مهدی رفیعی محمدی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: این اقدام در راستای تحت پوشش قرار دادن مرغداریهای استان در مقابل ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان بوده است.
وی اضافه کرد: درحال حاضر پنجمیلیون و ۳۰۰ هزار قطعه طیور پولت و تخمگذار در مرغداریهای قم در حال تولید است که تمام طیور سال گذشته و امسال علیه بیماری آنفلوانزا واکسیناسیون شدهاند.
وی با اشاره به اجرای طرح اصلاح ساختار ممیزی مرغداری، بیان کرد: در این طرح مرغداریها موظف شدهاند ساختار بهداشتی از جمله سیلوی کود را ارتقا دهند و تمام واحدها با تایید کمیته ممیزی اجازه جوجهریزی دارند که این فرآیند مانع مناسبی برای مقابله با بروز بیماری در مرغداریها میباشد.
رفیعی افزود: آموزش مرغداران برای جلوگیری از شیوع بیماری آنفلوانزا که از سال گذشته با همکاری جهاد کشاورزی آغاز شده امسال نیز ادامه دارد و مرغداران و کارگران واحدها باید تحت آموزش قرارگیرند.
وی با تاکید بر ساماندهی کود مرغداریها، گفت: تمام مرغداران ملزم شده اند کودها را در داخل مرغداریها عقیم سازی نمایند و کود را در محوطه محصور شده نگهداری نمایند.
به گفته وی، سهنقطه در محور قم- گرمسار پیش بینی شدهاست تا مراکز دپو، فرآوری و بستهبندی کود راهاندازی شود که در اینصورت به ساماندهی کود مرغداریهای قم و در نتیجه جلوگیری از شیوع بیماری آنفلوانزا کمک زیادی خواهد شد.
مدیرکل دامپزشکی قم تاکید کرد: با توجه به اینکه شرایط بهداشتی واحدهای غیرمجاز مناسب نیست و طیور این واحدها به دلیل واکسینه نشدن میتوانند خطرآفرین باشند، در صورت شناسایی پلمپ خواهند شد.
وی با اشاره به تهیه و استقرار شبکه نظارتی مسئولان فنی بهداشتی مرغداریها، گفت: از سال گذشته تاکنون میزان نظارت و بازدیدها افزایش یافته است و در این راستا، ماهانه مرغداری های تخمگذار ۲ تا چهار مرتبه و تخمگذار چهارتا پنج مرتبه مورد بازدید قرار میگیرند.
وی با بیان این که امسال کانونی از بیماری آنفلوانزا شناسایی نشدهاست، گفت: سال گذشته فقط یک کانون بیماری آنفلوانزا در قم وجود داشت که در یک واحد مرغداری غیرمجاز با تولید هشت هزار طیور که درحاشیه شهر قم مستقر بود، شناسایی و این مرغداری پلمپ شد.
۱۷۸ مرغداری تخمگذاری و ۷۶ واحد مرغداری پولت در استان قم وجود دارد و بیشتر مرغداری ها به ترتیب در بخش کهک، سلفچگان، خلجستان، مرکزی و جعفریه مستقر هستند.
مرغ تخمگذار بیشترین جمعیت در حال پرورش در قم است و ظرفیت تولید سالانه مرغ تخمگذار در قم بالغ بر هشت میلیون قطعه است که در حال حاضر پنج میلیون و ۳۰۰ قطعه در حال تولید میباشد.