تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۸ - ۰۹:۰۶

تهران- ایرنا- بازی‌های چشمگیرش در ذوب‌آهن اصفهان موجب شد تا انتقال این مهاجم به یکی از تیم های بزرگ پایتخت در دستور کار قرار گیرد اما عملکردش در جمع آبی‌پوشان پایتخت سنخیتی با قراردادش ندارد.

انتقالی که «مرتضی تبریزی» ۲۶ ساله را از فوتبال اصفهان جدا کرد و در مسیر تهران قرار داد؛ مسیری که با توجه به شیوه بازی این مهاجم و تاکتیک های «وینفرد شفر» سرمربی وقت استقلال می‌رفت تا این بازیکن را به یکی از کارآمد ترین مهاجمان فوتبال ایران تبدیل کند اما جاده موفقیت برای این مهاجم در فصل هجدهم و شش هفته فصل نوزدهم هموار نبوده است.

هر چند که در نیم فصل نخست لیگ هجدهم ناکارآمدی این مهاجم تحت تاثیر عملکرد «مارکوس نیومایر» و الحاجی‌گرو» قرار گرفت اما با کوچ آن ۲ بازیکن خارجی تبریزی نیز نیمکت نشن شد و تا پایان فصل نتوانست عملکرد مناسبی از خود نشان دهد. این امر موجب شده بود تا شایعه رفتن او از استقلال بیش از پیش قوت بگیرد. اما تبریزی به امید آفتابی شدن روزهای خوب آسمان آبی فوتبال استقلال در این تیم ماندگار شد. وی در پایان لیگ هجدهم اعلام کرد: شفر به بازی او اعتقادی نداشته و به دنبال آن است تا در سیستم «آندره استراماچونی» بهترین عملکرد ممکن را داشته باشد.

تبریزی ماندگار شد تا دوباره به روزهای خوب خود برگردد اما تا کنون نشانه‌هایی از بهبود شرایط در بازی تبریزی دیده نمی‌شود بلکه وی یکی از بازیکنان به شمار خواهد رفت که فرصت سوزی بی‌شماری در جریان بازی دارد. عملکرد ضعیف تبریزی در استقلال و هزینه‌های میلیاردی برای این بازیکن، دید کارشناسان را به مهاجم شماره ۱۱ استقلال عوض کرده است این بازیکن که در فصل شانزدهم و هفدهم مورد توجه ۲ باشگاه بزرگ فوتبال ایران بود اکنون به مهره‌ای تبدیل شده است که برخی پیشکسوتان استقلال برای خروج او از ترکیب تیم لحظه شماری می‌کنند. بازیکنی که با وجود قرارداد کلان این روزها تنها نظاره‌گر عملکرد جوانان تیم است و به جای گلزنی به دنبال حضور در شادی پس از گل آقایی و قائدی می‌باشد.

شرایط سخت این بازیکن و هزینه‌هایی که باشگاه برای انتقال او از اصفهان به تهران در نظر گرفت به کوهی از مسوولیت برای تبریزی تبدیل شده که عملکرد او را تحت تاثیر قرار داده است. البته این شیوه از بازی نمی‌تواند تنها به عملکرد تبریزی منتهی شود بلکه نتایج ضعیف استقلال در ۲ فصل اخیر نیز یکی از دلایل آن است. مجموع این شرایط نه تنها موجب به هم ریختگی فوتبالی تبریزی شده بلکه این بازیکن از لحاظ ذهنی نیز تمرکز لازم را نخواهد داشت و در بازی برای ذوب آهن اصفهان پس از تعویض در نیمه دوم نیمکت ذخیره استقلال را به هم ریخت.

تبریزی در استقلال ترک سنت کرده است. این بازیکن را با گلزنی به تیم‌های ته جدولی و ضعیف در تیم‌های فوتبال پاس همدان و ذوب‌آهن می‌شناسند اما مرتضی اکنون در برابر تیم‌هایی مانند «گل ریحان» کرج و «فجرسپاسی» شیراز نیز ناتوان از گلزنی است. شرایط زمانی برای بازیکن سابق ذوب‌آهن سخت و سخت تر خواهد شد که وی تا نیم‌فصل فرصت دارد که خود را به مجموعه فوتبالی استقلال ثابت کند در غیر اینصورت باید قید حضور در این تیم را بزند و دوباره راهی دیار زاینده‌رود شود. سفر که دیگر مانند گذشته برای او پربار نخواهد بود بلکه کوله باری از سرخوردگی فوتبالی است که او آن را از تهران به اصفهان یا شهر دیگر خواهد برد.

این پیش فرض زمانی قوت می‌گیرد که پیشکسوتان فوتبال آبی‌های پایتخت از هم اکنون وی را یکی از گزینه‌های خروج می‌دانند زیرا آنان باور داردند با شرایط سخت اقتصادی باشگاه و هزینه‌های تامین قرارداد این بازیکن می‌شود چند بازیکن جوان را استخدام کرد که مانند «مهدی قائدی» و «سجاد آقایی» بدرخشند.

تبریزی نیز به خوبی دریافته‌ است که سیستم استقلال و عملکرد او جایی برای بازی در این تیم نگذاشته و بدون شک پیش از آنکه سکوها علیه او موضع گیری شدیدتر داشته باشند به دنبال راهی برای فرار از موقعیت پیش آمده خواهد گشت.

تبریزی فوتبال خود را از پاس همدان از لیگ دهم شروع کرد و در این تیم ۱۵ گل به ثمر رساند. او از لیگ سیزدهم به اصفهان رفت تا در تیم فوتبال ذوب‌آهن این شهر شاگرد «یحیی گل‌محمدی» شود. عملکرد تبریزی در ۱۳۸ بازی ۴۳ گل زده برای این تیم اصفهانی بود.  اما او در استقلال تا کنون تنها پنج گل به ثمر رسانده است.