«محمدعلی زارع چاهوکی» امروز یکشنبه در گفت و گو باخبرنگار گروه دانشگاه ایرنا افزود: معاونت فرهنگی دانشگاه تهران طرحهای مختلفی را برای دانشجویان و اساتید در نظر گرفته که یکی از آنها برگزاری دومین دوره جشنواره فرهنگ دانشگاه تهران با شعار «ترویج فرهنگ دانشگاهی؛ اخلاق حرفهای و مسئولیتپذیری اجتماعی» است.
وی گفت: این جشنواره از ۱۹ تا ۲۲ آبان ماه ۱۳۹۸ با حضور انجمنهای علمی دانشجویی، کانونهای فرهنگی، هنری، اجتماعی و دینی، نشریات دانشجویی، دانشگاهیان (دانشجویان، کارکنان و اعضای هیات علمی) در حوزه فرهنگی و اجتماعی و مدیران و کارشناسان برگزار می شود. علاقه مندان می توانند آثار خود را تا ۳۰ مهرماه به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.
مدیرکل فرهنگی اجتماعی دانشگاه تهران افزود: هدف از برگزاری چنین جشنوارههایی این است که علاوه بر مشارکت همه اعضای دانشگاه، دانشجویانی که کمی بی انگیزه هستند و کمتر سراغ فعالیتهای دانشجویی میروند نیز جذب فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی شوند. همچنین تقویت انجمنهای علمی، کانونها و نشریات دانشجویی از دیگر برنامههای این بخش است و برای نشریات نیز قرار است سامانهای طراحی شود.
سامانه تشکلهای دانشجویی طراحی شده است
زارع با اشاره به ایجاد سامانه تشکلهای دانشجویی گفت: طراحی این سامانه سبب می شود درخواستهای دانشجویان به صورت شفاف و حداقل زمان بررسی شود. مراحل اجرایی این طرح آغاز شده و درحال پیگیری است.
وی ادامه داد: اجرای طرح عفاف و حجاب نیز از دیگر برنامههای معاونت فرهنگی دانشگاه است که در قالب یک طرح پژوهشی توسط دانشجویان دانشگاه علوم اجتماعی در حال انجام است.
نتایج طرح پرسش از دانشجویان جدید الورود سودمند است
این مقام مسئول با اشاره به طرح سوال از دانشجویان جدید الورود، گفت: برنامه دیگر معاونت فرهنگی که از ابتدای سال تحصیلی ۹۸ اجرایی شد، پرسش نامهای است که در سایت دانشگاه برای دانشجویان جدید الورود بارگذاری شد تا آنها وضعیت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه را ارزیابی کنند. البته هنوز نتایج این سنجش آماده نشده، ولی تحلیل نظرات آنها کمک شایانی به رفع نواقص و تقویت نقاط قوت خواهد کرد.
مرکز مشاوره و مهارت آموزی دانشجویان ایجاد میشود
زارع با تاکید بر رویه اخلاق مداری در دانشگاه تهران، اظهار داشت: در حوزه اخلاق مداری و مهارت آموزی نیز معاونت فرهنگی دانشگاه برنامه دارد؛ زیرا هر چقدر دانشگاه در حوزه مهارت آموزی و اشتغال دانشجویان فعالیت کند، امید و نشاط در آنها بیشتر میشود. بر همین اساس در این حوزه با معاونت فنی و حرفهای وزارت آموزش و پرورش تفاهم نامهای امضا شد تا مرکز مشاوره و مهارت آموزش دانشجویان ایجاد شود. همچنین با پارک علم و فناوری دانشگاه همکاریهایی خوبی انجام شده است تا انجمنهای علمی و آموزشی در حوزه مهارتها بیشتر ورود کنند.
وی ادامه داد: فعالیتهای فرهنگی و فناوریهای نرم در پارک علم و فناوری ایجاد شده که زمینههای کسب و کار در حوزه علوم انسانی و هنر است. همچنین طرح دانشجو خبرنگار برای اطلاع رسانی بخشهای مختلف دانشگاه در حال اجرایی شدن است.
افزایش خودباوری و اعتماد به نفس با اجرای جشنواره سخنرانیها
زارع با اشاره به اجرای طرح مناظره دانشجویان بیان کرد: چهارمین دوره جشنواره سخنرانیهای ویژه با موضوع آزاد برای دانشجویان طراحی شده که به زودی اجرایی میشود. این جشنواره میتواند خودباوری و اعتماد به نفس را در دانشجویان افزایش دهد.
مدیرکل فرهنگی اجتماعی دانشگاه تهران در خصوص طرح دانشگاه عاری از دخانیات تصریح کرد: این طرح پس از تصویب، در شورای معاونت دانشجویی در حال پیگیری است، اما کانون همیاران سلامت در دو بخش فعالیت دارند؛ یکی کانون همیاران سلامت روان که در مرکز مشاوره دانشگاه فعالیت میکنند و دیگری کانون همیاران سلامت جسم که با مرکز بهداشت همسو است.
وی افزود: در واقع این کانون ها به عنوان نیروهای کمک کار فعالیت میکنند و همه برنامههایی حوزه سلامت روان و جسم را پیگیری می کنند.
اساتید دانشگاه در صورت انجام فعالیت فرهنگی ارتقاء می یابند
زارع با اشاره به اجرای طرح ارتقاء اساتید که پیش از این تصویب شده بود، گفت: این موضوع دو بخش دارد. یک موضوع طرح توان افزایی اعضای هیات علمی و مدیران دانشگاه که آییننامه آن مصوب شد و کمیته برنامهریزی نیز دورههایی برای ارتقاء اعضای هیات علمی و مدیران برنامهریزی کرده است. موضوع دوم افزایش مهارت فن بیان و مهارت روان شناسی برای اساتید در حوزه تدریس، تربیتی و اخلاقی است؛ زیرا تلاش معاونت فرهنگی افزایش نقش اعضای هیات علمی دانشگاه در حوزه تربیتی و فرهنگی است. بر همین اساس طرح توان افزایی شایستگی در برنامه معاونت فرهنگی قرار دارد.
وی ادامه داد: پس از یک سال که اعضای هیات علمی در سمتهای مطرح شده فعالیت کردند، امتیاز آن برای اساتید در آییننامه ارتقاء منظور میشود.
پایان نامههای کاربردی هدفگذاری شدند
این مقام مسئول با اشاره به طرح ارتقاء پایان نامههای کاربردی گفت: تلاش می شود حرکت به سمت کاربردی شدن پایان نامههای دانشجویی باشد. بر همین اساس طرح حمایت از پایان نامههای علمی و دانشجویی طراحی شد تا رسالهها و پایانههایی در حوزه علوم تربیتی و علوم اجتماعی مورد تقدیر قرار گیرند. این موضوع سبب می شود نقش دانشجویان و اساتید در حوزه فرهنگی دانشگاه پر رنگ تر شود.