تهران-ایرنا- مراسم گشایش بخش مطالعات فقه جعفری و شافعی با حضور رییس دانشگاه مذاهب اسلامی و هیات همراه در دانشگاه رادن فتح اندونزی با ابتکار و همکاری دانشگاه مذاهب اسلامی برگزار شد.

به گزارش روز پنجشنبه دانشگاه مذاهب اسلامی، «محمد حسین مختاری» ریاست دانشگاه مذاهب اسلامی به همراه هیاتی روز سه شنبه (۲۲ مهرماه) به اندونزی سفر کردند و در جریان این سفر دیدارهای مختلفی از مراکز علمی و دانشگاهی و دیدارها، نشست‌ها و همایشهای علمی در این کشور خواهند داشت.

همکاری‌های علمی و پژوهشی دانشگاه مذاهب اسلامی در دو سال اخیر با دانشگاه‌ها و مراکز مختلف علمی اندونزی گسترش یافته و تبادلات علمی، برگزاری همایش‌های مشترک و اعزام هیات‌هایی از اساتید و اعضای هیات علمی دو دانشگاه، توسعه فراوانی داشته بطوری که سال گذشته اتاق همکاری‌های مشترک علمی ایران و اندونزی در دانشگاه مذاهب اسلامی راه اندازی شد.

در ادامه‌ همکاری‌های گسترده علمی، پژوهشی و آموزشی دانشگاه مذاهب اسلامی با دانشگاه‌های اندونزی، بخش مطالعات فقه جعفری و شافعی در دانشگاه رادن فتح اندونزی از سوی دانشگاه مذاهب اسلامی راه اندازی شد.

مختاری ریاست دانشگاه مذاهب اسلامی در این مراسم بر ضرورت پژوهش در زمینه مطالعات تطبیقی و نزدیک میان مذاهب اسلامی تاکید کرد و گفت: دانشگاه مذاهب اسلامی در زمینه مطالعات تطبیقی و مقارن پیشگام و سرآمد است و می‌تواند تجربه موفق خود در این زمینه را در اختیار کشورهای اسلامی قرار دهد.

وی خاطر نشان کرد: با راه اندازی بخش مطالعات فقه جعفری و امامیه در دانشگاه جامع اسلامی رادن فتح، دانشگاه مذاهب اسلامی در زمینه راه اندازی مطالعات و پژوهش‌های مقارن در اندونزی نیز پیشگام است.

محمد شیرازی رییس دانشگاه جامع اسلامی رادن فتح نیز در سخنانی با ابراز خرسندی از راه اندازی بخش فقه جعفری و شافعی به ابتکار دانشگاه مذاهب اسلامی در این دانشگاه از مختاری بخاطر توسعه روابط علمی میان دو کشور قدر دانی کرد.

وی افزود: سال گذشته ۱۰ استاد و هیات علمی دانشگاه مذاهب اسلامی به اندونزی سفر و جلسات و نشست های متعددی برگزار کردند و قدم‌های اجرایی تفاهم‌نامه دو سال قبل دو دانشگاه را عملیاتی کردند که یکی از توافقات تاسیس کرسی فقه جعفری بود که امروز محقق شد.

رییس دانشگاه جامع اسلامی رادن فتح با اشاره به سفر خود به ایران و بازدید از دانشگاه مذاهب اسلامی، گفت: در دیدارها و بازدیدهایی که داشتم مشاهده کردم کتابخانه بزرگ امام خامنه‌ای سنندج پر است از کتاب‌ها و منابع شافعی و در قم نیز منابع بسیار زیادی از فقه جعفری موجود است که ما در این زمینه نیازمند کمک هستیم و از دانشگاه مذاهب اسلامی بخاطر فراهم کردن این بستر تشکر می‌کنیم.

وی ابراز امیدواری کرد با طرح‌های پژوهشی و تعاملی که بین دو دانشگاه انجام می‌شود، این ظرفیت‌ها مورد استفاده قرار گیرد.