به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش، «محسن حاجی میرزایی» روز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سوال که برخی از نمایندگان تلاش می کنند بحث حذف زبان انگلیسی از مدارس را داشته باشند، ادامه داد: شورای عالی آموزش و پرورش یک مرجع قانونی است که درباره برنامه های درسی و فرایندهای آموزشی ضمن بررسی های لازم، مصوبه هایی دارد.
وی با بیان اینکه مناسب تر این بود که پیشنهاد مذکور در مرجع تخصصی خود مورد بررسی و تصویب قرار می گرفت، خاطرنشان کرد: نکته دوم اینکه یک درس یا ضرورت دارد یا ندارد؟ اگر ضرورت دارد که دانش آموزان آن درس را بدانند باید در آموزش و پرورش این کار انجام شود و قابل واگذاری نیست و اگر ضرورت ندارد باید حذف شود و فکر می کنم مرجع رسیدگی به این موضوعات شورای عالی آموزش و پرورش است.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه پیشنهاد می شود از طریق این شورا کارها را دنبال کنیم، اضافه کرد: اگر آموزش در مدارس کاستی دارد این موضوع هم قابل بررسی و رفع است.
به هیچ وجه کمبود کتاب درسی نداریم
وی در رابطه با اینکه امروز ۲۴ مهرماه هنوز تعدادی از مدارس از کمبود معلم و تعدادی از دانش آموزان کمبود کتاب درسی دارند، و چرا کتاب درسی در دوره متوسطه دوم کمتر پیدا می شود، اظهار داشت: مشکل کمبود معلم به روش های مختلف حل و با همه ادارات آموزش و پرورش استان ها مذاکراتی در این زمینه انجام شده است و اعداد و ارقام در این زمینه کنترل شده و مشکل جدی در این رابطه وجود ندارد.
حاجی میرزایی ادامه داد: ممکن است برخی از استان ها در نحوه محاسبات اشکالاتی داشته باشد که به همین منظور افرادی مامور شده اند تا مشکلات این استان ها نیز حل و فصل شود.
وی درباره کمبود کتاب دانش آموزان نیز گفت: امسال دانش آموزان باید در سامانه ثبت نام می کردند و از طریق سامانه، کتاب در اختیارشان قرار می گرفت و افرادی که ثبت نام کرده بودند موفق به دریافت کتاب شدند اما ممکن است برخی از افراد در سامانه ثبت نام نکرده باشند که تاکید شده است با راهنمایی مدارس این کار انجام شود چون کتاب در حد کافی چاپ شده و در اختیار دانش آموزان قرار دارد و معتقدیم مشکل کتاب به هیچ وجه نداریم.
وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به این سوال که برخی از دانش آموزان در سامانه ثبت نام کرده اند اما برخی از دانش آموزان مدرسه خود را تغییر داده اند و اکنون هیچ کدام از مدارس این مسئله را قبول ندارند در این زمینه دانش آموزان چه کاری باید انجام دهند؟ گفت: این مشکلاتی است که در حین اجرا پیش می آید چون ۱۴۲ میلیون جلد کتاب باید در سراسر کشور توزیع شود که تاکید شده مشکلاتی در این حد هم در سریع ترین زمان حل شود.
حاجی میرزایی همچنین در پاسخ به این سوال که برخی از کتاب های درسی دانش آموزان سر از بازار سیاه درآورده است، تصریح کرد: این موضوع قابل بررسی است.
وی در پاسخ به این سوال که برخی از والدین با خرید کتاب با چند برابر قیمت مواجه هستند، حتی بازار سیاهی در این زمینه ایجاد شده است، اظهار داشت: به تعداد همه دانش آموزان کتاب موجود است و والدین نیاز نیست از بازار آزاد کتاب برای دانش آموزان خریداری کنند.
وزیر آموزش و پرورش درباره کتاب های کمک آموزشی و موسسات این چنینی نیز افزود: به مدارس توصیه شده این کار را انجام ندهند به لحاظ اینکه تمامی محتوای آموزشی در امتحانات جامع و کنکور براساس محتوای کتاب های درسی است و دانش آموزان اگر این محتواها را به دقت بخوانند نیاز به کتاب های کمک آموزشی نخواهند داشت. مدارسی که این اقدام را انجام دهند، مورد رسیدگی قرار می گیرند./