تهران- ایرنا- حضور ۱۵ کبدی‌کار ایران در لیگ برتر هند و قهرمانی تیم «بنگال واریرز» هند با کاپیتانی ورزشکار ایرانی موجب شد تا اخبار این رشته ورزشی به رسانه‌های ایران برگردد.

رشته کبدی با قهرمانی‌های پرتکرار هند در جهان و بازی‌های آسیایی شناخته می‌شود اما زمانی که ملی‌پوشان ایرانی توانستند با غلبه بر هند مدال طلای بازی‌های آسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا را  کسب کنند اهمیت این رشته بیش از پیش شد.

اما روند رو به رشد کبدی ایران از چه زمانی شروع شد که در نهایت توانست از قدرت نخست جهان در این رشته عبور کند؟ هر چند که این رشته به صورت رسمی تحت عنوان انجمن کبدی در سال ۱۳۷۵ زیر مجموعه ورزش همگانی قرار گرفت اما با توجه به موفقیت‌های بین‌المللی و مدال‌های آسیایی، در تیرماه سال ۱۳۸۴ به صورت رسمی صاحب فدراسیون شد. البته پیش از تاسیس فدراسیون کبدی در ایران، ایران به عضویت فدراسیون جهانی این رشته درآمد و صاحب کرسی نایب رییسی جهانی و دبیری فدراسیون کبدی آسیا شد.

در طول ۲ دهه حضور ایران در رقابت و نهادهای بین‌المللی شتاب توسعه کبدی ایران بسیار سریعتر از دیگر رشته ها بوده است به گونه‌ای که این رشته از یک انجمن زیرمجموعه ورزش همگانی تبدیل به یک فدراسیون شده که با چشم انداز استعدادیابی توانسته است بر قدرت مطلق این رشته در سطح جهان غلبه کند. نخستین راهبرد فدراسیون توسعه کبدی در تمام مناطق کشور بود. هم اکنون ۳۱ هیات استانی زیر نظر فدراسیون کبدی در حال فعالیت هستند و توسعه این رشته از سطوح نونهالان، نوجوانان، جوانان، امید و بزرگسالان در جریان است.

این شیوه از استعدادیابی تنها منتهی به بخش مردان نیست بلکه در بخش زنان نیز کبدی ایران توسعه متوازن داشته است و قهرمانی این تیم در جاکارتا ۲۰۱۸ نشانی از این پیشرفت است.

بررسی راهبردهای فدراسیون کبدی نشان از آن دارد که راهبرد توسعه این رشته بدون قید زمان و مکان در تمام مناطق کشور یکی از مهمترین دلایل این پیشرفت به شمار می‌رود راهبردی که هم اکنون در سطح ایران در جریان است. این راهبرد زمانی ارزش بیش از پیش پیدا می‌کند که براساس سیاست های توسعه فدراسیون جهانی کبدی گنجاندن این رشته در بازی‌های المپیکی است راهبردی که از سوی «جی‌سی گهلوت» رییس فدراسیون جهانی این رشته مورد تاکید قرار گرفته است.

اما تمام سیاست فدراسیون کبدی بر روی بازی‌های ملی نیست بلکه این فدراسیون با برگزاری لیگ برتر این رشته و لیگ‌های زیر مجموعه آن زمینه را برای توسعه آن در کشور فراهم می‌کند. در شرایط کنونی لیگ برتر کبدی پانزدهمین دوره خود را سپری می‌کند. لیگ برتر کبدی ایران اسفندماه سال گذشته با قهرمانی «پایا تردینگ» آذربایجان غربی به پایان رسید. در سال ۱۳۹۷  هشت تیم کبدی در رقابت های لیگ برتر  حضور داشتند. به گواه مسوولان فدراسیون لیگ سال ۹۷ یکی از منظم ترین لیگ‌های چند دوره اخیر بوده است و تلاش بر این است که این سطح نظم همچنان در لیگ کبدی ایران در جریان باشد.

برگزاری منظم رقابت های لیگ برتر و برنامه های استعدادیابی فدراسیون در نهایت به توسعه رشته‌ کبدی در ایران منجر شد توسعه‌ای که یکی از نشانه‌های آن شمار بالای لژیونرهای ایرانی در مهد کبدی جهان (هند) است. پانزده کبدی کار ایران در لیگ حرفه ای کبدی هند حضور دارند و از شناخته شده ترین بازیکنان این لیگ به شمار می‌روند.

تیم «بنگال واریرز» با کاپیتانی «معین نبی‌بخش» و حضور «تقی پایین‌محلی» توانست عنوان قهرمانی لیگ هند را کسب کند.

اقدامات فدراسیون کبدی تنها به برگزاری لیگ و مسابقات ملی برگزار نمی‌شود بلکه میزبانی مسابقات بین‌المللی و جشنواره‌ها از دیگر اقداماتی است که از سوی فدراسیون با همکاری وزارت ورزش و وزارت آموزش و پرورش انجام گرفته است. همچنین فدراسیون در آبان‌ماه قرار است که مسابقات قهرمانی جوانان جهان را میزبانی کند. این رقابت‌ها در جزیره کیش برگزار می‌شود.

تیم کبدی مردان ایران در چهار دوره گذشته بازی‌های آسیایی یک عنوان قهرمانی، ۲ نایب قهرمانی و یک عنوان چهارم را به دست اورده است. همچنین تیم زنان ایران در سه دوره گذشته یک عنوان قهرمانی، نایب قهرمانی و یک عنوان سوم کسب کرده است.