کرمانشاه- ایرنا- مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه، بااشاره به آغاز کشت کلزا در مزارع مناطق معتدل و سرد استان از مهرماه، گفت: پرونده کشت کلزا در این مناطق باکشت سه هزار و ۳۰۰ هکتار بسته شد.

شهریار قاسمی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا بااشاره به قابل قبول بودن این میزان کشت برای استان کرمانشاه، افزود: عملکرد کلزا در سال گذشته به دلیل وقوع بارندگی‌های سیل‌آسا در فروردین ماه و پس از آن سرما و گرمای نامناسب و بارش‌های کم اردیبهشت ماه و نهایتا شیوع آفت سنک در مزارع تحت تاثیر قرار گرفته بود و بیم آن می‌رفت که کشت کلزا در سال زراعی جاری با استقبال کم کشاورزان مواجه شود که خوشبختانه سطح کشت شده استان تاکنون در مقایسه با دیگر استان‌ها قابل قبول است.

وی با اشاره به آغاز کشت کلزا در مزارع مناطق گرمسیر استان از آبان ماه، گفت: امسال در مجموع شاهد کشت کلزا در سطح قابل قبولی در استان باشیم.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با اشاره به تدارک بذر کافی برای کشت کلزا در استان، گفت: برای تامین نهاده‌های لازم کشت کلزا هیچ مشکلی نداریم.

وی با اشاره به نیاز کشور به توسعه کشت کلزا برای رسیدن به خودکفایی در تولید دانه‌های روغنی، گفت: علاوه بر این، کلزا کشت خوبی در تناوب با گندم بوده و نقش مهمی در افزایش حاصلخیزی خاک دارد.

قاسمی اشاره‌ای هم به سیاست‌های تشویقی دولت برای توسعه کشت کلزا داشت و افزود: در این راستا افزایش نسبتا قابل توجه قیمت تضمینی کلزا برای سال زراعی جدید در برنامه قرار گرفته است.

وی گفت: سال زراعی گذشته حدود ۱۰ هزار هکتار کلزا از مزارع استان کرمانشاه زیرکشت کلزا رفته بود که در نهایت حدود ۲۰ هزار تن محصول در استان تولید شد و رتبه پنجم تولید کلزای کشور را داشتیم.

استان کرمانشاه با بیش از ۹۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی و تولید سالانه چهار میلیون و ۲۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی، دامی و باغی یکی از قطب های کشاورزی کشور است.

حدود ۱۲۵ هزار بهره بردار بخش کشاورزی در استان ۲ میلیون نفری کرمانشاه مشغول فعالیت هستند.