلوگیری از هرگونه آلودگی تلاش کنند.

 وی ادامه داد: از همه افراد و اداراتی که اقدام به برپایی موکب کرده اند و هم چنین ارگان های متولی امر جمع آوری زباله انتظار می رود تمام تلاش خود را در این راستا به کارگرفته و با مدیریت صحیح زیست محیطی، زمینه های وقوع آلودگی را از بین ببرند.

وی از تلاش رئیس دادگستری قصرشیرین و همچنین دادستان این شهرستان برای ایجاد تمهیدات لازم برای اجرای این برنامه معنوی و زیست محیطی قدردانی کرد.

رئیس اداره حفاظت از محیط زیست قصرشیرین همچنین از بازدید مستمر و روزانه از موکب های سطح شهرستان قصرشیرین در ایام اربعین حسینی(ع) توسط نمایندگان محیط زیست خبرداد.

                                                                          

فتاح پور گفت: در ایام اربعین حسینی حدود ۳۰ موکب در سطح شهرستان قصرشیرین مستقر شده که تعدادی از این موکب ها برای اسکان و مابقی خدماتی مانند تهیه و توزیع غذا و نوشیدنی را به زائرین ارائه می کنند که با توجه به اینکه برای این منظور از ظروف و لیوان های یکبار مصرف استفاده  می‌کنند نیاز است مدیریت صحیح زیست محیطی در راستای جمع آوری مناسب و دفع این پسماندها انجام شود.

وی افزود: برای دست یابی به این هدف این اداره با کمک تعدادی از همیاران و فعالان زیست محیطی اقدام به سرکشی و آموزش مسئولان موکب ها می کند.

فتاح پور اظهار داشت: خودداری از مصرف بی رویه ظروف یکبار مصرف و حتی الامکان استفاده از ظروف شیشه ای که دارای قابلیت شستشو و استفاده مجدد را دارد و جداسازی و تفکیک زباله ها در محل تولید و  انتقال به محل بازیافت از مواردی است که باید به آن توجه شود.

وی از همه افراد خواست موارد موردنظر در زمینه زیست محیطی را با  شماره تلفن های ۰۸۳۴۲۴۲۴۹۷۷-۰۸۳۴۲۴۲۴۹۷۸ به  اداره حفاظت محیط زیست قصرشیرین انتقال دهند تا در کمترین زمان بررسی شود.

امسال چهار مرز خسروی، مهران، چذابه و شلمچه برای تردد زائران اربعین حسینی باز است.

مرز خسروی به عنوان نزدیکترین مسیر عبور زوار عتبات‌ عالیات به عراق پس از سال‌ها انتظار ۱۵ شهریور امسال با حضور وزرای کشور ایران و عراق بازگشایی شد، به همین علت مسئولان استان تمام تلاش خود را برای میزبانی هرچه بهتر از زوار به کار گرفته‌اند.

مرز خسروی نزدیکترین نقطه از کشورمان به بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۲۲۸، کاظمین ۲۰۳ و سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد، عملیات ساخت پایانه بین المللی مرز خسروی از سال ۷۷ در نقطه صفر مرزی آغاز شد و در سال ۸۱ با ۷۵ میلیارد ریال اعتبار به بهره برداری رسید.

براساس اعلام ستاد اربعین کشور، خدمات‌دهی به زائران در قالب موکب‌ها در داخل کشور از ۱۳ تا ۳۰ مهرماه و در داخل عراق از ۱۶ تا ۲۷ مهر برنامه‌ریزی شده است.

شهرستان قصرشیرین دارای ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت است که بیشتر این اماکن در اوایل دهه ۸۰ ساخته شده است تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشد.         

قصرشیرین در غرب کرمانشاه با ۲۷ هزار تن جمعیت، بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد و در امتداد این مرزهای طولانی، ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان قرار دارد که اولی هم مرز با حوزه حکومت مرکزی (بخش عربی) و دومی هم مرز با اقلیم کردستان عراق است.         

مرز خسروی در ۲۰ کیلومتری شهر قصرشیرین واقع شده است.