شاهرود- ایرنا - معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود گفت : ۵۰ درصد از مبتلایان به ویروس عفونی ایدز از بیماری خود نا آگاه بوده و به طور ناخواسته این ویروس را در خانواده و جامعه شیوع می دهند.

احسان بینش چهارشنبه در نشست کارگروه اجتماعی و فرهنگی سلامت ، بانوان و خانواده افزود: این کارگروه موضوع اهمیت کنترل و پیشگیری از ایدز را در دستور کار خود قرار داد.

وی با بیان اینکه در گذشته بیشتر انتقال ویروس ایدز از طریق تزریق مشترک معتادان بودند، تصریح کرد: امروزه این ویروس بیشتر از طریق رفتارهای پرخطر جنسی انتقال پیدا می کند.

بینش با بیان اینکه ارائه آموزش های لازم ضروری است ، تاکید کرد: برای همه افراد جامعه از جمله اداره های دولتی برنامه های آموزشی تدارک دیده شده تا بتوانیم در مورد این بیماری و پیشگیری از ابتلا آن اقدام های لازم انجام دهیم.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود با اشاره به اینکه کنترل عفونت ایدز یک برنامه نظارتی بوده که در سطح کشور از سال ۹۴ تا ۹۸ تدوین شده است، افزود: این برنامه نظارتی ۴ ساله در راستای سیاست های کلی سلامت با هدف کاهش موارد جدید ابتلا به ایدز و کاهش ۲۰ درصدی مرگ منتسب به این بیماری تا پایان سال ۹۸ تدوین شد.

وی ادامه داد: آموزش و اطلاع رسانی، پیشگیری از انتقال خون ، پیشگیری از انتقال تزریقی و کاهش آسیب، تشخیص و مراقبت و درمان، توصیه و انجام تست، مشاوره و پیشگیری ، پیشگیری از طریق انتقال مادر به کودک، حمایت و توانمندسازی از اهداف برنامه ریزی شده این طرح است.

بینش با بیان اینکه ۵۹ هزارو ۵۳۱ مبتلا به این بیماری در کشور تخمین زده شده، اظهار داشت: تعداد ۵۰ درصد از این مبتلایان شناسایی شده و ۱۴ هزار و ۴۵۹ بیمار تحت مراقبت بوده  و ۱۲ هزار و ۴۳۴ بیمار نیز مورد درمان قرار گرفتتند که از این تعداد پنج هزار و ۷۱۳ بیمار پاسخ درمانی مناسب دریافت کردند.

وی با بیان اینکه  شناسایی گروه ناآگاه از این بیماری  بیشترین اهمیت را دارند، تاکید کرد: در مرکز درمانی " عظیما"  این شهرستان آزمایشات به صورت محرمانه و کاملا رایگان انجام می شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود با بیان اینکه این بیماری قابل درمان است، تصریح کرد: این بیماری مانند دیابت و فشار خون قابل درمان است به شرط آن که زودتر تشخیص داه شود.

وی با اشاره به اینکه آموزش، پیشگیری و درمان در دستور کار قرار دارد گفت: در مرحله نخست باید بیمار شناسایی شود تا از شیوع  این ویروس عفونی جلوگیری گردد، همه دستگاه های اجرایی شهرستان می بایست افرادی را معرفی کنند تا در دانشگاه علوم پزشکی آموزش دیده و به همکاران خود در ادارات آموزش دهند.

احمد خرم سرپرست فرمانداری شهرستان شاهرود هم در این نشست گفت: هدف از برگزاری این نشست با طرح موضوع  سلامت در حوزه بانوان و خانواده به شکل تخصصی بوده تا بهره برداری بیشتری از آن شود.

وی با بیان اینکه باید موضوعات بانوان و خانواده با توجه به اهمیت آن در حوزه سلامت  پر رنگ تر شود، افزود: مباحثی از جمله بررسی مشکلات بانوان و جوانان ، بررسی راهکارها برای ورزش همگانی ،  راهکارهای سرمایه اجتماعی و مشارکت مردمی ، راهکارهای شاخص رفاه و فرهنگی ، بررسی راهکارهای کاهش فقر ، بررسی و ارزیابی روند شاخص های توسعه روستایی ، سبک زندگی سلامت، بررسی سلامت جسمی در گروه های سنی کودکان و نوجوانان، نظارت بر بهداشت محیط و نظارت بر اجرای استانداردهای غذا و دارو در دستورالعمل کارگروه سلامت بانوان و خانواده قرار دارد.

کنترل کاهش آسیب های اجتماعی محله های هدف و همچنین رعایت استانداردهای بهداشتی در توزیع تخم مرغ از دیگر موارد مطروحه در این نشست بود.