تهران- ایرنا- محققان استرالیایی نوعی قارچ را در آب‌های رودخانه‌ای تاسمانی یافتند که امکان تولید نسل جدیدی از داروهای مسکن را فراهم می‌کند.

به گزارش پایگاه خبری ساینس دیلی، این قارچ گونه ناشناخته‌ای از قارچ Penicillium است. بررسی‌های اولیه نشان داد این قارچ حاوی مجموعه‌ای از مولکول‌های نوعی اسید امینو موسوم به تتراپپتید است. این مولکول‌ها ساختار منحصر به فردی دارند که به اندرومورفین‌ها شبیه است. اندرومورفین‌ها پیام‌رسان‌های شیمیایی هستند که به طور طبیعی در مسکن‌های مخدر وجود داشته و موجب کاهش درد می‌شوند.
به اعتقاد محققان این تتراپپتیدهای جدید را می‌توان برای نسل جدیدی از مسکن‌ها با عوارض جانبی کمتر استفاده کرد.
در حال حاضر بسیاری داروهای مسکن مورد استفاده برای کاهش درد، از مشتقات مواد مخدر تولید و برخی بیماران دچار سوء‌مصرف یا مصرف بیش از حد این نوع داروها می‌شوند.
بر اساس آمار منتشر شده توسط انستیتوی ملی سوء‌مصرف مواد، تنها در آمریکا سالانه ۱۳۰ نفر به دلیل اوردوز (مصرف بیش از حد) مسکن‌های مخدر جان خود را از دست می‌دهند. سازمان جهانی بهداشت نیز نظارت بر مصرف مسکن‌های مخدر را به کشورها توصیه می‌کند و این امر در مقیاس جهانی به یک بحران تبدیل شده است. تولید داروهای جایگزین با استفاده از مولکول‌هایی غیر از مواد مخدر، یک راهکار مناسب برای رهایی از این بحران محسوب می‌شود.
در حال حاضر محققان کشف جدید خود را در استرالیا به ثبت رسانده‌اند و در تلاش اند با استفاده از مولکول‌های کشف شده، داروهای جدیدی را بسازند. با وجود این انتظار می‌رود عرضه تجاری داروهای تولید شده با استفاده از این قارچ حداقل ۱۰ سال به طول انجامد.