این تارنما بامداد شنبه به نقل از منابع آگاه نوشت: «مالی» که از ماه مارس ۲۰۱۸ به عنوان دستیار وزیر خارجه آمریکا در امور سازمان های بین المللی فعالیت کرده است، اواخر ماه آینده میلادی (۲۹ نوامبر) کنارهگیری میکند.
وی روز جمعه در یادداشتی خطاب به همکارانش خبر کنارهگیری اش را اعلام کرد. تصمیم مالی برای کنارهگیری، درحالی است که وزارت خارجه آمریکا هفته گذشته نظارت های شدیدی بر فعالیت های وی از جمله سفرهایش اعمال کرد.
اداره «بازرسی عمومی وزارت خارجه آمریکا» ماه اوت گزارشی منتشر کرد که در آن آمده بود: «شواهدی درباره ضعف های مدیریتی و رهبری و بدرفتاری با کارکنان» بخش تحت مدیریت مالی وجود دارد.
آسوشیتدپرس نوشت: در این گزارش آمده بود که مالی و مشاور ارشد سابقش «ماری استال» دیپلمات هایی را که در دولت های پیشین آمریکا فعالیت کرده بودند، اذیت و مجازات میکردند. استال اوایل سال جاری میلادی از وزارت خارجه آمریکا رفت و مالی نیز اتهامات وارده را رد کرده است.
آمار استعفا و اخراج مقامها در دولت دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در مقایسه با دولتهای پیشین بسیار بالاست؛ در تازهترین مورد، «ریک پری» وزیر انرژی آمریکا گفته که بزودی این وزارتخانه را ترک میکند؛ ترامپ «دن برویلت» معاون وزیر انرژی را به عنوان جانشین پری معرفی کرده است.
در هفتههای اخیر وزارت خارجه آمریکا نیز با سیل استعفا روبرو بوده است؛ هفته گذشته «مایکل مک کینلی» مشاور ارشد وزیر خارجه آمریکا در اعتراض به عدم حمایت «مایک پمپئو» از مقام های درگیر در «پرونده اوکراین» استعفا کرد.
این استعفا در حالی صورت گرفته است که نارضایتیها در وزارت خارجه آمریکا نسبت به ناکامی پمپئو در آنچه حمایت از پرسنل درگیر در ماجرای اوکراین خوانده میشود، افزایش یافته است.
"دونالد ترامپ" رئیس جمهوری آمریکا در تماس تلفنی سوم مرداد با «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهوری اوکراین از وی خواست تا در مورد فعالیت های اقتصادی «جو بایدن» و پسرش در آن کشور تحقیق کند. گفته میشود هدف وی از این درخواست تلاش برای لطمه زدن به بایدن بوده است.
در پی افشای فشارهای ترامپ بر اوکراین، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا تحقیقات در مورد استیضاح وی به اتهام سوء استفاده از قدرت را آغاز کرده است. کمیتههای مختلف مجلس نمایندگان آمریکا شماری از اعضای وزارت خارجه از جمله پمپئو را برای ادای شهادت و ارائه اسناد به کنگره فرا خواندهاند.