سنندج - ایرنا - معاون توسعه و پیش بینی اداره کل هواشناسی کردستان گفت: طبق پیش‌بینی‌های هواشناسی آسمان این استان امروز و در هفته آینده شاهد بارش‌های پراکنده باران است.

علی پناهی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: تحلیل‌ها و مدل‌های پیش‌یابی نشان می‌دهد از امروز تا روز شنبه در اغلب ساعات شبانه روز آسمان استان با پوشش ابر همراه است و در مدت یاد شده وزش باد گاها شدید پیش‌بینی می‌شود.

وی اضافه کرد: این شرایط امروز پنجشنبه باعث رخداد بارش‌های پراکنده و احتمالی در سطح استان به ویژه مناطق مرتفع استان می‌شود و روزهای جمعه و شنبه آسمان کردستان پایدار است اما به تدریج از اواخر روز شنبه در دامنه امواج بارشی قرار می‌گیرد.

پناهی گفت: پیش‌بینی می‌شود این ناپایداری تا اواخر هفته آینده در آسمان استان دوام داشته باشد و باعث بروز برخی بارش‌های پراکنده شود.

معاون توسعه و پیش‌بینی اداره کل هواشناسی کردستان افزود: همچنین دمای هوا از امروز با شیب ملایم روند کاهشی به خود می گیرد و از شنبه نیز با نفوذ یک توده هوای سرد از نیمه شمالی کشور افت دما محسوس‌تر است.

وی گفت: در ۲۴ ساعت گذشته بابارشانی بیجار با صفر درجه سانتی‌گراد خنک‌ترین و سلین اورامان نیز با ۳۳ درجه گرمترین های استان در این مدت است.

تعجیل در کشت پاییزه

پناهی گفت: تسریع در کشت مزارع غلات پاییزه(گندم و جو)، محصولات یونجه، ماشک علوفه ای و حبوبات پاییزه و برداشت مزارع سیب زمینی قروه و دهگلان و مزارع چغندر قند در شهرستان سقز از جمله توصیه های هواشناسی در بخش زراعت در این مدت است.

وی توصیه های هواشناسی در بخش حفظ نباتات را ضدعفونی بذور گندم و جو با قارچ کش مناسب مبارزه با علف‎های هرز مزارع کلزا در صورتی که میانگین درجه حرارت کمتر از هشت درجه سانتی گراد نباشد، اعلام کرد.

وی گفت: انجام تغذیه دو به یک با شربت ، کوچک نمودن دریچه پرواز و عدم استقرار در جهت وزش باد و بارش باران، خودداری از باز و بسته نمودن درب کندو و برداشتن قاب های اضافی در کندوها نیز از توصیه ها لازم در بخش زنبورداری است.

سال گذشته زراعی (اول مهر۱۳۹۷  تا پایان شهریور ۱۳۹۸) به صورت میانگین ۷۶۶ میلی متر بارندگی در این استان به ثبت رسیده که در مقایسه با ۵۵۵ میلی متر مدت مشابه سال گذشته از ۳۳ درصد رشد برخوردار است.

میزان بارندگی استان در مقایسه میانگین بلند مدت ۳۰ ساله حدود ۵۰۹ میلی متر برآورد شده که در این بخش نیز از رشد ۴۶ درصدی برخوردار بوده است.

سال زراعی (آبی) از اول مهر هر سال شروع و به پایان شهریور سال بعد ختم می شود.