دکتر "علیمحمد عبدلی" روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه روزانه بالغ بر ۳۰ زوج جدید و ماهانه حدود یک هزار و سالانه عددی در حدود ۱۲ هزار زوج نابارور به مرکز ناباروری یزد مراجعه میکنند، افزود: در ۶ ماه گذشته بالغ بر ۳۲ درصد زوجهایی که به مرکز ناباروری یزد مراجعه کرده اند به نتیجه مثبت رسیده اند.
وی با اشاره به اینکه مراجعه کنندگان به این مرکز از سراسر ایران و خارج از کشور هستند، یادآور شد: ۹۰ درصد آنها غیریزدی هستند و حدود ۱۰ درصد هم بومی استان یزد، ۵ درصد از خارج کشور می ایند ۲ درصد با ملیت ایرانی و بقیه افرادی با ملیتهای دیگر به این مرکز مراجعه می کنند.
دکتر عبدلی با بیان اینکه این پژوهشکده برای اولین بار ابداع کننده یکسری روشهای درمانی ناباروری بوده است تصریح کرد: از ابتدای تاسیس این پژوهشکده تاکنون حدود ۱۵ هزار نوزاد از طریق روش های درمانی کمک باروری به دنیا آمدهاند.
وی گفت: ۴۰ درصد از علل ناباروری زنانه و ۴۰ درصد مابقی نیز مردانه است و بطور کلی ۲۰ درصد مربوط به علل ناشناخته و مواردی مثل مسائل ژنتیکی است که این آمار گاها به صورتی متفاوت نیز ذکر شده است.
وی بیان کرد: روش های کمک باروری همچون IVF متفاوت است و در اصل در این روشها کمک می شود تا باروری با قرار دادن اسپرم و تخمک در محیط آزمایشگاهی و پس از تشکیل نطفه به رحم منتقل گردد؛ در تکنیک میکرو اینجکشن نیز اسپرم به داخل تخمک تزریق می شود و سپس پس از تبدیل به جنین شدن به رحم انتقال داده می شود ؛ در روش آی یو آی نیز اسپرم شسته شده را به صورت تزریق در محیط رحم قرار داده و باعث تحریک باروری می شوند.
وی خاطرنشان ساخت: بسیاری از این روشها اولین بار در یزد پایه گذاری شده و نوزاد حاصل از تکنیک IVF در سال ۱۳۶۸ برای اولین بار در یزد به دنیا آمد.
وی همچنین به روش آی یو آی اشاره و اظهار کرد: اولین نوزاد نیز نخستین بار از طریق این تکنیک که با تزریق اسپرم می باشد در سال ۱۳۷۱ در یزد متولد شد و در سال ۸۶ نیز اولین نوزاد حاصل از آی وی ام که جنین در محیط آزمایشگاهی کامل می شود و بعدا به محیط رحم انتقال داده می شود نیز در این پژوهشکده به دنیا آمد.
این مسوول تصریح کرد: زیباسازی جنین نیز برای اولین بار توسط این پژوهشکده صورت گرفته است که جنین از هر نوع آلودگی پاک شده و سپس به محیط رحم انتقال داده می شود.
وی با بیان اینکه در بحث تخمک و اسپرم اهدایی هنوز سوالات و مباحث گسترده ای وجود دارد و در یزد اجرایی نمی شود، گفت: قانون اهدای جنین و تخمک به آن معنا و مفهوم صحیح وجود ندارد این قانون ابهام های فراوانی دارد که باید رفع شود و زوجی که جنین را اهدا می کنند باید ناشناس باشند.
دکتر عبدلی اظهار کرد: این پژوهشکده در انجام فعالیتهای آموزشی، اقدامات گسترده ای داشته و ۳۰ دانشجو در رشته های phd و همچنین دانشجویانی در رشته های فلوشیب نازایی دارد.
معاون پژوهشکده ناباروری یزد یادآور شد: این مرکز رشته های متعددی از جمله ژنتیک، روان پزشکی و تغذیه را در خود جای داده و در این زمینه کتابهای زیادی نیز چاپ کرده که به عنوان منبع از آنها استفاده می شود.
عبدلی بیان کرد: یزد قطب ناباوری ایران است، در بحث درمان حرفهای گسترده ای را دارد همانطور که رهبر معظم انقلاب نیز در یزد در جمع فرهیختگان فرمودند اولین جرقه درمان ناباروری در یزد زده شده است و در جهان نیز این مرکز جایگاه ویژه ای دارد.
وی همچنین به زوج های جوان تاکید کرد که بهترین سن باروری از ۲۱ تا ۲۹ سال است که اگر به تاخیر انداخته شود با خطراتی مثل ناباروری روبرو خواهند شد.
او به زوجها توصیه کرد: اگر یک سال از ارتباط زناشویی بگذرد و بچه دار نشوند باید راه های درمان را شروع کنند.
دکتر عبدلی افزود: در کشورهای مختلف دنیا هزینه درمان ناباروری گاهاً تا ۴۰ هزار دلار اعلام شده است اما فردی که از خارج کشور به اینجا می آید با ۱۰۰۰ دلار می تواند بچه دار شود و قیمت های ما در یزد پایین ترین قیمت هاست.
وی همچنین به طرح حمایتی زوج های نابارور اشاره و یادآور شد: این طرح بعضاً تا ۸۵ درصد از هزینه های درمان ناباروری را متقبل شده است.