تهران- ایرنا- "تد چایبان"نماینده یونیسف در ایران گفت: رویکرد خوب دولت ایران نسبت به موضوع سلامت و نگاه همه جانبه به مساله بهداشت مردم جای تبریک دارد.

به گزارش وزارت بهداشت، "تد چایبان" روز چهارشنبه در دیدار با سعید نمکی وزیر بهداشت جمهوری اسلامی ایران در حاشیه شصت و ششمین اجلاس وزرای بهداشت منطقه مدیترانه شرقی افزود: ایران به دلیل موفقیت‌هایی که در مراقبت‌های اولیه بهداشتی و سیستم سلامت داشته در سطح جهانی شناخته شده است و مایلم در فرصت دیگری به طور مبسوط ساختار مراقبت‌های اولیه بهداشتی در ایران را بررسی و دستاوردهای شما را به دیگر کشورهای منطقه اعلام کنیم.

نماینده صندوق کودکان سازمان ملل متحد در جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: بسیار جای خرسندی است که در سیستم بهداشتی و درمانی کشورتان، بیماری‌های غیرواگیر را به صورت یکپارچه وارد برنامه‌های سلامت کرده‌اید، به نحوی که هر خانواده دسترسی به خدمات بهداشتی داشته باشد و در این زمینه می‌توانید روی کمک‌های یونیسف حساب کنید.

نماینده یونیسف در ایران بیان کرد: آموزش موضوعات بهداشتی و پیشگیرانه در مدارس موضوعاتی هستند که می‌توانیم همکاری‌های مطلوبی در این زمینه داشته باشیم.

تد چایبان اظهار داشت: در خصوص محدودیت‌های مبادلات مالی به دلیل تحریم‌ها نیز به دنبال راهکار هستیم.

سعید نمکی، وزیر بهداشت کشورمان نیز در این دیدار گفت: اگر بخواهیم سبک زندگی را اصلاح و چاقی و آمار فشار خون را کاهش دهیم، باید به سراغ مدارس و کودکان در سنین پایین تر برویم تا با تغییر سبک زندگی و اصلاح سبک تغذیه در دانش آموزان، بار نظام سلامت را در آینده کاهش دهیم.

وی افزود: کشور ما در رسیدگی به گروه های آسیب پذیر به خصوص کودکان در مقابل بیماری های مهلک مسری قابل پیشگیری با واکسن، دستاوردهای ارزشمندی داشته است. همچنین در زمینه غربالگری بیماری ها در سطح ملی، درمان بیماری‌های عفونی در کودکان و ترویج تغذیه با شیر مادر نیز به موفقیت های مهمی دست پیدا کردیم. در زمینه ریشه کنی فلج اطفال علاوه بر اینکه در کشور خودمان موفق عمل کردیم، با همکاری یونیسف و سازمان های مردم نهاد به کشور افغانستان نیز کمک کردیم.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیان کرد: در زمینه کاهش سوء تغذیه چه با آموزش‌هایی که به مادران دادیم و چه در مورد حمایت‌هایی که در مورد کودکانی که با تغذیه با شیر مادر مشکل داشته و با دریافت غذای کمکی سوبسیددار این خلا را برطرف کردند، سعی کردیم سوء تغذیه را در کودکان به حداقل برسانیم.

نمکی گفت: نمونه موفق این همکاری بین بخشی در سیلاب های اخیر در ایران بود که ما اجازه ندادیم هیچ کودکی بدون مواد غذایی و هیچ مادر بارداری بدون مراقبت های قبل از زایمان باقی بماند؛ با قایق، بالگرد و تمام امکاناتی که در اختیار داشتیم، موادغذایی، شیرخشک و دارو واکسن را به کودکان و مادران باردار و شیرده رساندیم.

وی درباره توسعه شبکه واکسیناسیون در کشور بیان کرد: تولید واکسن پنوموکوک و روتاویروس را در دستور کار داریم و به زودی این واکسن ها به پروتکل واکسیناسیون کشور افزوده خواهد شد. ساخت این واکسن ها در موسسه پاستور با کمک دو شرکت خارجی آغاز شده و از سال آینده مصرف همگانی آن آغاز خواهد شد.

وزیر بهداشت گفت: درمورد سلامت دهان و دندان در مدارس برنامه‌هایی را آغاز کردیم و طرح «مدارس عاری از پوسیدگی» را تا پایان سال به اتمام خواهیم رساند.

نمکی درباره اجرای طرح «هر خانه، یک پایگاه سلامت» اظهار داشت: در این طرح، زنان و کودکان را به عنوان دو گروه آسیب پذیر تحت آموزش های گسترده قرار خواهیم داد. زیرا قصد داریم سلامت را جامعه محور کنیم.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیان کرد: کمک یونیسف به ما در زمینه آموزش‌ها بسیار موثر است، مثلا در زمینه تامین هزینه های آموزش از راه دور و تهیه پوسترها و بروشورها و همچنین کمک های تکنیکال قطعا موثر خواهد بود.

وی افزود: در حال حاضر تعداد زیادی کودک مهاجر در کشورمان داریم که بیشتر از کشور افغانستان هستند و بسیاری از آنها به دلیل نداشتن شناسنامه و شرایط اقامت، کارت سلامت هم ندارند، اما به تمام آنها سرویس های بهداشتی و درمانی ارائه می دهیم و دریافت گواهینامه حذف سرخک نیز با پوشش این گروه انجام شد. خواهش ما از یونیسف این است که در کمک رسانی به این گروه به ما کمک کند.

نمکی ادامه داد: ما وارد مرحله جدیدی از تحول در نظام سلامت شده‌ایم و اولویت های ما پیشگیری بر درمان و درمان سرپایی بر درمان بستری است. در این  مرحله، تخت های بستری بیشتری را در مناطق مختلف کشور اضافه نخواهیم کرد و به جای دستگاه‌های گرانقیمت تشخیصی به دنبال توسعه زیرساخت‌های ارزان قیمت و مفید تر خواهیم بود.

وزیر بهداشت کشورمان گفت: در این دوره علاوه بر رسیدگی به بیماران و سالمندان، بیشترین تمرکز خود را بر کودکان گذاشته ایم، زیرا معتقدیم کودکان برای آینده مملکت، سرمایه محسوب می شوند. همچنین به جای افزایش تعداد تخت ها در مناطقی که ممکن است ضریب اشغالی نداشته باشند، می‌توانیم با منابع مالی ۱۰ تخت بستری، ۴۰۰ خانه بهداشت عشایری ایجاد کنیم تا کودکان، زنان باردار و مادران شیرده در عشایر کوچ رو نیز از خدمات بهداشتی و درمانی ما بی بهره نمانند. در این طرح افرادی را از خود عشایر انتخاب می کنیم تا به عشایر خدمات رسانی بهداشتی و درمانی کنند.

وی بیان کرد: حدود ۳۰ سال قبل که فقط ۲۵۰ فرد اچ آی وی مثبت در کشور داشتیم، کار گسترده ای را در زمینه غربالگری اچ آی وی آغاز کرده بودیم و در حال حاضر نیز این کار را در قالب پروژه ملی دنبال می کنیم و  امیدوارم یونیسف در زمینه تکنیکال و روش های آموزش عمومی مبتنی با فرهنگ و اقلیم و اقتصاد کشورمان به ما کمک کند.

شصت و ششمین اجلاس وزرای بهداشت منطقه مدیترانه شرقی به میزبانی ایران و به ریاست وزیر بهداشت جمهوری اسلامی ایران در تهران در حال برگزاری است. این اجلاس پنجشنبه به کار خود خاتمه می‌دهد.