قم- ایرنا- مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع نیروی برق قم گفت: برچسب انرژی ساختمان‌های اداری و عمومی این استان به‌صورت رایگان از سوی شرکت توزیع نیروی برق محاسبه و تعیین می‌شود.

داود سلیمانیان روز پنجشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، ‌افزود: در این طرح مصرف انرژی در ساختمان‌های دولتی و نهادهای عمومی شامل مساجد،‌ دانشگاه‌ها،‌ حوزه‌های علمیه و اماکن مقدس ازجمله حرم حضرت معصومه(س)، مسجد جمکران و بقاع امامزاده‌ها تعیین خواهد شد.

وی اضافه کرد: در مرحله نخست اطلاعات اولیه ساختمان‌ها ازجمله شماره انشعاب کنتور، نوع سیستم سرمایش و گرمایش، زیربنا و میزان قدرت ژنراتور دریافت و با استفاده از سیستم‌های خدمات مشترکان میزان مصرف انرژی ساختمان‌ها در سال‌های گذشته محاسبه می‌شود.

وی ادامه داد: در مرحله بعد کارشناسان شرکت توزیع برق از این ساختمان‌ها بازدید می‌کنند و بر اساس اطلاعات به‌دست‌آمده، ‌برچسب انرژی ساختمان‌ها تعیین می‌شود.

به گفته سلیمانیان، برچسب انرژی هفت رده از A تا G دارد که A با رنگ سبز نشان‌دهنده کمترین میزان مصرف انرژی و G با رنگ قرمز نشان‌دهنده بیشترین میزان مصرف می‌باشد.

وی بیان کرد: پس از تعیین رتبه مصرف انرژی، بر اساس بازدیدهای انجام‌شده راهکارهای صرفه‌جویی در مصرف برق و کاهش تلفات انرژی در ساختمان ابلاغ می‌شود.

وی گفت:‌در این راهکارها، راه‌حل‌های کاهش مصرف انرژی ابلاغ می‌شود و انتظار می‌رود این راه‌حل‌ها توسط مدیران انرژی اجرایی گردد.

مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع نیروی برق قم افزود: این طرح باعث کاهش تلفات انرژی در ساختمان‌های اداری و عمومی، صرفه‌جویی انرژی، کاهش پیک‌بار استان در تابستان و فرهنگ‌سازی در راستای کاهش مصرف برای عموم شهروندان می‌شود.

وی با اشاره به این‌که امسال دومین سال برگزاری طرح برچسب انرژی ساختمان‌های اداری و عمومی است، گفت: این طرح از ۱۰ مهرماه به ساختمان‌های مورد هدف ابلاغ‌شده و تاکنون اطلاعات حدود ۹۰ ساختمان اداری، نهادهای عمومی و حوزه‌های علمیه برای شرکت توزیع نیروی برق ارسال‌شده است.

وی افزود: در استان قم حدود ۱۵۰ ساختمان اداری بزرگ، نهاد عمومی و حوزه علمیه وجود دارد که به دلیل زیربنای بزرگ،‌ مصرف انرژی آن‌ها زیاد است و انتظار می‌رود در این طرح مشارکت نمایند.

به گفته سلیمانیان، ‌حدود یک هزار و ۵۲ مسجد نیز در قم وجود دارد که ۲۵۰ مسجد که به دلیل دارا بودن مساحت بزرگ، مصرف انرژی بالاتری دارند، ‌شامل این طرح می‌شوند.

وی تصریح کرد: اسامی اداره‌ها و ساختمان‌هایی که اصول صرفه‌جویی را رعایت نکنند،‌ به کمیته انرژی استانداری ارسال می‌شود تا مراتب مورد رسیدگی قرار گیرد.

سال ۹۶، حدود سه هزار و ۲۰۰ میلیون کیلووات ساعت و سال گذشته نیز سه هزار و ۳۶۴ میلیون کیلووات ساعت انرژی برق در استان قم مصرف‌شده است.

در حال حاضر حدود ۵۶۰ هزار مشترک برق در قم فعال است و ۱۲.۵۵ درصد برق قم در بخش کشاورزی، ۲۸.۸۸ درصد در بخش صنعت، ۳۶.۵۵ درصد در بخش خانگی، ۱۰.۴ درصد در بخش عمومی، ۹.۷۸ درصد سایر مصارف و ۱.۸۳ در بخش روشنایی معابر مصرف می‌شود.