مسکو - ایرنا - نماینده بازرگانی اتاق ایران و روسیه مستقر در مسکو، عضویت ایران در اتحادیه اقتصادی اوراسیا متشکل از چندین همسایه شمالی ایران را فرصتی استثنایی پیش روی تجار و شرکت های ایرانی برای گسترش صادرات غیرنفتی ایران دانست.

«مهدی آزادواری» روز یکشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا در مسکو با بیان این مطلب به تجار و شرکت‌های خصوصی ایران توصیه کرد تا با تحلیل از آینده بازار و شرایط پیش روی تجاری میان ایران و کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا، نقشه راه تجاری بلند مدتی را برای بالابردن سودآوری خود و در نهایت بالابردن تراز تجاری کشورمان ترسیم کنند.

به اعتقاد وی، ایجاد تسهیلات جدید و حذف قوانین دست و پا گیر برای تجار و سرمایه گذاران یکی از اهداف این توافقنامه تجاری بوده است و توسعه روابط تجاری ایران و اتحادیه اوراسیا را در آینده می‌توان شاهد بود.

آزادواری در ادامه به منابع سرشار نفت و گاز در ایران و همچنین فرصت‌های سرمایه‌گذاری مشترک مناسب و پر بازده در ایران اشاره کرد و اظهار امیدواری کرد: کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا هم با شناخت بیشتر از فرصت‌های تجاری و سرمایه‌گذاری موجود در ایران بتوانند فعالیتهای اقتصادی خود با ایران را توسعه دهند.

وی با تاکید بر اینکه پیوستن به اتحادیه اقتصادی اوراسیا یک فرصت استثنایی برای توسعه فعالیت‌های اقتصادی کشورهای عضو در ایران نیز به حساب می‌آید، افزود: با پیوستن ایران به این اتحادیه، کشورهای روسیه، ارمنستان، قزاقستان، بلاروس و قرقیزستان با ایران بر سر واردات صدها کالا از ایران با تعرفه‌های ترجیحی یا برخی کالاها نیز با تعرفه صفر به توافق رسیده‌اند.

نماینده اتاق ایران و روسیه در مسکو تصریح کرد: با عضویت در این اتحادیه، امتیازهای گمرکی متنوعی از کشورهای شمالی دریافت و فرصت حضور تجاری آنها به بازار ایران نیز فراهم خواهد شد.

آزادواری با اشاره به این مطلب که ۵۰۲ قلم کالا در بخش مواد غذایی، مواد مصرفی شیمیایی، محصولات ساختمانی، صدور خدمات فنی و مهندسی و محصولات کشاورزی از سوی اتحادیه اوراسیا و ۳۶۰ قلم کالای ایرانی هم در وضعیتی مشابه قرار می‌گیرند، اظهار داشت: در مجموع کل اقلام مشمول در موافقتنامه به ۸۲۶ قلم کالا می‌رسد که تعرفه‌های واردات و صادرات آنها بعضا تا ۱۰۰ درصد کاهش یافته است.

گفتنی است، دولت دکتر حسن روحانی سال ۹۵ بود که به همسایگان شمالی که اتحادیه‌ اقتصادی با عنوان اوراسیا تشکیل داده بودند پیشنهاد داد تا تهران نیز به جمع آنها بپیوندد، پیشنهادی که به واسطه جایگاه ایران در منطقه بلافاصله با استقبال آنها مواجه شد و پس از دو سال مذاکره فشرده و ارزیابی کم و کیف اقلام و میزان تعرفه های ترجیحی بین این کشورها، سرانجام اردیبهشت ماه پارسال به ثمر نشست.

با پیوستن ایران به این اتحادیه، کشورهای روسیه، ارمنستان، قزاقستان، بلاروس و قرقیزستان با ایران بر سر واردات صدها کالا از ایران با تعرفه‌های ترجیحی یا بعضا صفر به توافق رسیدند و این مساله فرصتی تازه برای صادرکنندگان با سابقه، جوان و حتی توانمند ایرانی برای توسعه بازار خود و رشد صادرات غیرنفتی ایران فراهم کرده است.

به عبارت ساده‌تر، ایران با عضویت در اتحادیه اقتصادی اوراسیا امتیازهای گمرکی متنوع و خاصی از کشورهای شمالی دریافت کرده و این کشورها نیز فرصتی برابر برای حضور در بازار ایران یافته‌اند.