این کتاب در هشت بخش تدوین شده است و فصل اول آن شامل رشد و نمو شهر یونانی است و در فصل دوم طرحریزی شهرهای یونانی بررسی شده است.
فصل سوم به استحکامات دفاعی اشاره میکند و در ادامه فصل چهارم به بررسی آگورا میپردازد و در فصل پنجم نیایشگاهها و بناهای حکومتی مورد کنکاش قرار گرفته و در فصل ششم هم به چگونگی ساخت ورزشگاه سرپوشیده، استادیوم و تئاتر پرداخته شده است.
در فصل هفتم نیز چگونگی ساخت خانههای یونانی تشریح شده و بالاخره در فصل هشتم موضوع چگونگی ایجاد آب انبارها مورد بررسی قرار گرفته است.
در پیشگفتار این کتاب آمده است: یونان در هزاره پنجم قبل از میلاد مسیح، مقارن با دوران نوسنگی شاهد تحولات و دگرگونیهایی در سکونتگاهها و شهرها است.
در این دوره یونان نخستین شهرهای خود را تجربه کرد. شهرها یا پولیسیونانی با قلعههایی مستحکم و مرتفع در بالای تپهها که آکروپولیس نام داشت، قابلیت دفاعی بالایی داشتند؛ زیرا که هم در بالای بلندیها بنا شده بودند و هم حصارها و دیوارهای سترگی از آنها محافظت میکردند. از آکروپولیسهای معروف یونان باستان میتوان، آکروپولیس آتن را نام برد.
این شهرها حاصل اتحاد و اسکان یافتن گروههای قومی و قبیلهای و کلونیهای پدرسالاری بودند که بر اساس قوانین و آداب و رسوم دینی مشترک و مشابه با هم اداره میشدند.
این نوع شهرها به تدریج دولت شهرها را بنیان نهادند و در قرن ششم تا چهارم قبل از میلاد به اوج شکوفایی رسیدند.
اما در این میان آنچه که مترجمان را در گزینش این کتاب ترغیب کرده موضوع شناخت ریشههای شکلگیری فضاهای شهری در تمدن غرب است.
آنچه که در کتاب به عنوان آگورا مطرح میشود خواننده را با نقش بنیادی و نه انضمامی فضاهای شهری از همان آغاز تمدن هلنی آشنا میسازد.
بارها در این کتاب گفته شده که سکونتگاهها با آگورا پابه عرصه وجود نهاده و در کسوت شهر در آمدهاند.
در این کتاب به جزییات بیشتری از ویژگیهای کالبدی و اجتماعی فضاهای شهری و سایر عناصر برجسته شهر یونانی پرداخته شده و ادبیات شهرسازی در دسترس خواننده ایرانی را گامی رو به جلو میبرد.
بیوگرافی مترجمین این کتاب
دکتر سیروان بهرامی دانش آموخته رشته شهرسازی و برنامهریزی شهری، دارای ۱۰ جلد کتاب، بیش از ۶۰ مقاله علمی در مجلات معتبر داخلی و خارجی و ۱۴ سال سابقه تدریس در مقاطع مختلف دانشگاهی، همچنین دارای پروانه اشتغال نظام مهندسی، طراحی و نظارت در رشته شهرسازی و نیز فعالیت در مناصب دولتی و اجرایی از جمله مشاور فنی شهردار سنندج، معاون مدیر کل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری، سرپرست دفتر پدافند غیرعامل استانداری و مدیر کل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری کردستان و دبیر علمی اولیش همایش اقتصاد پنهان است.
مهندس شاهو کشاورزی در سال ١٣٥٩ در شهر سنندج به دنیا آمد. او دانش آموخته کارشناسی رشته معماری از دانشگاه کردستان در سال ١٣٨٣ همچنین کارشناسی ارشد رشته شهرسازی (طراحی شهری) از پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران در سال ١٣٨ است.
از سال ۸۶ در سازمانهای دولتی و اجرایی مشغول به فعالیت شد و علاوه بر تدریس در مقاطع مختلف دانشگاههای سطح استان، عضو نظام مهندسی ساختمان کردستان و دارای پروانه اشتغال، طراحی و نظارت در رشتههای شهرسازی و معماری هم هست.